Reklama

Reklama

Valiant

Trailer

Obsahy(1)

V malé hospůdce na anglickém venkově, v relativním bezpečí před hrůzami probíhající Druhé světové války, sleduje skupinka holubů filmový týdeník. Seznamují se s úžasným a vzrušujícím životem elitních bojových holubů, kteří doručují tajné zprávy, užívají si života v první linii a po práci se setkávají s krásnými holubicemi - ošetřovatelkami. Malý Valiant film nadšeně sleduje a rozhodne se k holubí jednotce připojit. Odletí do Londýna, kde zachrání chytrého neplatiče Všiváka před velkým průšvihem. Ten Valiantovi na oplátku slíbí, že mu pomůže hladce proklouznout náborovou procedurou, ale oproti svým původním záměrům nakonec skončí v řadách elitní holubí letky spolu s ním. Oba se stanou členy jednotky beznadějných outsiderů. Patří do ní také Baron, který sem přišel z Oxfordu, aby svou službou v armádě pokračoval ve vznešené rodinné tradici (přestože je mnohem větší šprt než bojovník) a dvojčata Frajer a Drsňák, která dohánějí nedostatečný důvtip nadšením a fyzickou zdatností. Tvrdý trénink se neobejde bez spousty oděrek a škrábanců, ale v péči krásné holubí ošetřovatelky Victorie přestávají Valianta všechny rány bolet. Po pár týdnech výcviku a ještě nepříliš připravena se tato skupinka musí vrhnout do boje. Beze stopy totiž zmizela další letka a na čerstvé rekruty čeká tajná operace v okupované Francii, během níž se musí setkat se členy odboje a převzít od nich zprávu, kterou pak doručí zpět do Anglie. Nad nepřátelským územím se však všechny plány rychle hroutí a nezkušení holubi musí začít improvizovat. Podaří se jim zprávu získat a doručit ji zpět do hlavního stanu? Podaří se jim přežít náročnou misi se všemi jejími nástrahami, mezi které patří krvelační sokoli, vedení obávaným generálem Von Drápem? Podaří se Valiantovi a jeho přátelům nalézt dostatek odvahy a sil k tomu, aby se postavili svým obavám a dokázali splnit velký úkol? Vrátí se Valiant zpět, aby získal lásku krásné holubí ošetřovatelky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Chladek 

všechny recenze uživatele

Animované filmy se do nás pustili ohromnou rychlostí a silou, a bylo tedy nevyhnutelné, aby filmaři začali vyrábět honem honem nějaké animáky, aniž si pořádně promysleli co dělají. Příběh je fajn, zpracování také není nejhorší, ale říkám, že v dnešní době, kdy kolem nás pobíhají Shreci, Úžasňákovi, rozmanité příběhy (ať už žraloka nebo brouka), to není až takový trhák. ()

tEnCo 

všechny recenze uživatele

Začínam si myslieť, že píšem len záporne komentare... Ale k tomuto filmu sa da povedat len jedno - obstojný záporák - sokol - a jeho dvaja poskokovia. Načo??? Potreboval niekto na svete "animák z 2. svetovej vojny"? Uz len to je bizarnosť sama. Tá 1* je za sokola.... ale ako sa vravieva v jednej neslušnej detskej riekanke... "...letel sokol, prechladol a..." ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavě netradiční a i snad zábavný animační film o anglických holubích hrdinech druhé světové války. Animační stránka je vynikající, příběh je sice trochu naivní, ale přesto je to prodchnuto prvky napětí, humoru a romantiky. A tak se malý roztomilý holoubek Valiant stává uznávaným válečným hrdinou a získává srdce roztomilé holubí ošetřovatelky. Sladké, roztomilé, trochu kýčovité a dětinské, ale přesto skrývá příjemně zábavnou podívanou. ()

Prejza 

všechny recenze uživatele

Totálně prdlý a ujetý. Samo vo sobě by mně to samozřejmě nevadilo. WWII jako zvířátkovej animák ještě ujde, jenomže scénáristicky to jsou jenom zoufale nudný zblitky bez drobečku invence, nápadu a hlavně vtipu. Nejsem malej Jarda, abysem byl vodvázanej z animovanejch ptáků, takže se už na tyhle animovaný velkofilmy laskavě vyserte, začněte animovat normálně anebo si rovnou hoďte kšandy přes stropní trám. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No tak ne, že bych očekával něco světoborného, ale ani na Karcoolku podle mě toto nemělo. Nebylo to zas tak špatné, ale Karcoolka je vtipnější a zábavnější než toto. Zato, Valiant měl lepší grafické zpracování než Karcoolka, ale to nezachrání fakt, že jsem se po celý film ani jednou nezasmál. Zdálo se mi to pro děti absolutně nepochopitelné naopak pro dospělé příliš dětské. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Přesto, že je film velmi krátký, trvalo přes dva roky, než ho namluvili. (HappySmile)
  • Scéna, ve které máma Valianta nechce dovolit, aby se přidal do elitní jednotky, máma ukáže Valiantovi fotku, kde byl ještě vejce. Fotka má barvy a film se odehrává v době, kdy fotky ještě nebyly barevné. (PTACEKKOSAK)
  • Když se Valiant v 54:50 snaží dostat do bunkru přes kanón, sundává si výstroj, ale když v 58:45 odlétá, výstroj tam už není. (ČSFD)

Reklama

Reklama