Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém návratu z fronty v II. světové války se Paul Sutton setká s Victorií Aragónovou, která je na cestě domů. Její domov se nachází ve vinařské oblasti Las Nubes v Mexiku. Zoufalá Victorie se bojí přijít domů kvůli svému despotickému otci, protože čeká dítě s cizím mužem. Paul, který je očarován jejím šarmem ji nabídne, že ji bude na statek doprovázet a předstírat, že jsou novomanželé. V době oslav nové úrody hrozna se však oba dva do sebe zamilují avšak Albertovi, Victoriinimu otci, který dodržuje staré mexické tradice se tento vztah vůbec nezdá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $50,008,143Tržby Celosvetovo $51,550,000║ Taký malí filmík ale vizuálne(kamera Emmanuel Lubezki) a citovo veľmi bohatý, pekne tu ladí aj hudba, k tomu aj herecké obsadenie tiež spraví svoje, hlavne zloženie Reeves-Gijón-Quinn-Giannini urobí medzi sebou takú zdravú chémiu, ktorá vyústi v silný záver, aj keď možno ten všetok spálení vinič trošku prehnali dá sa to prekúsnuť. /80%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jeanne má pravdu ! „Je to jako otevřít červenou knihovnu z 20. let minulého století“. Dlouho jsem se bránila sladkému filmu a podlehla (čokoláda a víno). Sklenku kvalitního vína jsem sice mlsala až na druhý pokus a zřejmě ta báječná chuť může za mé 4*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mám priority.“ – „Aké priority, čo za priority, rodina je priorita!“ Nádhera. Archívne čiernobiele zábery naberú na farbe a Keanu Reeves schádza z lode. Manželka oňho nejaví záujem a tak odchádza do sveta predávať čokoládu (wow!). Na zaprášených cestách necestách sa spozná s pôvabnou - ale smoliarskou - Taliankou Aitanou Sánchezovou-Gijónov. Tá má problém, s ktorým jej on, ako dobrá duša, pomôže. Musí na jeden deň pred prísnym otcom (skvelý Giancarlo Giannini) hrať jej manžela, ktorý ju ráno opustí, lebo je tehotná. Situácia sa však vyvinie typicky romantickým smerom. Čo je už typické menej, sú realistické retrospektívy z vojnového pola a kvalitné herecké obsadenie, ktorému dominuje nádherne žoviálna legenda menom Anthony Quinn. Snímka dýcha zvláštnou magickou atmosférou starých čias a hrozna. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný romantický film, nádherná ústřední dvojice, žena, kterou by chtěl potkat každý chlap a muž, o kterém sní každá žena. Příběh je celkem obyčejný,ale přesto se na to dost dobře kouká, už kvůli kameře, hudbě a výborným hercům. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej typickej film pro začátky budoucích hvězd jako je dneska bezesporu i Keanu Reeves, jenže tohle už je jaksi docela dlouho po peckách jako Bod zlomu, Dracula nebo Nebezpečná rychlost, takže celkem zarazí, že se do toho nechal Keanu naverbovat, navíc to neni zrovna žánr ve kterým by zářil, ale svoje si tu odved, má to celkem příjemnou atmosféru italských vinic a venkova a hraje tu ještě Anthony Quinn a Freddy Rodriguez, takže to nebyl přímo propadák, ale ani nic, co bych si musel ještě někdy připomínat ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná, priam až rozprávková romantika pre dospelých a dospievajúcich. No čuduj sa svete, nepozeralo sa na to zle. Predovšetkým sa mi páčili exteriéry, tá vinica bola naozaj nádherná, ani sa hlavnej postave nečudujem, že tomu prepadla. Tiež tu bolo sympatické herecké obsadenie a príjemný pozitivizmus v závere. Lepší priemer. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Skvělá režie by si zasloužila lepší a hlavně záživnější scénář. Z hereckého hlediska byl Keanu Reeves dobrou volbou a stal se významným tahounem utahaného děje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri Prechádzke v oblakoch mi ani tak neprekážala predvídateľnosť deja (ktorá je až smiešna) a romantické klišé, ale otravný farebný filter, vďaka ktorému som mal pocit, že sa film odohráva na cudzej planéte, kde žiari menej intenzívne, červené slnko a spôsobuje tak oranžové zafarbenie oblohy a k tomu aj chovanie postáv je občas mimo nášho sveta. Ešte že kinematografia v globále je vlastne paralelný vesmír s inými fyzikálnymi zákonmi. No čo povedať viac, je to film výhradne pre romantické ženské duše, nás chlapov však potešia veteráni Antony Quinn a trochu nedocenený Giancarlo Giannini. 50%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pre mňa tak trochu romantická klasika. Neohúri scenárom, ale sympatickí herci, občasný humor, ako aj pomerne silné finále všetko vynahradia... ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Sladký telenovelitý príbeh so sympatickou ústrednou dvojicou a predvídateľným príšerne pateticky "okoreneným" záverom. 5/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený romantický snímok, ktorému som z počiatku veľmi neveril. Ale Keanu Reeves spolu s ostatným hereckým ansámblom ma o tom presvedčili. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Romantika určitě, drama snad ale válečný ? Ani náhodou ! Proto, že se tam zjevil Keanu REEVES 2x v americké uniformě ( a to ještě už v době míru) se to absolutně nedá označit za válečný film. Ale jinak to bylo pěkné a ve své filmotéce bych jej snesla. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Tak trochu naivná holka, tak trochu naivný chlap, ale sa tak nejak správne dajú dokopy a ten film robí veľmi dobre mne aj mojej duši a k tomu aj ja sa rád prechádzam a snívam v oblakoch, aby bolo dobre mne aj mojej duši. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Pro mě opravdu příjemné filmové překvapení. Keanu Reeves je herec, který dokáže zahrát všechno a v tomhle filmu jasně dokázal, že jeho herecké ego bez problémů zvládne i takovouhle charakterní roli, i když tvrdí chlapíci v akčních filmech mu jdou podle mě nejlépe. Jinak tuctový romantický příběh se díky dobře napsánému scénáři a skvělému Reevesovi mění v nadprůměrnou záležtost, která díky dobře zvoleným exteriérům a kouzelné hudbě navodí velice příjemnou atmosféru. ()

Reklama

Reklama