Reklama

Reklama

Pojišťovna štěstí

(seriál)
  • Slovensko Poisťovňa šťastia
Drama / Rodinný / Romantický
Česko, (2004–2010), 69 h 4 min (Minutáž: 55–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Eva Papoušková

Hrají:

Miroslav Etzler, Kateřina Brožová, Jiřina Jirásková, Jiřina Bohdalová, Nikol Leitgeb, Igor Bareš, Petr Nárožný, Jiří Dvořák, Vojtěch Kotek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(73)

Život sa s vami pohráva. Jedinou poistkou šťastia je láska. Všetci ju hľadáme. Pretože ten, kto ju nájde, neprehrá. Najnovší trinásťdielny český rodinný seriál, ktorý prináša TV Markíza, odkrýva príbehy o láske, rodine a o hľadaní šťastia. Dej je zasadený do prostredia poisťovne, v ktorej sa specifickým a často dramatickým spôsobom odohrávajú príbehy hrdinov. Dominantnými prvkami sú predovšetkým medziľudské vzťahy - o partnerstve medzi mužom a ženou, rodičoch a deťoch, nevere i smrti. Diváci sa zoznámia s hlavnou postavou, krásnou Annou Jánskou, ktorá žije v perfektnom manželstve, má šikovného syna a teší sa z bábätka. Ďalšími ústrednými postavami sú atraktívna dizajnérka Dagmar Krausová a jej manžel Tomáš, riaditeľ poisťovne. Seriál priniesol nový spôsob vyrozprávania príbehov. Všetci majú právo na šťastie, ale situácie, v ktorých sa hrdinovia nachádzajú, sa neraz zvrtnú. Nemajú to ľahké, a tým sa približujú reálnemu životu. Pozoruhodné je, akým spôsobom hľadajú riešenie. Každý po svojom, ale nikto sa nevzdá. Zručné pero autorky Evy Papouškovej dokázalo z niekoľkých ľudských osudov stvoriť román, ktorého zápletky sa pretnú na správnych miestach tak, aby zaujali nielen jeho protagonistov, ale i nezúčastnených pozorovateľov. 1. časť: Od začiatku V prvej časti úspešného seriálu sa diváci zoznámia s hlavnými i vedľajšími postavami, prostredím, v ktorom žijú a jednotlivými vzťahmi medzi nimi. Hlavná hrdinka, krásna Anna (Alena Antalová), žije v šťastnom manželstve, má skvelého syna Ondreja (Vojtěch Kotek) a teší sa na bábätko. Navštívi ju kamarátka zo študentských čias, Zuzana (Yvetta Blanarovičová). I keď sa roky neukázala, odhaľuje sa nerada. Teší sa zo stretnutia s Annou a jej rodinnú pohodu jej tak trochu závidí... Šťastné okamihy prežíva aj druhá hlavná postava seriálu Dagmar Krausová (Kateřina Brožová), atraktívna dizajnérka, manželka riaditeľa poisťovne (Miroslav Etzler). Práve docielila to, že sa ich rodina konečne sťahuje do rodinného domu, o ktorom už dlho snívala. Prvá časť nás zavedie aj do Prvej rodinnej poisťovne, ktorá tvorí rámec i základné prostredie príbehu. Čo všetko sa dá poistiť? Čo áno a čo už nie? Na to sa budú pýtať klienti, ale aj jej zamestnanci... V televíznom románe sa život s nikým nemazná a šťastie by si rád poistil každý z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (383)

stration odpad!

všechny recenze uživatele

Dal bych jednu hvězdičku, ale bohužel s manželkou není každou neděli řeč. Dvě řady jsem vydržel, tři díly zpět jsem to vzdal. TO JE TAKOVÁ KOKOTINA, slaboduchost a sprostota, že se to opravdu nedá njak jinak napsát. A to máme v práci ještě šílenou uklízečku, která chca nechca mi každý díl znovu odvypráví a chce o něm diskutovat. Má dokonce ty HERCE ráda podle toho, jakou hrají roli v tomto seriálu ("S Nárožným už nechci nic vidět..."). HRUZA, POMOOOOOOC!!!! ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Ze začátku naprosto průměrný seriál, okořeněný jak strašnými hereckými výkony (Brožová), tak těmi průměrnými (bohužel Alenka Antalová), i vynikajícími (Igor Bareš). Svět patří ženám, četl jsem v glose MF Dnes paní Spáčilové, scénáristka seriálu je žena a občas se mi zdálo, že nás chce nečekanými dějovými zvraty spíše bezúčelně šokovat...a o druhé řadě to platí snad dvojnásob...ještě pár takových dementních úmrtí a nebude vám tam mít kdo hrát, paní Papoušková! :-( ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

A vesele se točí dál, tedy, když je chuť, tu, ostatně, asi mají všici protagonisté včetně samotného režiséra Adamce. Když si uvědomím, co tato slátanina stojí, co zaměstná herců (tady spíš neherců, různých známých, dítek herců nebo přímo komparsistů), tak je mi opravdu blivno. Že se mě ptáte, za co jsem dal tu jednu hvězdu? Odpovím vám, že jen jen za paní hospodyni Kekulovou (práce všeho druhu), jinak to stojí za starou belu počínaje vždy nějak narychlo spatlaným scénářem, kýčovitými dialogy, klišovitými scénami a vskutku originélními kulisami konče. Krom již zmíněné paní Kekulové (Jiřina Jirásková) nebo Petra Nárožného jsem v těch pár dílech, co jsem zhlédl, jsem naprosto nikomu z herců nevěřil. Jsou ale i horší, pravda, takový RP, Růžová zahrada, Ulice, Letiště nebo Bazén, radši no-comment. Když se vám něco nelíbí (tak jako mně), tak honem rychle od toho než bude pozdě a vtáhne vás to úplně samo. Podle tohoto systému jsou ostatně tyto citově a emočně prostoduché seriály dělány. Ruce pryč, mé suché oko si radši zachovám, a to mokré přenechám jiným:-) ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že mezi všemi těmi českými seriály to není až tak hrozné, což ale nic neměnilo na faktu, že se na to dívat prostě nedalo. Většina rodiny však měla jiný názor, zdálo se jim to fajn, ba dokonce výborné a nebyla v tom sama, přišel totiž divácký úspěch, který tvůrce donutil přijít s novou řadou, což byl krok vedle. Teď dokonce i babička tvrdí, že tohle sledovat nebude. Proč by také měla, když jí obden běží mnohem lepší Ordinace v růžové zahradě. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Hvězdička, za snahu. Jinak je ten seriál samozřejmě podprůměrná blbost, která se neustále dokola opakuje v televizi a lidi se na to stále koukají. A hlavně nechápu proč, když je to stále opakující nesmysl. Snaha se k tomuto seriálu vyjádřit ani není potřeba. Takových seriálů už tu bylo, vážně zbytečnost se vůbec vyjadřovat. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (14)

  • Leona Machálková prozradila, že titulní skladbě „Den, kdy se vrátí láska k nám“ předcházely dvě další verze. Finální podoba písně vznikla ve spolupráci týmu režiséra Jiřího Adamce s autorem textu Zdeňkem Rytířem. Tým tvůrců seriálu však údajně text písně velmi rozpitvával kvůli určité gradaci. Zpěvačka se po letech poklonila trpělivosti a profesionalitě Rytíře, jelikož musel přicházet se stále novými nápady. (lucij68ee14)

Reklama

Reklama