Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

May 

všechny recenze uživatele

...tam chodí lékař;). Geniální námět, herecký koncert Menšíka a Janžurové, dokonalost sama. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byla Mešíkovina jak modré nebe nad hlavou. Nic těžkopádného, ale odlehčující komedie, kterou si mohu dát kdykoliv a tiše obdivovat herce, kteří už nejsou mezi námi, ale přesto jsou a budou stále nezapomenutelní. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

"On ti nabídl peníze, když uděláš dítě jeho manželce?" - "Jo, je to blbost." - "Počkej, ty peníze by se nám moc hodily, pro rodinu to musíš udělat." - "Moc se mi nechce, ale dobře tedy." - "Ty kurevníku, ty chlípníku nemravná!" :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vaše paní je ideální objekt, kterej volá po zpracování." Taky jsem kdysi střílel skoro slepými, ale pak jsem pořádně nabil a dvakrát jsem se trefil. Nebo k nám domů přišel doktor, sochař či zahradník? Já vlastně ani nevím, ale trampoty pana hoteliéra, "oběť" paní hoteliérové a hádky zahradnických manželů mě celkem bavily. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost se skvělými hereckými výkony. Jen ty písně v ní byly trochu, ale jen trochu navíc. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dokonalá česká komedie provoněná letním sluncem a dvacátými léty minulého století. Jako TV film strčí do kapsy lecos z filmových komedií ! Jak je vidět i za normalizace shodou různých okolností (přepokládám) mohla vzniknout komedie o tom jk přijít k dítěti, když to normálním způsobem nejde. Nevím čí roli vzvednout výše. Všichni hráli na jedničku, dialogy byly skvostné i celé to období pánů hoteliérů a jejich krásných dam, které si však notně idealizujeme, protože řada lidí spíše žila jako Menšík s Janžurkou s kupou dětí kdesi na periferii a o luxusu si mohla jen zdát. I já musím dát za 5 tisícovek, bylo to skvostné! * * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Otázka morálky po Menšíkovsku - s láskou, nadhľadom a veľmi príjemným humorom. Vynikajúca bola aj Janžurová, ako dvojke im to skvele klapalo. Myslím, že tu ide o ideálny komediálny pár, ktorý vtedy u nás nemal konkurenciu. Táto podarená dvojka mala šťastie, že si ten zúfalý pán nepýtal peniaze späť, že bol rád že je rád. A nakoniec sa aj zázrak stal... Slušný nadpriemer. 80/100 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco vysoké hodnotenie ma zlákalo k sledovaniu tohto jednoduchého, takmer anekdotického príbehu o kľukatých cestách pri napĺňaní túžby po potomkovi a najmä dedičovi. Źáner komédie potvrdzovali iba scénky medzi Vladimírom Menšíkom a Ivou Janžurovou. Inak to bola pomerne tuctová zábava, ktorá nenudila, ale ani nenadchla. Taká, maximálne trojhviezdičková zábava. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Vladimíra Menšíka, Ivy Janžurové a Ilji Prachaře v kratochvilné humoresce podle Menšíkova vlastního námětu se skvostnou pointou. Co je člověk ochoten udělat pro peníze a rodinné štěstí. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Když r. Ivo Novák zemřel, televice CT dávala na jeho připomenutí tenhle film. Pro mě filmové překvapení, lahůdka, díky V.Menšíkovi a I.Janžurové, ale především na počátku byl i dobrý scenář. Vše musí šlapat dohromady, tedy scenář, režijní vedení, vhodní herci, a pak se dílo podaří. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tichý kemr břehy mele. Nenápadná ale o to zábavnější jednoaktovka s výbornými Prachařem a Menšíkem v hlavních rolích. Dámy pozor, dost prostoru tu dostává i Walda, ovšem konec už je v režii Ivy Janžurové! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Mladá ženská potřebuje dítě. Nasekej jí fakany a věrnost je zaručena." Toto povedzte dnešným dievčatám 😆 Film s veľkým F, v rámci menej známych a čiernobielych záležitostí taký skrytý skvost až poklad. Hoci obišiel by som sa aj bez tých Matuškovych a Menšíkovych spevov. A hlavne Waldemarovho pískania, ktoré dunelo sťaby hasičská siréna. No myšlienka a zábavná forma tohto diela je na nezaplatenie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě jednoduchá anekdota, roztažená zbytečně na celovečerní formát. Být to kratší, má to jistou údernost, ale takhle jsou scény tahané až za hranici sdělnosti a pointy, a jejich roztahanost pak sráží celý příběh. Co se dalo říct jednoduše, musí se zde omílat několikrát. Některé dialogy jsou posléze o ničem, jen prázdná vata. Vzhledem k malému počtu postav je i konečná pointa brzy jasná - a zcela ve stylu oné natahovanosti vlastně opět vyšumí do ztracena. A pak ještě následuje rádoby druhá pointa, ještě slabší než ta první. Tři hvězdy jen za herce a za lokace. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a pohodová komedie se spoustou vtipných hlášek a vymazleným hudebním podmazem aneb jak pojmout vážné téma s nadhledem. Toužíte-li mít svůj vlastní genetický přenos a příroda Vám ho nedopřeje, začnou se dít věci... Půvabná Maruška Drahokoupilová si poradila, povolala lékaře. Dvojice Menšík-Janžurová mě bavila, Ilja Prachař roztomile nervózní tatí, Matuška švihák lázeňský a naprosto dokonalý Josef Kemr. Viděno vícekrát, hodnocení beze změny. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Když člověk po letech sleduje tento film, uvědomuje si, jaké herecké hvězdy naše československá kinematografie měla a má. Film, který pohladí po duši a zahřeje u srdce a zasměje na těle. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Někdo má dětí jako smetí a jiný... Herecký koncert, skvělý scénář i hudba. Ale to všechno už tu bylo stokrát řečeno v předchozích komentářích. Nebudu tedy nosit dříví do lesa. Jen bych chtěla říct na všechny ty poznámky, že komedie měla být kratší: Kam spěcháte? Co vás honí? Vždyť je to o pohodě! ()

Reklama

Reklama