Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborný ba přímo dokonalý muzikál/videoklip k albu Discovery, které francouzské houseové kapele Daft Punk vyšlo v roce 2001 s parádní manga animací, která se jak k příběhu tak k muzice náramně hodí. Během 65ti minut posloucháte parádní muziku, kterou já osobně mám hodně rád a zároveň vnímáte příběh, který si sami napsali a překvapivě musím uznat, že není vůbec špatný. Ač tak či tak vznikl neobvyklý počin, který je ojedinělý jak v hudební tak filmové branži, vznikl videoklip alba dlouhého 65 minut a kapele Daft Punk se splnil jejich velký dětský sen. Ti co hodnotí méně jak 5* buď nemají rádi jejich muziku nebo nemají srdce jelikož tento odvážný a přesto nádherný počin si méně jak 5 hvězd nezaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $46,408▐ čakal som trošku viac, nestrhne to až tak, súhra animácie s hudbou nie je až tak odzbrujujúca, druhá polovica akoby nemala konca kraja /45%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Daft Punk není obyčejná skupina. Tihle dva pánové jsou tajemnější než Hrad v Karpatech a jejich obličeje zná možná jen CIA (a to není jisté). Rozhodně mají smysl pro humor, což je poznat i z filmu(nepřehlédnutelné cameo co mě velmi rozesmálo) , ale také jsou to výborní "muzikanti" (radši v uvozovkách, mohli by se urazit). Jejich hudba je často jako z jiné galaxie a vždy si pro své videoklipy vybírali zvláštní postupy. Jednou tam 20 postav v různých future oblecích předvádí robotické pohyby, které společně s hudbou připomínaly tanec robotů a jindy zase 3 své videoklipy vytvoří jako anime kousky jednoho snímku, v kterém se rozhodnou kritizovat (poukazovat?) na hudební svět. Později jsem zjistil, že tyto tři videoklipy jsou části něčeho většího co je nazváno Interstella 5555. Celých 68 minut zní hudba dvou géniů a obrazy japonské anime školy, které jsou naprosto podmaňující. Opravdu rozhodující je váš hudební vkus, protože anime se určitě dá "překousnout", ale nenávist k elektronické hudbě. Zkuste a uvidíte jestli vám tohle spojení hudby a barev japonského anime udělá dobře. Mě ano. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Daft Punk já rád a i když anime nějak extra neholduji, tak ho respektuji a k té hudbě se až nereálně hodí. P.S. Miluju Stellu. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Přes hodinu dlouhý videoklip, který mi učaroval i přes to, že nejsem ctitelem kapely Daft Punk. A také moje první setkání s Matsumotem, kterého vždy poznáte podle pro něj typického designu postav (Cockpit, Maetel Legend, Uchuu Senkan Yamato). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dětsky nostalgické retro ani ne tak pro diváky jako pro Daft Punk, kteří si projektem splnili sen spolupráce s tvůrci anime seriálů, na nichž vyrůstali. V porovnání s festivalově subverzivní iniciací Electroma a audio-vizuální symbiózou Tron: Legacy je Interstella prostě jen nezávazný chillout on the dancefloor. - Více euforický pohled v letité recenzi na Manga.cz. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Interstellu je ťažké objektívne zhodnotiť, pretože sa jedná o totálny mix žánrov (čo mám rád) - anime, sci fi a muzikál v jednom. Mne sa Interstella páčila - ako viď hodnotenie. Hudobný príbeh z dielne Daft Punk o únose mimozemskej kapely zlým producentom zo zeme a jej následnej záchrane a návrate domov. Pod jednoduchým príbehom a animovanou formou sa skrýva kritika fungovania showbiznisu. Ak máte radi Daft Punk a anime, je to pre Vás povinnosť. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kdyby to trvalo 10 minut, tak by to šlo, ale aby byl videoklip dlouhej přes hodinu, do toho aby hrála pro mě vcelku jednotvárná hudba a odvíjel se prapodivnej sci-fi příběh bez jedinýho slova a skoro bez ozvučení, tak to mi přišlo dost nezajímavý, ale zase nemůžu říct, že bych se u toho nudil, jen mi to nepřišlo jako něco extra ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Určitě netradiční anime, které je spíše více muzikálem či prezentací skupiny Daft Punk, která mě ve své době oslovila svou netradiční hudbou. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Thomas Bangalter, Emmanuel de Buretel, Shinji Shimizu | Hudba: Daft Punk, Romanothony, DJ Sneak, Todd Edwards | Produkcia: Thomas Bangalter, Guy-Manuel de Homem-Christo, Cedric Hevert, Emmanuek de Buretel, Shinji Shimizu | Distribúcia: Virgin Music, EMI | Štúdio: Toei Animation | Rozpočet: 4 miliónov $ || Animovaná lahôdka pre fajnšmekrov elektronickej hudby. Ja žial do tejto skupiny veľmi nepatrím, a tak som si vlastne mohol užiť akurát slušný scenár a prvoligový vizuál. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Vynikající muzikál. I když hudbu Daft punk nijak nesjíždím, tak k tady naprosto dokonale ladí s příběhem a je jednoduše radost se na to koukat a poslouchat. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Ne-li přímo unikátní, pak jistě alespoň velice netradiční projekt na poli kinematografie. Daft Punk (jejichž tvorbu jsem nikdy nesledoval, byť One More Time mám velice rád) si ke svému albu Discovery nechali stvořit hodinový videoklip v podobě dobrodružného a do šoubyznysu rýpajícího sci-fi anime, které by fungovalo i jako samostatný film. Příběh je sice poměrně jednoduchý, ovšem nabízí několik zajímavých nápadů (už samotnou zápletku nelze označit za ohranou). Nejpodstatnější však je, jak perfektně zde funguje vzájemné propojení hudby a obrazu. Jeden z nejzajímavějších filmů, jaký jsem dosud viděl. 8/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno videné vo filmovom klube. Nepríjemné hudobne aj obrazovo. Prehovárajúce kódom, ktorý nie som schopný rozlúštiť. Ani muzikou, ani príbehovo ani myšlienkovo. Strácam sa. Ak je na pozitívne prijatie akéhokoľvek umeleckého diela potrebná interpretácia zasvätených, autorov alebo vykladačov, pokladám toto dielo v 90% prípadov za myšlienkovo zámerne vytvorený zložitý konštrukt, zastierajúci buď chýbajúci autorov talent alebo skutočnosť, že hoci by takýto umelec veľmi rád tvoril, nemá svetu veľmi čo povedať. Tak mlžia, zastierajú a zahaľujú sa do temnoty. Mimochodom, podobne zdochliackym dojmom na mňa pôsobí literárna a hudobná tvorba intelektuálnou omladinou všeobecne velebeného Nicka Cavea. Pričom nepopieram možnú genialitu takéhoto typu tvorby - len ma zrejme akosi paralelne obchádza. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Já jsem si vždycky říkal, že ty videoklipy, které rotují i v dnešní době často v televizi, musí mít nějaké pokračování, protože jsou prostě až moc dobrý. A taky že mají, jenom já blbec jsem o tom nevěděl. Teda ono to není pokračování ale regulérní film, který je komplet v Daft Punk soundu. Já teda podobnou muziku až na výjimky moc rád nemám, ale Daft Punk ta výjimka je a jejich písničky docela žeru. Zvláště to hodně povedené album Discovery, z něhož jsou zde všechny songy. Anime je sama o sobě dost dobrá, ale ta muzika tomu dává úplně nový rozměr a pozvedá to ještě o úroveň výš. Prostě super a jsem hodně rád, že jsem ten jejich přes hodinu dlouhej videoklip konečně viděl celej. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hudba dua Daft Punk je sice house, ale je značně zabarvená zvuky osmdesátých let, což z jejich alb činí vskutku originální počiny. Po albu Homerwork, přišel projekt Discovery. Eighties motivů přibylo a tvůrcům tohoto anime se podařilo mnohem více, než jen doprovodit jejich nápadný hudební styl. I film je totiž 80´s retro. Vše nakreslené má silnou patinu éry, kdy hudbě dominovaly ranné syntetizátory a módě šílené účesy a ještě šílenější oblečení. Mimochodem režisér se asi minul povoláním, možná měl spíše zvolit spíše dráhu módního návrháře. Těch vytříbených kostýmů, ale nejen ty. Dokonce i vesmír je ala 80´s, plný modrých, žlutých a růžových barev. Anime, nejen, že hudbu doplňuje, ale v pár chvílích, kdy hudební tah polevuje, je hlavním zdrojem zábavy. Zatímco co hudba kvalitativně kolísá, animace sype z rukávu originální nápady s razancí houseových beatů. Jedná se o opravdu originální počin. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Music's got me feeling so free" aneb jeden dlouhej pseudo-artovej animovanej videoklip ke kultovnímu albu Discovery (nebo chcete-li audiovizuální personifikace oněch ikonických songů) od legendárního francouzského dua Daft Punk, nejikoničtější dvojky od dob Evy a Vaška. Nejde však o obyčejný konvenční videoklip, ale plnohodnotný diskotékový intergalaktický dobrodružství, které vypráví o mimozemské kapele Crescendolls, a které je jakousi pohádkovou alegorií o korporativismu/exploataci hudebního průmyslu. Takže sledovat tenhle imaginativní barvičkovitý spektákl na drogách (ať už trávě či LSD) je prostě povinnost – což ostatně i platí o kvalitním ozvučení (mít naplno ohulený repráky však bohatě stačí). Verdikt? Neskutečně zábavná meta-žánrová oslava electro-funkové muziky, tance a tvůrčí svobody, kterou jakožto muž kultury a fanoušek těchto dvou galských robotů nemohu hodnotit jinak než 5555 kosmickými muzikanty z 5555. TOTÁLNÍ BANGER...... Viva la Daft Punk! 💙 ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro mě dnes už legedární songy geniálního housového seskupení. Songy jako One more time, Digital love, Harder, better, faster, stronger můžu poslouchat pořád a pořád dokola, album Discovery bylo genitální, snad jejich nejlepší. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Muzikál, videoklip, kritika hudebního průmyslu? Nejspíš jsem viděl úplně jiný film než všichni ostatní zde. Interstella 5555 má s videoklipem společné jen to že se v něm nemluví, o nějaké stylovém obrazu vytvořeném jen pro právě znějící hudbu nemůže být vůbec řeč, je to celé jen primitivní hodinu dlouhý film o zlém techno-mágovi který z jedné galaxie unese populární kapelu proto, aby z ní v galaxii jiné udělal jinou populární kapelu. S ní chce vyhrát jakousi hudební cenu, se kterou pak chce z neznámého důvod vykonat nějaký magický rituál. Jak v tomto někdo může vidět inteligentní satiru opravdu netuším, já viděl jen nesmírně natahovanou a hloupu epizodku silně připomínající podřadné animované akční seriály pro děti, kterými nás pravidelně už od osmdesátých let krmí dětské televizní kanály (dnes například Jetix a Minimax), jen s tím rozdílem že toto má "jinou" zvukovou složku. Samotná diskohudba je vcelku fajn, ale neexistuje žádný důvod pro to ji "poslouchat" v této podobě. Když už Daft Punk ve filmu, tak například v Tronovi, který jednak mnohem lépe souzní s jejich tvorbou, a hlavně je sám o sobě mnohem lepším filmem. Každopádně v žebříčku "nejlepších sci-fi" toto absolutně nemá co dělat, je to v žánru zhruba na stejné výši jako animovaný seriál Transformers. 5/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Proč se mi to nelíbí? Asi proto, že příběh je nosný podobně jako chmýří. Japonská animace mi k srdci zrovna nepřirostla. A nazývat hudbou polovinu (jeden celý tam skutečně není) hudebního nápadu, který se opakuje až do samého zblbnutí posluchače, zkrátka a dobře nedokážu. ()

Reklama

Reklama