Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

novoten 

všechny recenze uživatele

Modernizace je občas úsměvná, občas stydlivě trapná, ale jinak se příběh drží klasických asterixovských schémat, která na mě vždy fungovala. Chybí ale nějaká legendární scéna, kterých bylo ve starších dílech požehnaně a celé vyznění je tak příliš romanticko-dobrodružno-dramatické. Chtělo by to ještě víc shazovacích hlášek, aby se dostavila potřebná odlehčenost. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle boj musel Asterix prohrát. Vikingové ho totiž napadli ze zálohy, obsadili pozice režisérů a film pod jejich vedením postrádá švih a vtip starších animovaných filmů s hrdinnými Galy. Pokud mi jako nejlepší vtip přišlo použití jakési popové verze rockyovského hitu Eye of the Tiger při scéně tréninku Zničehonixe, je v nepořádku buď film nebo já. :( ()

Reklama

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Nechci působit jako starý patron a uznávám, že každý může mít na svůj názor, ale mě se původní filmy ze šedesátých a osmdesátých let zdály mnohem vtipnější... Asterix a Vikingové působí tak trochu Disneyovským humorem pro opravdu ty nejmenší děti, zatímco v původních filmech i komixech byl i humor dospělejšího rázu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Silné Zklamání. Na Asterixovi sem vyrostl a "Asterix a Normani" je můj velmi oblíbený díl. Potenciál předlohy (a Asterixovský potenciál obecně) však zůstává zcela nevyužit. Trapné taneční scény (zlatá tancující zvířátka!!) a minimum vtipů činí Asterixe zcela nevýrazným, průměrným, a zaměnitelným aniovaným filmem. V záplavě Disneyovské produkce zcela splývajícím. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dost velká hrůza. Nečekal bych, že kreslený Asterix bude někdy tak strašně špatný. Velmi pravděpodobně to je tím, že autoři totálně porušili základní myšlenku - souboj s Římem. Vikingové jsou sice zajímavé téma, ale pro Asterixe se ani trochu nehodí. A ten příběh taky nestál za nic. Prostě velká bída. 20% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama