Hardball

Drama / Sportovní

USA / Německo, 2001, 106 min

Brian Robbins

Mark Isham

Rozpočet $32miliónovTržby USA $40,222,729Tržby Celosvetovo $44,102,389/55%/(7.6.2005)

rozpocet : $32 million trzby celosvetovo $44,102,389(17.11.2006)

Příjemný snímek, který se snaží sportovní klišé konfrontovat s tvrdou realitou. Oddechovka Keanu Reevese mezi Matrixem 2 a 3.(13.4.2003)

Docela pohodový snímek, ale bez Reevese by to byla celkem nuda.(8.6.2005)

Vyrastať v černošskej štvrti je veľmi ťažké a tu je to podané dosť reálne, čiže tvrdo na to, že je to rodinný film. Len škoda toho typického hollywoodskeho konca.(29.12.2004)

Čistý emoce. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/tvrda-hra.html(23.1.2010)

• Rhed

Vyrůstat v černošské čtvrti není zajisté jednoduché, ale díky mnoha "Kladným" akcím, všemožné finanční i jiné podpoře a dalším úlevám, o kterých si bílý americký občan, tvrdě pracující a řádně platící daně, může nechat jen zdát, mohli milí černoušci dávno opustit ghetto a žít jinde. Jenže proč přiložit ruku k dílu, když zde máme k dispozici státní roh hojnosti, financovaný zlými bílými rasisty. Film mě nijak zvlášť nezaujal a nejsem si také jist vhodným obsazením hlavní role.(22.2.2010)

Jak baseball, tak život je drsná hra. Ani v jednom nevíme, jak skončí. Život potulného sázkaře změní až partička kluků, kteří mají jediné, a to svůj baseballový tým. Sportovní snímky to mají vždy lehké, polovina filmu jsou ukázky sportu a to další nezbývá zrovna moc času. Ale Tvrdá hra mi přišla přeci jen lehce jiná, trošku více, než-li jinde se mi zdálo, že se hraje na hlavní postavu, což se mi líbilo. I tak je Tvrdá hra dobrým, lehce namyšleným filmem, který ale ví, co chce. Keenu Reeves jako učitel baseballu.(13.8.2009)

Klasický odpočinkový průměr o teamu, co se postupným porozuměním s trenérem dostává stále více nahoru. Nic víc, ani míň. Žádný zvrat, tuctová hudba. A proč ne.(29.5.2010)

• cab

Conor jako (bohuzel nevyrazny a spatny Keanu Reeves) v roli zkrachovalce a sazkare dostane prilezitost sve dluhy odpracovat, kdyz bude trenovat baseball mlade problemove cernousky v jedne z nejnebezpecnejsich casti Chicaga. Ze zacatku chce jen vydelat prachy a vypadnout, ale postupne se mu trenovani zalibi a zacne i vyhravat. Ke konci dochazi k vrazde jednoho z hracu, ale tym nepadne na kolena a vyhrahe cely sampionat. Slabota, nekolikrat videna v lepsim provedeni 40%(7.7.2006)

Veľmi príjemný snímok, ktorý síce napriek svojej trochu slabšej prvej polovici to vybalí v tej druhej a dôjde na naozaj hlboké emócie a situácie, ktoré by ste nečakali, že sa stanú. Za poslednú polhodinu a zvlášť koniec dávam 4. hviezdu, dlho som sa tak nerozcitlivel a nezamyslel sa nad tým, že šport nie je len o bitkách a súťažení, ale o tom krásnom pocite hrať.(12.3.2011)

Zajímavý začátek, překvapivě hezký závěr, ale to trénování, ten děj samotný, tam se Keanu moc nepředvedl. Takový průměrný snímek se skutečně dobře udělaným dramatickým koncem. Ale tak jednou se podívat a stačí.(7.3.2009)

Keanu Reeves předvedl výjimečně jiný herecký výraz než melancholický či tajemně drsný (viz. celá série Matrix) a rozhodně to filmu prospělo. Samozřejmě film přímo útočí na city, jenže takové filmy já mám prostě rád a zvláště když jsou ze sportovního prostředí. Konec filmu je neuvěřitelně silný.(24.8.2010)

Nevím, kde se vzaly legendy o úžasné úrovni českého dětského filmu (asi na stejném místě jako legendy o dabingu), ale Hardball je v poslední době již několikátý zahraniční film, který dokazuje opak. Je o tom co kluci chtěj vidět a co by měli vidět, Keanu Reeves je dobrý a (má oblíbená) Diane Lane je opět okouzlující. Dětští herci netrhávájí svým českým vrstevníkům prdel!(28.5.2008)

Překvapilo mě to samotnou, ale tenhle příběh má sílu i potenciál vymačkat z vás emoce nenásilnou formou, příběh „ze sídlišť v předměstí“, kde drsnost je realitou už v útlém věku versus život muže, který stále nenašel smysl svého života... Netvrdím, že tam není patos, ale na mě to působilo tak, jak si představuji, že by na mě drama mělo působit – dobře stavěný příběh, emotivně silný konec. Nejde tu o sport, tvrdá hra může být i život (a taky že je). Jako vždy výborný Keanu Reeves, kterému rozpolceného muže věříte stejně tak, jako toho s nalezenou podstatou bytí na konci filmu. 80%(20.8.2011)

• marleyy

36% Mimořádně trapná záležitost s extrémně nudným Reevesem.(16.9.2011)

• Wishkah

Je to klasická nudná ukázka sportovního filmu pro děti. Všechno mi tu přijde vyhnané do neuvěřitelných extrémů a ani přehrávající Keanu Reeves mi sem vůbec neseděl.(29.5.2010)

Já nevím proč vždycky, když chce někdo natočit film z pravého amerického prostředí se všemi jeho problémy a se vší realitou, točí právě s černochy, kterým vždy a za jakých koliv podmínek pomůže právě běloch. Jako by běloši neměli své ghetta a svou tvrdou feťáckou realitu. Ale i tak... černochy mám ráda (dokonce i K. Reevese) a jejich charisma zachránilo tento jinak podprůměrný snímek.(29.5.2010)

Já mám tyhle filmy rád. A moje oblíbená hláška: "v rámci tématu" je to zdařilý snímek...(11.8.2009)

Normálně je to průměrný film, který se hodí na nedělní odpoledne, ale jelikož obsahuje mojí oblíbenou baseballovou tématiku, tak dávám * navíc...(8.6.2005)