Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou je literární kritik Humphrey Van Weyden, který se po potopení výletního parníku ocitne společně s mladou zlodějkou Flaxen Brewsterovou na palubě tuleňářské lodi Duch, které velí drsný kapitán Vlk Larsen. Marně ho muž žádá, aby obrátil loď a zavezl ho ke břehu. Loď pluje na lov a Larsen donutí Humphreyho, aby nahradil pomocníka v kuchyni, který právě zemřel na infarkt. Kritik velmi rychle zjistí, že Larsen je vzdělaný a velmi sečtělý samouk, který velmi rád diskutuje o filozofických otázkách a ještě raději dokazuje, že jeho názory jsou správné. Jedním z důkazů má být i Humphreyho přizpůsobení se drsnému námořnickému životu. Což se skutečně stane. Zjemnělý intelektuál se nejen naučí fyzicky pracovat, ale také bojovat o život a svou čest. Získá si dokonce respekt mezi divokými námořníky, před nimiž musí chránit zraněnou dívku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele

„Silnejší prežije.“ – „Aj slabší.“ – „Len ak mu to silnejší dovolí.“ – „To je neprípustné. Nie sme zvieratá.“ Poctivá atmosféra a Charles Bronson – to sú asi hlavné plusy priemernej adaptácie novely Jacka Londona o pacifistovi (Christopher „Superman“ Reeve), ktorého loď stroskotá a muž z vysokej spoločnosti sa dostane na drsnú palubu pod velením brutálneho „Vlka“ Larsena. O 15 rokov staršia verzia s Thomasom Kretschmannom sa mi pravdupovediac páčila viac, táto je príliš skratkovitá a nelogická (žena počas blúznenia každého v miestnosti „nevedomky“ informuje v celých vetách o tom, čo zlé v minulosti spravila). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi povrchně natočené drama, které je často nechtěně k smíchu. Chtělo to daleko důstojnější zpracování. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dobré televízne stvárnenie románu Jacka Londona s príjemnými interpretáciami Bronsona a Reeva. Film obsahuje inteligentnú štúdiu postáv, odrážajúc rôzne postavy a úžasne rozohrávajúci príbeh. 6/10 ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pozitivně že Bronson do toho šel. Hrál dobře, bylo to více o herectví, film má tu správnou atmosféru. Malinko jsem se divil že Reeve vzal tuto roli, tolik ponižování, ale nakonec herec se má ukázat všude. Od toho je hercem. Kuchaře (Clive Revill) taky musím pochválit, vařil dobře. Tihle ,,mořské,, příběhy podobné silné-špinavé charaktery potřebují, bez nich to není ono. Film ztrácí akorát v tom, -jelikož knihu jsem neznal-, že ještě ani v polovině jsem nevěděl o co tady jde. Kam jedeme?, atd. - takže akorát málo toho činu, jinak dobrý. 3-3,5/5 ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Protože jsem četl knihu od Londona a dost se mi líbila, nemohu tomuto filmu dát moc hvězdiček, už herecké obsazení je padlé na hlavu, hubenou suchozemskou krysu hraje Reeve, ano ten "vychrtlej, malej, chudák" co hrál Supermana a nabušeného Wolfa Larsona s provazci svalů, převyšujícího minimálně o hlavu každého chlapa v posádce a kterého se všichni bojí, hraje již postarší Charles Bronson. Mám Bronsona rád, ale do téhle role v tomhle věku nepatří. ()

aranek 

všechny recenze uživatele

Pod dojmem ostatních knih Jacka Londona jsem nečekal žádný zázrak, ale film mě příjemně překvapil. Střet pragmatické, drsné a zdánlivě primitivní filosofie "Vlka" Larsena a naivního, dnes bychom řekli politicky korektního :-), náhledu humanistického intelektuála Van Weydena mě potěšil. Exteriéry lodě a moře taktéž, herecké podání Charlese Bronsona (Larsen) je nadprůměrné. ()

Reklama

Reklama