Reklama

Reklama

Hardball

  • Česko Tvrdá hra (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gambler Conor O'Neill (Keanu Reeves) je po uši v dluzích. Od jednoho ze svých přátel ovšem dostane šanci, jak svůj závazek odpracovat: za 500 dolarů týdně má trénovat problematický dětský baseballový tým z chudého chicagského sídliště. Zpočátku sice neví, jak se s úkolem vypořádat a ani jej to příliš nezajímá, ale když své svěřence začne lépe poznávat, přestávají mu být lhostejní. Začíná projevovat opravdový zájem nejen o jejich učitelku angličtiny Elizabeth (Diane Lane), ale i o jejich sportovní a osobní problémy. Zoufalý trenér i podprůměrní hráči tak jeden ve druhém pozvolna nalézají cestu k lepšímu životu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

cab 

všechny recenze uživatele

Conor jako (bohuzel nevyrazny a spatny Keanu Reeves) v roli zkrachovalce a sazkare dostane prilezitost sve dluhy odpracovat, kdyz bude trenovat baseball mlade problemove cernousky v jedne z nejnebezpecnejsich casti Chicaga. Ze zacatku chce jen vydelat prachy a vypadnout, ale postupne se mu trenovani zalibi a zacne i vyhravat. Ke konci dochazi k vrazde jednoho z hracu, ale tym nepadne na kolena a vyhrahe cely sampionat. Slabota, nekolikrat videna v lepsim provedeni 40% ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Slabost pro sportovní filmy a baseball obzvlášť dělají z tohohle filmu jasný čtyřhvězdičkář. Obsazení Reevse i těch kluků vynikající, hlavně ten nejmenší stojí za to. Komu se to líbí, tomu doporučuji knížku Mika Lupicy "Heat" - místy jsem váhal, jestli to není točené podle ní, ale není, byť to má hodně společných situací. Výborný film. ()

Reklama

ti88na 

všechny recenze uživatele

Až na Keana to bolo veľmi slabé. Uznávam, že život dieťaťa v černošskej štvrti je strašný, nebezpečný a tragický, ale film sa tomu venoval príliš povrchne. Vlastne každej téme sa venoval povrchne. Či už to bolo O´Neillovo stávkovanie, trénovanie, vzťahy medzi postavami, samotné zápasy do ničoho nebolo rýpnuté tak, aby sa to stalo dejovo významné. Mladí chalani hrali dobre sami od seba, bez toho aby sa na tom tréner nejako pričinil a samotné baseballové zápasy boli totálne odfláknuté, bez emócie, takže ani ako športový film to u mňa neuspelo. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě to samotnou, ale tenhle příběh má sílu i potenciál vymačkat z vás emoce nenásilnou formou, příběh „ze sídlišť v předměstí“, kde drsnost je realitou už v útlém věku versus život muže, který stále nenašel smysl svého života... Netvrdím, že tam není patos, ale na mě to působilo tak, jak si představuji, že by na mě drama mělo působit – dobře stavěný příběh, emotivně silný konec. Nejde tu o sport, tvrdá hra může být i život (a taky že je). Jako vždy výborný Keanu Reeves, kterému rozpolceného muže věříte stejně tak, jako toho s nalezenou podstatou bytí na konci filmu. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ste v robote, nikto tam nie je, idete obedovať a v telke začína zase nejaká blbosť. Čo je vlastne ideálne. Pozerať Tvrdú hru s plným vedomím, respektíve naštartovaným mozgom je tak nepredstaviteľné, ako Slovák hrajúci baseball na špičkovej úrovni. Alebo ako Keanu s deckami na baseballovom ihrisku. To nemôže fungovať ani pri sebelepšom scenári a ten Tvrdej hry je ešte k tomu podpriemerný. Čo tu spoločne s Diane Lane hľadajú, nevedia ani oni sami. Keď ten malý štupel začal rapovať Notoriusa BIG, tak to bol ten správny wtf homerun. ()

Galerie (40)

Související novinky

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama