Reklama

Reklama

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

  • Česko Bean (více)
Trailer

Obsahy(1)

Správní rada Královské národní galerie by se ráda zbavila neschopného kustoda Beana. Rozhodnou se ho vyslat do Spojených států jako experta, který má vypomáhat kolegům z Griersonovy galerie s přípravou velkolepé vernisáže. Svérázný chlapík způsobí pozdvižení v letadle, po přistání je zadržen jako terorista. Bean se tak poprvé setkává nejen s poručíkem Brutem, ale také kurátorem Griersonovy galerie Davidem Langleym, který jeho potrhlé chování přičítá genialitě. Langley Beana odveze k sobě domů a představí ho své rodině. Manželka nemá pro Beanovy kousky pochopení a dává Davidovi ultimátum. Buď dostane Beana z domu, nebo se ona po dobu jeho pobytu v Los Angeles odstěhuje. Ještě horší je to v galerii, kde Bean zůstane jen chvíli před slavným obrazem sám. Stačí jediné kýchnutí a obraz, jehož cena se pohybuje v desítkách milionů, je navždy zničen. Bean se přizná Langleymu, že není žádný doktor a obrazům vůbec nerozumí. Zoufalý kurátor se opije a Bean pochopí, co všechno způsobil. Rozhodne se vše napravit... (TV Nova)

(více)

Recenze (426)

Cival 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý výlet Mr. Beana na filmové plátno. Ani klišovitý děj naštěstí nedokázal utopit dokonalé Atkinsonovy gagy. Dlouho jsem se v kině takhle nepobavil. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Všichni na Beanův film nadávají, ale já nemůžu zaujmout jednoznačně negativní stanovisko. Je sice o něco horší než krátké příběhy (rozdíl je hlavně ve snaze - to slovo zdůrazňuji - o děj), místy to ztrácí takového Beanovského ducha, ale je to stále dost vtipné, mnohem víc než většina ostatních amerických komedií, které se dnes točí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od televizního pana Beana je film na druhé podívání už krapet nudný. Potlesk patří castingovému oddělení za výběr Petera MacNicola do druhé hlavní role, neboť je "doktoru Beanovi" partnerem zcela adekvátním. Je třeba ocenit i slušnou zápletku bez zádrhelů a hudbu ostříleného matadora (autora doprovodu nejen k Red Dwarfovi) Howarda Goodalla. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sitkom roztažený na délku celovečeráku prostě fungovat nemůže. Bean je toho důkazem. 60% Zajímavé komentáře: anais, dzej dzej, Merggie ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tohle se má opravdu brát jako sled epizod. Některé filmy jsou tak vystavěné, jiné (jako třeba tento) něco z toho částečně bourají, ale humor je bezchybný. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean v televizi = absolutní špička televizního humoru. Mr. Bean v kině = rádoby vtipná rodinná komedie. Ne, to jsem nenapsal zcela přesně. Ono to sice je vtipné, ale tak nějak jinak. Některé scény jsou obšlehnuté z TV Beana a přesto se jim člověk zasměje znovu. Jiné jsou nové, originální a - slabé. Hold není to ten starý dobrý Bean. Ale přesto je tady pár výborných scének (Bean jako doktor v nemocnici, Bean poprskal obraz a snaží se jej zachránit apod.), kterým se člověk zasměje, i když se mu zbytek filmu třeba nelíbí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $45,319,423Tržby Celosvetovo $251,212,670║ Je to dejovo dosť kolísavé, nemá to razanciu série Bean ale niekoľko vydarených komických hlodov sa tu nájde a pobaví. /videl v kine: 70%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Seriál miluju (ačkoli i tady je vidět, že čím novější tím horší), ale film mě zklamal. Přesto výborná scéna: noční akce v galerii (neboť beze slov). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Platí přesně to, co jsem psal už k Johnny Englishovi, i když tady to dopadá o drobátko lépe - na Rowana Atkinsona velmi podprůměrné a bohužel platí, že čím více tento komik koketuje se světem velkých filmových produkcí, tím méně kvality a invence obsahují jeho humorné skeče. Formát celovečerního filmu jeho typologii nesedí, pro komiku založenou na gazích a víceméně mimice a proxemice se celovečerní konverzačně-situační komedie zdá jako příliš velké sousto. Kéž by se tak dál raději držel televizních skečů... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Goodall: 1. I Love L.A. - OMC ,2. Picture Of You - Boyzone ,3. I Get Around - The Beach Boys ,4. Walking On Sunshine - Katrina And The Waves ,5. Yesterday - Wet Wet Wet ,6. Running Back For More - Louise ,7. That Kinda Guy - Thomas Jules-Stock ,8. Give Me A Little More Time - Gabrielle ,9. He's A Rebel - Alisha's Attic ,10. Stuck In The Middle With You - Susanna Hoffs ,11. Art For Art's Sake - 10cc ,12. Have Fun Go Mad - Blair ,13. Can We Talk (Pure Radio Mix) - Code Red ,14. Bean Theme (Mad Pianos) - Howard Goodall ,15. Elected - Mr. Bean And The Smear Campiagn ()

tron 

všechny recenze uživatele

"A po druhé... no a to už sa pomaly dostávame na koniec..." Zásadný problém tohto filmu je, že Mr. Bean sa tentoraz pohybuje v reálnom svete zabývanom plnohodnotnými ľuďmi, ktorí sú s ním v interakcii (v televíznych skečoch šlo o nedôležitých štatistov, ktorí sa občas čudne zatvárili). Ísť na to v roku 1997 bolo aj pre mňa obrovskou udalosťou a neskutočne som sa bavil, ale čím som starší, tým menej sa smejem a tým viac ma mrazí z toho, že tento pošuk býva pod jednou strechou s rodinou. Ako keby som pozeral Smrtiaci bumerang, kedy nečakáte či ale kedy hlavnému antagonistovi definitívne rupne v palici a všetkých pozabíja v spánku. Paradoxne to napokon najviac nezachraňuje Rowan Atkinson, ale skôr herci z vedľajších rolí, ktorí sa naučili ovládať tzv. teľacie výrazy (to je to, keď vedľa seba máte totálneho magora, ale snažíte sa to nedať najavo). Najviac ma napokon i s odstupom desaťročí baví preslov pred novinármi, ktorý o čo je skromnejší, o to je pravdivejší (ono je naozaj pravda, že ak by obraz bol malý, nikto by z neho nič nemal). Zaujímavé je, že Američania sa v tom istom roku pokúsili Angličanom vrátiť smeč, ale ich Muž, ktorý vedel príliš málo je ešte horší, ako celovečerný Bean. Kino Považan NMnV 1998 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne o dost slabsi nez serial a o trochu horsi nez druhej film, ale porad skvela zabava. Hlavni problem je, ze tvurci obcas i vypravi pribeh a rozvijej vztahy mezi postavama a tak podobne, coz by nevadilo, jenze to je bohuzel na ukor Beanovo scenek. Takze je ve filmu tak 15 minut hluchejch mist. Ale v tom zbytku Atkinson radi tak jako vzdy a najde se tu i par skutecne kulervoucich vtipu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Ani Marťani, které vyhostili z Marsu za to, že vypadají divně, nejsou tak divní jako on!" :-) Problém filmového Beana nevidím v jeho vyvržení z přirozeného prostředí ani větší upovídanosti (mluví jen když je přinucen), ale v popírání některých jeho neodmyslitelných vlastností, jako je zlomyslnost, soutěživost, sobectví. S vědomím, že USA jsou jedním z mála míst, kde jeho televizní skeče propadly, amputovali Atkinson s Richardem Curtisem Beanově osobnosti všechny vyloženě záporné rysy a asi proto se nám filmový Bean nezdá plnohodnotný. Na druhou stranu - většina nových i recyklovaných gagů je k popukání a myslím, že třeba scény s větrákem, jednostranně propustným zrcadlem a samozřejmě obrazem by rozesmály snad i Whistlerovu matku. 80% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ale jo, když se na to dívá člověk se špatnou náladou, tak ji mu to zvedne. Třeba scéna v umývárce, kde si Bean pocákal kalhoty (vodou) a tak je suší, nebo následně když už to má usušený, jak to předvádí ostatním. Sice je to slabší, než televizní seriál, ale co už? Je to jeden z těch lepších Atkinsonových filmů, i když i na Milionový závod se koukat dalo. A navíc, komu by se tenhle rozzářený človíček (viz obal dvd) nelíbil? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ani Marťani, které vyhostili z Marsu za to, že vypadají divně, nejsou tak divní jako on." Tak to záleží na úhlu pohledu. Například mě Mr. Bean připadá jako úplně normální fazole, která se už ve Spojeném Království nařádila dost a tak se vydala do USA. Samozřejmě s oholeným jazykem, skateboardem, nabroušenou tužkou, defibrilátorem a ostře nabitými prsty, jak se na doktora umění sluší a patří. O tom, že se tento tah zdařil, nehodlám polemizovat, neboť v týdnu při premiéře jsem se na něj třikrát nedostal do vyprodaného kina. A když se mi to po týdnu konečně podařilo, tak musím konstatovat, že za vynaložené úsilí to sice nestálo, ale několik upřímných smíchů jsem ze sebe dokázal vypotit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvělá vtipná komedie. Kdo má rád styl pana Beana určitě se nezklame. Nejlepší část je určitě záběr na upravený obličej Whistlerovy matky. ()

Reklama

Reklama