Reklama

Reklama

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

  • Česko Bean (více)
Trailer

Obsahy(1)

Správní rada Královské národní galerie by se ráda zbavila neschopného kustoda Beana. Rozhodnou se ho vyslat do Spojených států jako experta, který má vypomáhat kolegům z Griersonovy galerie s přípravou velkolepé vernisáže. Svérázný chlapík způsobí pozdvižení v letadle, po přistání je zadržen jako terorista. Bean se tak poprvé setkává nejen s poručíkem Brutem, ale také kurátorem Griersonovy galerie Davidem Langleym, který jeho potrhlé chování přičítá genialitě. Langley Beana odveze k sobě domů a představí ho své rodině. Manželka nemá pro Beanovy kousky pochopení a dává Davidovi ultimátum. Buď dostane Beana z domu, nebo se ona po dobu jeho pobytu v Los Angeles odstěhuje. Ještě horší je to v galerii, kde Bean zůstane jen chvíli před slavným obrazem sám. Stačí jediné kýchnutí a obraz, jehož cena se pohybuje v desítkách milionů, je navždy zničen. Bean se přizná Langleymu, že není žádný doktor a obrazům vůbec nerozumí. Zoufalý kurátor se opije a Bean pochopí, co všechno způsobil. Rozhodne se vše napravit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Britské půlhodinové filmy vypravovali minimálně dva příběhy nešikovného a okolím neoblíbeného človíčka jménem Bean. No možná přeháním když ho nazývám neoblíbeným, ale pro jeho lakotu nebo škodolibost asi nebudu zván na klasické britské čaje o páté. Publikum je ale škodolibé a má tohoto trochu asociálního hrdinu rádo. Toho si všimli i za oceánem a rozhodli se ho přenést na plátna kin jako celovečerní film. Ten, ale nedosahuje kvalit seriálu. I přesto že se Rowan snaží co může nefunguje to asi tak jak si představovali tvůrci. Hlavní problém je právě v tom, že seriál byl sestaven z různých časově malých gagů, což na na půlhodinový seriál stačí, ale film musí mít i zajímavý příběh. Ty vtipné situace tam jsou. Opravdu se povedli. Třeba příjezd do Ameriky nebo oprava obrazu, to jsou scény na které se nezapomene. Ale jedná postava celý film neutáhne i když je vtipná. A bohužel ostatní postavy nejsou tak dobré. Jsou tam vlastně do počtu. Líbilo by se mi kdyby rodinka dostala více prostoru. Bohužel jsou tam jenom na to, aby zdůraznili nespolečenskost "britského odborníka přes umění". Takže nevytváří vtipné situace, což by klidně mohli. Jediná postava, která Beanovi trochu sekunduje je otec rodiny. A to je trochu málo. 55% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dodnes máme doma (asi už nefunkční) originální VHS a pamatuju si, že jsem tehdy film viděl vícekrát. Po x-letech od poslední projekce jsem se k Největší filmové katastrofě vrátil a byl to vskutku nostalgický návrat. Mr. Bean a jeho trampoty rozhodně fungují lépe v krátkých skečích a s minimem slov, o tom žádná, přesto jde v případě filmové verze o zábavnou blbinku, která na nejednom místě odkazuje na původní seriál. Nejvíc jsem se bavil u Beanovy noční mise v muzeu a jeho amatérského (ale nadmíru účinného) doktorování v nemocnici. P. S. ["Sadnlý!!!"] ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Bean." Musím povedať, že ako fanúšik Rowana Atkinsona a v detstve som miloval skeče Mr. Bean som sa veľmi na tento film tešil. A dúfal som, že sa s ním poriadne pobavím. A pamätám si, že v detstve ma tento film veľmi bavil. Ako dospelý... myslím si, že sa stále drží ako solídna komédia s dobrými momentkami, ktoré pobavia. A dokonca aj trošku ten nechutný humor v tomto funguje. Ako napríklad sáčok v lietadle. Som možno detinský, ale mňa tá scénka baví. Ale nie je to len komédia v tomto filme. Čo sme videli v skečoch Mr. Bean bolo trošku drámy a nejaké to srdce na správnom mieste. Sami si pamätáme ešte, aký darček kúpil svojej frajerke na Vianoce. :D .. Tento film však na to má priestor a myslím si, že je príjemné pre mňa vidieť pána Beana, ako sa snaží napraviť katastrofu s obrazom Whistlerovej matky. A hoci nemôžem povedať, že je to správne riešenie, tak jediné čo môžem ozaj povedať je, že to urobil s dobrým úmyslom. A priateľstvo medzi ním a Davidom sa tu podľa mňa veľmi pekne ukáže. Dokonca sa priznám, že mám rád niektoré monológy v tomto filme. Či už Mr. Bean o obraze, alebo keď David hovorí svojej manželke v nemocnici, že napriek všetkému čím jeho priateľ je, tak ho má vlastne v skutočnosti rád. Myslím si, že viacerí možno tento film nemuseli z dôvodu, že komédia v skečoch je hlavne nemá a rozpráva sa v nej veľmi málo. A Atkinson je hlavne veľmi fyzický a snaží sa všetku komédiu dať vyslovene do svojej vlastnej mimiky. Tu je tých dialógov oveľa viac, no k ich kreditom ma nenudili ani raz. A dokonca je to film, že si ho pozriem rád, keď ho dávajú v televízii. Mám rád našich dvoch hlavných hrdinov, plus si myslím, že je to asi najlepšia rola, kde som mal možnosť vidieť Petera MacNicola a okrem toho je tu ešte aj tá neskutočne skvelá skladba od kapely Boyzone. Áno, aj po rokoch sa mi stále Picture Of You stále veľmi znie. "Bean" hodnotím nostalgicky pre mňa ako obľúbenú komédiu. Nemyslím si, že ide o vynikajúce dielko, ale keď som sa zasmial, tak to bolo úprimné, keď som prežíval emócie s našimi hrdinami bolo to úprimné, a dokonca si rád vždy vypočujem komentár k obrazu Whistlerovej matky v podaní Atkinsona. Hodnotenie: B+ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Goodall: 1. I Love L.A. - OMC ,2. Picture Of You - Boyzone ,3. I Get Around - The Beach Boys ,4. Walking On Sunshine - Katrina And The Waves ,5. Yesterday - Wet Wet Wet ,6. Running Back For More - Louise ,7. That Kinda Guy - Thomas Jules-Stock ,8. Give Me A Little More Time - Gabrielle ,9. He's A Rebel - Alisha's Attic ,10. Stuck In The Middle With You - Susanna Hoffs ,11. Art For Art's Sake - 10cc ,12. Have Fun Go Mad - Blair ,13. Can We Talk (Pure Radio Mix) - Code Red ,14. Bean Theme (Mad Pianos) - Howard Goodall ,15. Elected - Mr. Bean And The Smear Campiagn ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Bean s obrazom a zdvihnutým prostredníkom, to sa mi vybaví pri spomienke na tento film. Spočiatku som sa aj nasmial, ale obohraný vtip už častokrát nie je vtipom, ak to nie je niečo geniálne, toto je priemer a dodnes sa divím do akých absurdít zašiel. Asi si po tomto filme budem viac dávať pozor na to, čo pijem. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Když je Bean (Rowan Atkinson) poprvé s obrazem sám, dá si ruce v bok a v tu chvíli můžeme na jeho pásku u kalhot vidět krabičku od mikrofonu. (SONY_)
  • Když Bean (Rowan Atkinson) nechtěně rozbije obraz skleněnou labutí, udělá skoro uprostřed velikou pavučinu. Když následně obraz padá, pavučina uprostřed již není a prasklina se přesunula nahoru. (SONY_)

Reklama

Reklama