Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Co to udělali kreslenému Asterixovi? Nejen, že vtipy ve filmu jsou na úrovni hraných filmů (jejichž fanouškem opravdu nejsem)... ale autorům se dokonce povedlo zničit atmosféru kreslených filmů. Možná k tomu přispěla i výše zmíněná inspirace ve filmech o Asterixovi, ale především fakt, že autoři film vytvořili v příšerné počítačové grafice. Chápu, že ruční kreslení je náročnejší, ale kdyby se aspoň v počítači pokusili napodobit starý styl (nebo vytvořili nový styl s podobně příjemnou atmosférou). Takto jsem měl spíše pocit, že se dívám na nepovedenou počítačovou hru. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Snaha o moderný animák tam, kde sa to vôbec nehodí. Priblíženie sa dnešnej mládeži s obsahom infantilného humoru nebola dobrá voľba. Kde sa vytratil sarkazmus? Nebavil som sa a to Asterixove príbehy milujem (to bol asi hlavný problém). Slabé a ak to má v takomto duchu pokračovať ďalej, tak nech sa už radšej netočí podľa tohoto geniálneho komiksu nič. Lebo sa naserem a tých žabožrútov si nájdem! 40% ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Rozhodně chválím klasickou 2D animaci, která 3D prvky nezakomponovává prakticky nikde - i ta voda je ručně animovaná. Co se týče ale zbytku - jak se říká u nás, je to taková prostoduchá blbost, která sází na nanicovatého hrdinu a řadu popkulturních odkazů. Pousmál jsem se třeba u scény, kde se stála fronta do vikingského rádoby klubu, ale to je tak vše. Žádné velké ponaučení, ani moralizování z filmu nevyplynulo a tím mám i já jasno, že cílil vyloženě na mladší publikum (a to starší neměl moc čím potěšit). Nicméně jsem se díky tomu všemu a kratší stopáži ani nestihl nudit, vše pěkně odsýpalo a mělo jasnou pointu, tak uděluju opravdu hrubý průměr. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Moc Asterixů za sebou nemám, ale nebylo to překážkou. Sada univerzálních gagů poplatných moderní době, vetknuta do zcela pochopitelného příběhu, tvoří stravitelný celek pro neználky i ortodoxní hltače zároveň. V záplavě 3D animovaných leporel navíc strohá 2D animace působí jako zmrzlinový špalek uprostřed parného léta. Příjemnný oldsCOOL. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nepatril ku nadšeným obdivovateľom týchto kreslených Galských hrdinov. Skôr si už vychutnám filmové spracovanie s G.Depardieu a Ch.Clavierom v úlohách Obelixa a Asterixa. No zopár animovaných častí som mal tiež možnosť vidieť. A toto ich zatiaľ posledné dobrodružstvo s Vikingami sa mi zdalo celkom dobré. Určite som nebol sklamaný. *** ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama