Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

SG-1 

všechny recenze uživatele

Příběhove mi to sedlo více než díl předchozí. Sice se děj opakoval (nadpřirozené bytosti se sílou rovnající se té Supermanově jsme tu měli už ve druhém díle), ale výsledek byl o mnoho lepší, než Superman v roli informačního technologa. Škoda jen toho malého rozpočtu. Také návrat Gena Hackmana v roli lexe Luthora jsem uvítal. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

S každým dalším dílem žasnu, kam až tahle série došla. Děj je naprosto ideální pro komixové zpracování, ale asi ne každé Supermanovo dobrodružství je vhodné pro stříbrné plátno. Sice je to opravdu velká šílenost, ale pořád jsem viděl hromadu větších průšvihů a ani jsem se nenudil..spíš divil.. proto následující hodnocení. 51% ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

No to byla teda héblárna. Tolik kravin v jednom filmu už jsem dlouho neviděl. Zapomenout a nachcat na to. Jediny, co mě pobavilo, byl Jon Cryer v roli jakyhosi Luthorovyho poskoka... vidět ten jeho ksicht a člověk se musí smát... Ale né tak, jak když se na scéně vynoří Nuclear Man, chch, taková figurka do buzerantskýho baru... Ani Hackmanův Lex Luthor už není dobrej, nechápu, že se nechal zase ukecat do tak blbě vymyšlené role... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Neslavný konec legendy. Název poprvé v sérii nabobtnal o podtitul, rozpočet se ale scvrknul z 55 mega (první dva díly) na 17 mega a kdo z původního štábu mohl, ten potápějící se loď opustil - producenti, režiséři, scenáristi i trikaři. Reeve na to kývl jen s podmínkou, že mu pak studio bude financovat jeho vlastní projekt. Výsledný film nestojí za nic a zaslouženě v kinech propadl (utržil 15,5 mega), což vedlo k zavrhnutí pětky alias NEW SUPERMANA (producenti pro něj chtěli použít třičtvrtě hodiny materiálu vystřiženého ze čtyřky a to už v ní recyklovali trikové scény z předchozích dílů, plus Reeve v něm neměl hrát, ale měl ho napsat a režírovat) a ke skrečování celovečeráku o Spider-Manovi. Takové škody. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za obsazení starých známých a druhá za to, že je to Superman. Více opravdu dát nemohu a to jsem fanoušek! Na samotném snímku je už od prvních sekund patrný neuvěřitelně okleštěný rozpočet oproti předchozím dílům. Titulky, v donnerově prvním dílu naprosto převratné a dosud neviděné, zde střídají opět nevídané, avšak tentokrát svou laciností. Scény Supermanova letu proti kameře pak vypadají přímo otřesně. Celkově jsou triky a speciální efekty výrazně nepovedené. Ve scéně kdy Nuclear Man proráží stropy v Daily Planet je dokonce v jednom záběru vidět lano, které ho táhne vzhůru! Tohle všechno mne přivádí na myšlenku proč vlastně tvůrci pokračovali v duchu prvních tří dílů? Nemohli se pokusit vyprávět civilnější a komornější příběh? Další věc, s kterou mám problém je supermanův protivník Nuclear Man, jenž se dá při nejlepší vůli označit za neuvěřitelně otravného a jednostraného. V Supermanově mytologii je nepřeberné množství zajímavých protivníků, avšak tvůrci filmu "museli" použít zrovna Nuclear Mana. Když už jsme u mytologie, tak dalším problémem jsou logické díry ve fungování "supermanovské" fyziky. Jsem ochoten s trochou fantazie připustit, že průlet atmosférou mohla Lacy Warfield přečkat díky supermanově plášti, či podobné vysvětlení, ale aby ve volném vesmíru dýchala? CO? Pokud pak něteré scény nekazí triková složka a efekty, pak je pro změnu ničí přehnaná dávka patosu. Jediné co tak ve filmu jakž takž vzdáleně funguje, je milostný trojúhelník/čtyřúhelník mezi Lois, Supermanem/Clarkem Kentem a Lacy Warfield. Nyní na konci svého komentáře vcelku váhám, zda to vůbec je na ony dvě hvězdičky. Ale budiž. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Natáčelo se od srpna 1986 do 29. ledna 1987 v Anglii a v New Yorku. (Varan)
  • Ve filmu je možné všimnout si reklamy na limonádu Pepsi-Cola a elektroniku Sanyo. (cinemag)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama