Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z našich mužských věznic dojde jedné noci k nedokonané vraždě vězně. Motivy tohoto násilného činu se snaží rozplést spolu s policejním vyšetřovatelem i mladá vězeňská psycholožka, odkrývající před námi i mnoho netušeného o pravidlech "morálky" v těchto zařízeních. Příběh se otevírá dramatickým momentem hádky mezi učitelem a žákem, která po zvláště provokativní a zcela osobní poznámce drzého kluka vůči učiteli skončí jeho fyzickým napadením a díky nešťastnému pádu na ostrý předmět i jeho smrtí. Dále už přichází jen soud a mladý učitel je odsouzen a poslán do vězení, kde si začne "odpykávat" mezi spoluvězni další trest - coby pedofil! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak pěkně ten jejich vztah začal, povedené scény, skvělé herectví hlavních protagonistů. Překvapující a silný byl také přerod z roztomilého, hodného a láskyplně působícího Vojty do vychytralého hajzlíka. Silný vztah, ve kterém jeden miloval víc. Ostatní herci (vězni, major, paní psycholožka) se představili s lehkým nadprůměrem. Jinak scény jsou excelentně zvládnuty a také mne potěšila působivá kamera a mini rolička Martina Hoffmana. Jak se v jedné scéně Robert Jaškow otázal Vojty: "A za co ti zaplatil? Za lásku?..." ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tehdy pro mě téměř neznámý mladý herec Vojta Kotek zazářil jako kometa a předvedl, že v něm dřímá velký talent. Toho hajzlíka zahrál na výbornou. Po dlouhé době jsem mohla vidět v TV herečku Jorgu Kotrbovou. Hrála matku odsouzeného učitele. Nemyslím si, že se učitel osm dní po propuštění z vězeňské nemocnice oběsil sám v celé plné spoluvězňů. Že by všichni tak tvrdě spali? Určitě mu někdo k to mu pomohl. To se ale můžu jenom domnívat. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to až teď, deset let po vzniku a zaujalo mě to. Příběh hodného, ale "jiného" učitele, kterému se život otočí naruby po nešťastné a tragické nehodě. Film byl sice dost čitelný, ale měl dobrou zápletku a nechybělo mu napětí. Tento psycho-krimi-thriller se mi líbil. Moc se mi líbila paní psycholožka, ale v roli majora bych si dovedl představit někoho jiného než Jana Hrušínského, hrál tak nějak léžérně. Jinak určitě nadprůměrná televizní záležitost. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Jana Janěková a další výborní herci (Hrušínský, Jašków), hodně poutavé a zajímavě natočené -čekal jsem trošku jiný scénář, Kotek byl hroznej (teda spíš jeho postava)/// Na film jsem byl hodně zvědavej hlavně kvůli hercům. Hrušínského a Jaškówa jsem si celkem užil, protože znám jejich jiné filmové postavy. A postava Jany Janěkové měla dostatek prostoru, což je jedině dobře. A v konečném součtu ani film nebyl nezajímavý, takže hodnotím kladně./// Celkem 75%/// ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Stejně je to úlet, že my dva......." Perfektně zahrané drama, ve kterém přímo exceluje V.Kotek, jehož výkon považuji za vůbec nejlepší v celé jeho herecké kariéře. Stejně tak vyniká ve vedlejší roli (Osvald) Michael Hofbauer! Scénář v sobě prolíná jak vážné, tak i komediální prvky. Nekulhající kamera a stříh včetně deprimujících interiérů věznice. Do detailu dotažená hudba a můj oblíbený psaný konec mne nenechají dát nižší hodnocení, než je 100%! "A nůž je tradiční cikánská zbran" ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Při rozhovoru v časopise Ona Dnes ze dne 1. září 2014 se Veronika Kubařová, která na filmu spolupracovala, uvedla, že se ve filmu  nakonec neobjeví, její záběry byly vystřiženy. (Radar)
  • V jednom z flashbacků se učitel Daněk (Robert Jašków) ptá žáka Honzy (Vojtěch Kotek), se kterým měl intimní poměr, zda ho baví Harry Potter, což byl svým způsobem celkem vtipný dotaz, protože Vojtěch Kotek daboval do češtiny ústřední postavu Harryho Pottera. (Nick321)
  • Věznice, kde se odehrává valná část filmu, je vazební věznice Ruzyně. (rakovnik)

Reklama

Reklama