Starý Burgunďan (TV film)
Drama / Krátkometrážní
Československo, 1966, 27 min
Jiří NesvadbaHudba:
Vlastimil HálaObsah
Anekdotický příběh ze života amerických tuláků podle H. Rosetha. (oficiální text distributora)
gudaulin
Krátká povídka, spíše delší anekdota o tom, jak dva tuláci shodou náhod zneškodní dva zločince a jsou potrestáni finanční odměnou, která hrozí, že je vytrhne ze zavedeného a oblíbeného stylu života někam k čisté posteli a omezující péči. Je ale skvěle typově obsazená a především výborně zahraná. Marvan se Záhorským předvádějí skutečný herecký koncert. Celkový dojem: 80 %.(8.10.2010)
hippyman
minimalistický herecký koncert dvou úžasných virtuozů, kterým dodali bohužel jen průměrné noty, tedy nemohou ode mě sklidit víc než jen průměrný potlesk. 60%(19.11.2009)
D.Moore
Jaroslav Marvan a Bohuš Záhorský v rolích dvou bezstarostných vandráků, kteří s neodolatelnou ironií glosují vlastní situaci a popíjejí přitom cosi, proti čemu jsou z ironu a denaturovaného lihu připravené lektvary tuzemských vágusů jen obyčejnou limonádou. Opravdu milé a pohodové pokoukání s perfektní atmosférou.(4.10.2011)
WANDRWALL
Ne drama, ale komedie o dvou hlupácích, co odmítli pět tisíc dolarů a věnovali je policii! Magoři.(22.8.2010)
Marthos
Velmi jednoduchá a s minimem finančních prostředků natočená zábavná historka si zaslouží pozornost zejména díky skvělým hereckým výkonům Jaroslava Marvana a Bohuše Záhorského. Není alkohol jako alkohol.(22.8.2010)
CageDepp
Tohle byl moc pěkný příběh. S Marvanem jako s tulákem bych si panáka radši nedal. A pěkná ukázka toho co tuláci dokážou vypít a kvůli čemu taky dokážou odmítnout penízky.(21.7.2009)
fragre
Mám rád tyto pozapomenuté televizní inscenace, které s minimem prostředků dosahují skvělého účinku. Pánové Marvan a Záhorský hrají jako když dýchají, velice přirozeně, neokázale. Možná, že je to záměr, že takové kousky nejsou příliš reprízovány. Nynější televizní tvorba nevypadá vedle nich nejlépe.(7.2.2010)
MarkHoppus
Úžasná záležitost, tenhle film by se dal zařadit mezi krátkometrážní, ale to je jedno. Hrozně se mě líbil ten humorný nádech ironie a vůbec, přesně takovýhle filmy mám rád.(24.7.2009)