Reklama

Reklama

Pojišťovna štěstí

(seriál)
  • Slovensko Poisťovňa šťastia
Drama / Rodinný / Romantický
Česko, (2004–2010), 69 h 4 min (Minutáž: 55–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Eva Papoušková

Hrají:

Miroslav Etzler, Kateřina Brožová, Jiřina Jirásková, Jiřina Bohdalová, Nikol Leitgeb, Igor Bareš, Petr Nárožný, Jiří Dvořák, Vojtěch Kotek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(73)

Život sa s vami pohráva. Jedinou poistkou šťastia je láska. Všetci ju hľadáme. Pretože ten, kto ju nájde, neprehrá. Najnovší trinásťdielny český rodinný seriál, ktorý prináša TV Markíza, odkrýva príbehy o láske, rodine a o hľadaní šťastia. Dej je zasadený do prostredia poisťovne, v ktorej sa specifickým a často dramatickým spôsobom odohrávajú príbehy hrdinov. Dominantnými prvkami sú predovšetkým medziľudské vzťahy - o partnerstve medzi mužom a ženou, rodičoch a deťoch, nevere i smrti. Diváci sa zoznámia s hlavnou postavou, krásnou Annou Jánskou, ktorá žije v perfektnom manželstve, má šikovného syna a teší sa z bábätka. Ďalšími ústrednými postavami sú atraktívna dizajnérka Dagmar Krausová a jej manžel Tomáš, riaditeľ poisťovne. Seriál priniesol nový spôsob vyrozprávania príbehov. Všetci majú právo na šťastie, ale situácie, v ktorých sa hrdinovia nachádzajú, sa neraz zvrtnú. Nemajú to ľahké, a tým sa približujú reálnemu životu. Pozoruhodné je, akým spôsobom hľadajú riešenie. Každý po svojom, ale nikto sa nevzdá. Zručné pero autorky Evy Papouškovej dokázalo z niekoľkých ľudských osudov stvoriť román, ktorého zápletky sa pretnú na správnych miestach tak, aby zaujali nielen jeho protagonistov, ale i nezúčastnených pozorovateľov. 1. časť: Od začiatku V prvej časti úspešného seriálu sa diváci zoznámia s hlavnými i vedľajšími postavami, prostredím, v ktorom žijú a jednotlivými vzťahmi medzi nimi. Hlavná hrdinka, krásna Anna (Alena Antalová), žije v šťastnom manželstve, má skvelého syna Ondreja (Vojtěch Kotek) a teší sa na bábätko. Navštívi ju kamarátka zo študentských čias, Zuzana (Yvetta Blanarovičová). I keď sa roky neukázala, odhaľuje sa nerada. Teší sa zo stretnutia s Annou a jej rodinnú pohodu jej tak trochu závidí... Šťastné okamihy prežíva aj druhá hlavná postava seriálu Dagmar Krausová (Kateřina Brožová), atraktívna dizajnérka, manželka riaditeľa poisťovne (Miroslav Etzler). Práve docielila to, že sa ich rodina konečne sťahuje do rodinného domu, o ktorom už dlho snívala. Prvá časť nás zavedie aj do Prvej rodinnej poisťovne, ktorá tvorí rámec i základné prostredie príbehu. Čo všetko sa dá poistiť? Čo áno a čo už nie? Na to sa budú pýtať klienti, ale aj jej zamestnanci... V televíznom románe sa život s nikým nemazná a šťastie by si rád poistil každý z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (383)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

"Mít svůj cíl a zázemí, cestou přímou jít. Schůzka náhodná a je to silnější než já. Teď už vím, že nestačí jen chtít. Hříšníci i andělé, obývají svět, jsme jen ty a já a tak vážně se mi zdá, že dneska žádný anděl nepřilét. A něžná svítání nás neminou, jednou je najdem, náhodou nás naleznou. Zas příjde den kdy láska vrátí se k nám, nabízí náruč dokořán. Nebude dál samotná, nebude sám. Den kdy se vrátí láska k nám..." a tak ďalej. Stále dokola tie isté sračky. Seriál "Poisťovna štěstí" bol rovnako patetický a gýčovitý ako táto jeho titulná skladba, ktorú naspievala otravná Leona Machálková. Odpad! ()

raptorrr

všechny recenze uživatele

Já to nechápu, když se vám to tak hnusí, tak proč se na to pořád koukáte?! V životě jsem neviděl ani jeden díl tohoto skvostu a v životě nejspíš neuvidím. Ne, podobné paskvily neodsuzuji, jen je ignoruji. Existuje příliš mnoho filmů. které mě zajímají, než abych měl čas posuzovat takovýhle bulshit... ()

Reklama

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Jo, je to strašně blbé, ale nejhorší seriál? I kdyby to mělo sebestrašnější scénář, není alespoň devadesát procent seriálu natočených v ateliérech a nehrají v něm absolutní netalenti, u kterých trhá za uši jediná vyslovená věta, kterou mají ve scénáři (dobře přiznávám, srovnání patřilo Ordinaci v růžové zahradě, no). PS - S odstupem času snižuji hodnocení ze dvou hvězdiček na jednu. PRvní série byla obstojná, ostatní jsou ale opravdu megakraviny, kde se v každém díle někdo zabije, přizabije, zasebevraždí, rozvede, otráví nebo ho srazí auto. Tohle je na jednu rodinu fakt moc. ()

Death 

všechny recenze uživatele

Stacil mi jeden dil, abych rozpoznal zjevnou kanalovost tohoto dilka. Scenar je mizerne napsany, sceny jsou silene vykonstruovane a zcela neverohodne, proste je to cele dementni a to nemluvim o postavach, ktere jsou jednim slovem tragicke(hlavne Brozova). Je to urceno pro lidi, kteri si kazdy den kupuji Blesk a podobne splasky a hltaji kazdou pikantnost, at je sebepitomejsi. Mohl bych tu takhle kritizovat dva dny, protoze pochvalit neni temer co, ale uz toho radeji necham. Ta jedna hvezda je za to, ze Rodinna pouta jsou o tridu horsi, coz ale stejne neni pro Pojistovnu stesti moc dobra vizitka:). ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci nepokračovali s trestuhodnou samozřejmostí v natáčení dalších řad, možná bych ty dvě hvězdičky udělil. Ale takhle opravdu ne. Mimochodem jsem v seriálu zaregistroval ty nejhorší postsynchrony, jaké jsem kdy viděl a slyšel. A z bahna tenhle seriál nevytahují ani hvězdy jako Jiřina Jirásková nebo Petr Nárožný. (350.) ()

Galerie (271)

Zajímavosti (14)

  • Miroslava Etzlera před Pojišťovnou štěstí moc diváků neznalo. Díky hlavní roli Tomáše Krause se stal velmi populárním. Zároveň se nadobro vyléčil z alkoholismu, se kterým před vstupem do seriálu bojoval. (Karlos80)
  • Leona Machálková prozradila, že titulní skladbě „Den, kdy se vrátí láska k nám“ předcházely dvě další verze. Finální podoba písně vznikla ve spolupráci týmu režiséra Jiřího Adamce s autorem textu Zdeňkem Rytířem. Tým tvůrců seriálu však údajně text písně velmi rozpitvával kvůli určité gradaci. Zpěvačka se po letech poklonila trpělivosti a profesionalitě Rytíře, jelikož musel přicházet se stále novými nápady. (lucij68ee14)

Reklama

Reklama