Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka lodi Swordfish se po měsících tuhých bojů vrací domů. Bohužel zkříží cestu neměcké ponorce U-429. Malá skupinka amerických námořníků, která přežila střet s jejími torpédy, byla zajata. A to je jen začátek. Plovoucí rakev plná lidí z opačných stran barikád jde pomalu ke dnu a strašák pomalé smrti udušením nutí všechny táhnout za jeden provaz. Může se však člověk, ve snaze zachránit si vlastní život, spojit se svým úhlavním nepřítelem? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

otík 

všechny recenze uživatele

Slušný válečný ponorkový snímek, občas přeci jen malinko nadsazený a oslazený - těžko se dá věřit poměrně vykonstruovanému scénáři, kdy se němci podvolí svým americkým zajatcům. Ale budiž. Každopádně je to slušně odvedená práce herců (líbil se mně především německý kapitán Til Schweiger) i trikařů, i když samozřejmě jde vidět, že to až tolik nestálo. Ale na podívání dobré. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, strašnivá nuda... Protože pointu vykecá už název a především text distributora, nezbyde na diváka už naprosto žádné překvapení. (Pokud mezi ně nepočítáne někneré neuvěřitelně pitomě natočené scény, například onu do růžova obarvenou klipovitou pasáž svorného opečovávání podmočského plavidla)... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

S odretými ušami nakoniec dávam tu štvrtú a to hlavne za celkom fajn záver a herecké obsadenie. Nie že by boli kapitán Scott Caan a veliteľ ponorky William H. Macy nejakú strhujúci vo svojich úlohách, skôr som myslel ich nemeckých kolegov - Till Schweiger a Thomas Kretschmann. Obzvlášť Kretschmann, ktorý náckov už niekoľko krát hral (Ponorka U- 571, Pianista, Valkýra, Pád tretej ríše, Stalingrad) ma znova bavil aj tu. Čo sa týka filmu, tak je to taký lacnejší TV film, ale kedže sa tu moc nebojuje a väčšinou sedíme v kajutách nič okrem dobrej dobovej výpravy a ponorkových priestoroch netreba. Úvod sa tvári trošku akčne, no nakoniec sa to zvrtne skôr na drámu a boj o prežitie na jednej ponorke. Nenáročným a ponorkovým fanúšikom druhej svetovej odporúčam. 75% - 4* ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

A máme tu ďalší žiarivý príklad skopaného textu distribútora! Hlavne sú zle tie "mesiace tuhých bojov", ktoré sú v skutočnosti len mesiacmi výcviku. Ponorka nejde pomaly ku dnu a námorníkom nehrozí udusenie. A teraz ku komentáru: Tento film nemôže byť braný úplne vážne ako "ponorkový" alebo vojnový film. A to vďaka niektorým scenáristickým prehmatom a zbytočnému presládzaniu, ktoré ho z postu vojnového filmu degradujú na akčno-romantické béčko. No ja som pred pozeraním nakukla do komentárov a percent a pozrela som si ho len ako béčko. A div sa svete, bola som celkom spokojná. Ponorkové filmy mám celkom v obľube a vedela som, že to nebude žiaden zázrak. Netrhala som sa napätím, ale ani som sa nehrýzla nudou. Dokonca som v niektorých nápadoch našla aj svoj obľúbený čierny humor (meningokok medzi znepriatelenými námorníkmi je fakt hustá irónia:-). No a v neposlednom rade to ešte celé zachránili moji obľúbenci W.H.Macy a T.Schweiger. Ani Jeremy Sisto nebol so zarasteným imidžom na zahodenie :-) ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ze vsech filmu o ponorkach, je tenhle snad vubec nejhloupejsi. Po presprilis uchvatanem zacatku nasleduji hloupe dialogy velmi ruzova a namydlena atmosfera. Nebyt dramaturgicke dvojice nemeckych dustojniku Schweiger vs. Kretschmann, ktera jedina stala za povsimnuti, film bych jiz po pulhodine vypinal. Jenomze to jsem nevedel, co prijde nakonec filmu, kdybych to vedel pichnul bych si vidlicku radeji do oka. Velmi hezka myslenka byla ubita kyblem lacineho naivniho sentimentu. A to je nestravitelne. . . ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v americkém státě Kalifornie. (GASTON73)

Reklama

Reklama