Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se čas vánoční. U řeky, v zimě a mlze se choulí ženská postava. Je to kupcová (J. Tesařová) z nedalekého krámku. Pro krejcar by si dala koleno vrtat, a tak ji ani mráz radost z vánočního úlovku nepokazí. Kapr bude čerstvý a hlavně zadarmo! Chamtivá obchodnice ale nemá dost. Znovu ponoří síť do vody. „Pusť mě, dobrá ženo…“, ozve se náhle z řeky něžný hlas. Kupcová nemůže uvěřit svým očím – do jejích sítí se zachytila kouzelná mořská panna! Její prosby samosebou lakotná kupcová nevyslyší, a tak k vysvobození panny musí napomoci poctivý mládenec Ondřej (S. Schuller). A za svou nezištnou pomoc získá nejen nesmírné bohatství, ale i svou milovanou Barušku (Z. Volencová). (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

KarolMalina 

všechny recenze uživatele

Posledné záchvevy umeleckej tvorby 90. rokov nielen v Čechách. Čisto profilová inscenačná tvorba. Pôvodná národná tvorba a veľmi pohodová komorná rozprávka s mravným ponaučením. Skvelé výkony hercov. Ide síce o inscenáciu, ale vysoká kvalita, ktorá zmizla po roku 2000 a nahradili ju gýčovité produkty odpadovej cudzej pakultúry konzumu, výsmechu, spolitozovanosti a primitívneho sexizmu. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Svatopluk Schuller v roli Ondřeje, od roku 1987, kdy hrál vykradače chat a měl tělo samej obrázek, ve filmu Copak je to za vojáka, pokročil k čeledínovi a budoucímu kupci. TW v roli Bětky značně převyšuje i Barušku- Zdeňku Žádníkovou-Volencovou. Škoda, že se mořská panna neproměnil av Zlatu Adamovskou a neřekla nám, proč byla proměněna ve dřevo. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Podařená televizní vánoční pohádka, která bohužel ke konci zase ukáže, jak je to se scénáři těžké. Celou dobu je hlavní hrdina poctivý a chudý až běda, ovšem na konci využije kouzla tří přání pouze k svému prospěchu. No nevím, zda by to kouzelná panna rozchodila (rozplavala). Ale jako taková pohádková jednohubka určitě dobré. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

No vida, pěkná studiová pohádka, tyhle nám šli a když se přidá i malinko exteriéru tak to není zas tak dražší a výsledkem je za málo peněz hodně muziky. Vše je zde tak jak má, milá pohádková hudba, pěkný příběh, typově dobré obsazení Táňa Vilhelmová se na potvory prostě hodí. Na takovouto pohádku se rád podívám i znovu na rozdíl od novodobých vysocerozpočtových paskvilů od Janáka,Rudolfové apod. Jasný důkaz o tom, kde je režisérský talent netřeba vysokánských rozpočtů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vlasta Janečková bola česká režisérka, ktorá celú svoju profesionálnu kariéru zasvätila práci na tvorbe televíznych rozprávok pre deti a mládež. Na svojom konte má desiatky titulov. Jedným z nich je aj snímok "Tajomstvo morskej panny", ktorý natočila v roku 1998. Anna Rejžková, lakomá, vypočítavá majiteľka malomestského obchodu si chce na Vianoce zaobstarať zopár kaprov. Nie je však ochotná ich kúpiť, a preto sa vyberie k rybníku si načierno zarybárčiť. No nechytí len kapríkov, podarí sa jej uloviť aj kúzelnú drevenú morskú pannu, ktorá dokáže poctivému človeku splniť tri priania. Zoberie si ju ako ozdobu do svojho obchodu. Tento titul natočila pani Janečková ku koncu svojho aktívneho filmárskeho života. Na mňa osobne omnoho viac dokázala zapôsobiť svojimi staršími kúskami. Páči sa mi však, že sa jedná o vianočný príbeh. ** ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama