Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šílená černá komedie odehrávající se na pozadí střetu názorů na potrat. Ruth (Laura Dern) je mladá pouliční feťačka bez stálého bydliště, kterou opětovně zatknou. Soud si uvědomí, že je už popáté těhotná, a navrhne jí jako řešení nežádoucího těhotenství potrat. Brzy po propuštění se Ruth stane předmětem sporu zastánců práva na svobodnou volbu matky a jejich odpůrců, zastánců práva na život nenarozeného dítěte. Film ovšem nešetří ani jednu ze zúčastněných stran. Obě jsou stejně fanatické a pokrytecké. A Ruth taky vůbec nezáleží na tom, jestli donosí své páté dítě, nebo ne, ale pouze na penězích, které ji obě strany nabízejí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (31)

misterz 

všechny recenze uživatele

Bláznivý súboj dvoch rozdielnych táborov a názorov na citlivú tému interupcií. Obe strany boli svojim ultra radikálnym postojom srandovné, čo často krát prinieslo veľa zábavy. O pár vtipných scénok sa so svojim jednaním postarala aj hlavná postava - Laura Dern, ktorá v tomto filme naozaj zabodovala. Dalo by sa povedať, že ide o akýsi pokus o spoločenskú satiru na nepríjemnú tému, žiaľ v tomto smere to chcelo trochu pridať, nemalo to grády ani poriadnu razanciu. Príliš mdlé, sterilné a často i nudné. Na druhú stranu sa mi páčilo, ako sa celá záležitosť okolo tehotenstva hlavnej hrdinky nakoniec rozmotala a že sa potvrdilo, že niekedy sa z ošemetnej situácie môže s vlastným rozumom dostať aj hlupák, pretože všetci naokolo sú ešte hlúpejší. 60/100 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alexander Payne, Jim Taylor .. Nezávislý a odlehčený pohled na téma potratů. Zaujme především Laura Dern, která ve své roli kraluje a hrát takovou postavu (feťačky) jsem ji ještě neviděl (pokud vůbec nějakou podobnou má?). 70%. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Laura Dern v roli, v jaké by jí nikdo nečekal, a je naprosto úžasná. Hraje těhotnou ušmudlanou věčně slibující a znovu rozjetou narkomanku s nosem v pytlíku, jejíhož "osudu" se ujme veřejnost, která se rozdělí na dva tábory - odpůrce a přívržence potratu. Ruth se mezi tím plácá, tu je pro, tu proti, ale víceméně neni řízena mateřskými pudy či svědomím, ale spíše penězi, které jsou jí nabízeny, když se rozhodne tak či onak. Zní to velmi dramaticky, ale nebojte, opravdu je to komedie a výborná. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V Americe nejspíš kontroverzní téma potratu je pro českého diváka saritickou komedií o dvou skupinách (odpůrci interupce a zastánci svobodné volby), které neváhají použít nezákonné a nemorální prostředky, aby prosadili svoji verzi morálky. A uprostřed toho Ruth, která se nestará o nic než o sebe a je to mrcha krkavčí a sobecká, ale tak trochu jsem jí musela fandit. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Občanka Ruth vypráví příběh o závažných společenských tématech jako je narkomanství, potraty nebo náboženství. Nečiní tak ale pomocí rozklepané kamery, šokujících záběrů ani srdceryvného scénáře jako jsme to už měli možnost vidět tolikrát. Dívá se na tyto problémy se značným odstupem a skvělým humorem, což pro mě bylo značně osvěžujícím zážitkem. Laura Dern na sebe strhává celkovou pozornost - roli třicetileté feťačky s duší nezodpovědné a manipulovatelné puberťačky jí beze zbytku uvěříte. Její Ruth mi byla tak sympatická, že mě otevřený konec solidně naštval... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama