Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z našich mužských věznic dojde jedné noci k nedokonané vraždě vězně. Motivy tohoto násilného činu se snaží rozplést spolu s policejním vyšetřovatelem i mladá vězeňská psycholožka, odkrývající před námi i mnoho netušeného o pravidlech "morálky" v těchto zařízeních. Příběh se otevírá dramatickým momentem hádky mezi učitelem a žákem, která po zvláště provokativní a zcela osobní poznámce drzého kluka vůči učiteli skončí jeho fyzickým napadením a díky nešťastnému pádu na ostrý předmět i jeho smrtí. Dále už přichází jen soud a mladý učitel je odsouzen a poslán do vězení, kde si začne "odpykávat" mezi spoluvězni další trest - coby pedofil! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

golfista 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se režisérův přístup líbil. Působilo to jako něco víc, než "jen" televizní film. ___ Jenom se budu opakovat o zásluhách ČT s nalézáním nových neokoukaných hereckých tváří a vytahování na světlo starších herců. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře zahrané, se silnou příběhovou základnou, ale vyloženě otravným zvukem (tedy věcí, kterou většinou u TV filmů příliš neřeším). Dravé smyčce ve chvílích předpokládaného klidu mě několikrát nadzvedly ze židle, ale... ono se vlastně vůbec nic nedělo. To jen kamera zabrala věznici nebo se pokoušela o kulhavou zpomalovačku. Režisérova snaha se cení, zůstala tak někde ve dvou třetinách, pilovat by měl Ivan Pokorný hlavně moment překvapení a trochu se také vetřít do scénáře s nějakým nápadem a ne ho jen bezhlavě opisovat - vždyť on je ten, komu náleží právo posledního slova! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na české poměry poměrně zdařilý TV snímek z vězeňského prostředí, který podle mě boří určité zažité charakterové typy...a jiné naopak potvrzuje. Jak to má být. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být obstojné drama, kdyby to nebylo tak často k smíchu. Pasti líčící major, který nepochopí ani to, že jeho teleskopický obušek chce na masných výrobcích závislá vězeňská psycholožka, spousta neherectví, hudba jak ze sci-fi hororu, rozhovor na lavičce snímaný přes projíždějící auta, bachařka v důchodovém věku střežící těžké kriminálníky, prázdné hry na citlivost i drsnost. Pokud mezi tím trapným vyšetřováním bylo i něco o relativizaci pozice oběti, výše uvedené to zadusilo. Pro Jaškówa nevděčná role, s kterou ho lidé asi chvíli spojovali. Nejspíš ani nemohl požádat personál na benzince o klíč, že si chce skočit na malou.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak pěkně ten jejich vztah začal, povedené scény, skvělé herectví hlavních protagonistů. Překvapující a silný byl také přerod z roztomilého, hodného a láskyplně působícího Vojty do vychytralého hajzlíka. Silný vztah, ve kterém jeden miloval víc. Ostatní herci (vězni, major, paní psycholožka) se představili s lehkým nadprůměrem. Jinak scény jsou excelentně zvládnuty a také mne potěšila působivá kamera a mini rolička Martina Hoffmana. Jak se v jedné scéně Robert Jaškow otázal Vojty: "A za co ti zaplatil? Za lásku?..." ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě to fakt bavilo. Uznávám, že kriminální část je tam naroubovaná trochu na sílu a celý to vyšetřování je malinko sci-fi, ale má to drajv, odsejpá to a herci jsou naprosto přesní. Zlomeným Jaškówem počínaje až tím malým vydírajícím parchantem, kterej si nic jinýho než chcípnout nezasloužil, Kotkem konče. Kde pak jeho fotr bere morálku na odplatu za takovýho sráče toť otázka. Stejně jako mě bavily ty moralizující mrdky v krimu pro který je Jašków odpornej úchyl, přitom jeden z nich prodával svý děti na porno.85% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zoufale televizní, navíc v devadesátkovém outfitu. Střih byl hrozný i leckteré herecké výkony neherců. Lecos z toho působilo až směšně jako například drsná policistka u výslechu posledního podezřelého či brýlatá dozorkyně v důchodovém věku, nabádající Hrušínského, že musí zůstat při výslechu za dveřmi. Ten to kategoricky odmítl aby měl na výslech klid a dozorkyně na to, že kdyby něco ať zavolá... :-)))). To byla opravdu povedená taškařice. A teď vážněji. Hrdiny (Jaškówa ) mi bylo trochu líto, svého zlomeného muže zahrál dobře. Výborně hrál i Jan Hrušínský a Kotek, který byl dost odporný hajzlík. Ti ostatní z herců jen tak přicmrndávali. Tak trochu nechápu co chtěl film sdělit. Hlavní postava vše vzdala, takže její odchod byl očekávatelný. A ta kriminální zápletka je dost neuvěřitelná. Nevěřím, že by policie věnovala tolik času hledání pachatele na základě domněnky vězeňské psycholožky... Takže kdo má rád filmy z vězeňského prostředí, může si zde přičuchnout k prostředí jedné české věznice. Celkově to bylo ale z mého pohledu dost slabé bez výraznějších dramatických momentů, byť se o drama jedná. A to je špatně. Takže za dvě pětistovky. * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Jana Janěková a další výborní herci (Hrušínský, Jašków), hodně poutavé a zajímavě natočené -čekal jsem trošku jiný scénář, Kotek byl hroznej (teda spíš jeho postava)/// Na film jsem byl hodně zvědavej hlavně kvůli hercům. Hrušínského a Jaškówa jsem si celkem užil, protože znám jejich jiné filmové postavy. A postava Jany Janěkové měla dostatek prostoru, což je jedině dobře. A v konečném součtu ani film nebyl nezajímavý, takže hodnotím kladně./// Celkem 75%/// ()

Smok 

všechny recenze uživatele

V prvom rade ďakujem distribútorovi za kompletné vyrozprávanie príbehu v obsahu. Snáď už zaň treba len doplniť titulky, aby som vedel, kto stál za kamerou a mám ušetrených 85minút života :( K filmu: To, že sa pedofil bude v base cítiť uvoľnene asi ako eskimák na Sahare sa tak akosi dá očakávať, takže zaujímavý príbeh sa nekonal a navyše film poslali do hliny výkony amatérskych hercov (alkoholici, basmani, rómovia atď sú strašne nepresvedčiví). Ale ani pán Hrušínský na seba moc hrdý byť nemôže. Jeho toporné hranie a vyšetrovacie metódy v baloňáku ála Columbo s kamennou tvárou v štýle "Pozdravuje vás pani XY", po ktorých sa dotyčný kriminálnik zosype a dobreže sa sám neudá, sú k neuvereniu... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kotek a Jašków jsou pro své role jako stvoření, ostatní herecké výkony byly více či méně zdařilé, přesvědčivé však o poznání méně. Vylíčení vězeňského prostředí se sice nevyvarovalo několika drobných faktických nedostatků, podáno je ovšem - nutno přiznat - neobyčejně sugestivně. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh ústřední dvojice je podán velice poutavým způsobem. Skvělé herectví jak Roberta jaškówa, tak Vojty Kotka. Scény z věznice (cela, nemocnice) jsou hodně silné. Vhodně zvolený název, který upoutá. Závěr je zbytečný, i bez dovětku, kdo jak dopadl, bylo jasné, že odsouzený pedagog už na život rezignoval. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že si to pedofilové v kriminálech často odskáčou je známou věcí, nicméně tenhle příběh, jak se později ukáže, je přeci jenom v něčem jiný. Jde především o vyšetřování toho, kdo a proč útok na pedofila spáchal a v retrospektivách se ukazuje, jak to se vztahem učitele a žáka bylo. Postavené na výborných hereckých výkonech zejména Roberta Jaškówa a Jany Janěkové ml. a nevadil mi ani jan Hrušínský, ačkoliv ho nemám příliš rád. Tohle se ČT povedlo. 80% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Slušné krimi/drama. Jen je dobré nečíst si před zhlédnutím zdejší obsah filmu, který neuvěřitelným způsobem spoileruje a vyblije skoro všechno podstatný!!! 65% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo dosti průměrné drama. Čekala jsem jaký ten pedofil bude sv*ně a že Kotek si tam vlastně zahrál jenom tu oběť. Ovšem Kotek byl ještě větší potvora, který prodával svoje tělo ve 14ti letech kdesi v jakémsi hotelu, protože mu otec přiškrtil kapesné. Odsouzený chlápek ani tak nebyl pedofil jako idiot, který se zamiloval do puberťáka a vlastně za nic mu platil peníze jenom proto, aby se to neprofláklo - je pravda, že už by si pak nikde neškrtl. Byl to vlastně jenom takový čajíček, který mi nic nedal a naopak mě obral o 85 minut mého drahoceného času. Vážně přemýšlím, že přestanu hazardovat se zdravím(tzn. přestat se dívat na české filmy). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tehdy pro mě téměř neznámý mladý herec Vojta Kotek zazářil jako kometa a předvedl, že v něm dřímá velký talent. Toho hajzlíka zahrál na výbornou. Po dlouhé době jsem mohla vidět v TV herečku Jorgu Kotrbovou. Hrála matku odsouzeného učitele. Nemyslím si, že se učitel osm dní po propuštění z vězeňské nemocnice oběsil sám v celé plné spoluvězňů. Že by všichni tak tvrdě spali? Určitě mu někdo k to mu pomohl. To se ale můžu jenom domnívat. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Drama, jak má být. Bez předsudků, patolízalské korektnosti a moralizující sebemrskačské hysterie. Apelující na lidskost v nás, bez nátlaku. Dramatická linka však končí tam, kde začíná ta kriminální, což sráží celý film i příběh zpět do televizního nadprůměru. Slabší čtyřka: 70% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Televizní film s kvalitním scénářem, zajímavě obsazený a zrežírovaný. Vyšetřování pokusu o vraždu v cele, kde jsou všichni možní pachatelé, ale žádní svědkové, je slušný oříšek. Psychologický rozměr filmu podtrhuje pointa. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

klasicky cesky - skor zydovsky film.. Teda nic v zlom, bo su i kvalitne zydy, len tych cechov je tam jaxi pramalo. Zase nic v zlo, aspon tam dali vrazdu v base ... trochu prestrelili s tym vysetrovanim, mno ale slusny priemer kazdopadne : 65 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velice dobry televizni film, ktery zaujme dobrym scenarem, neokoukanym hereckym obsazenim a vezenskou atmosferou. ()

sklennenka 

všechny recenze uživatele

Již námět filmu činí snímek atraktivním a i přes některé nedotažené herecké výkony vedlejších postav, považuji tento počin za zdařilý. Myslím, že Robert Jaškow je u nás nedoceněným hercem a přála bych mu více pěkných rolí. ()

Reklama

Reklama