Reklama

Reklama

Valiant

Trailer

Obsahy(1)

V malé hospůdce na anglickém venkově, v relativním bezpečí před hrůzami probíhající Druhé světové války, sleduje skupinka holubů filmový týdeník. Seznamují se s úžasným a vzrušujícím životem elitních bojových holubů, kteří doručují tajné zprávy, užívají si života v první linii a po práci se setkávají s krásnými holubicemi - ošetřovatelkami. Malý Valiant film nadšeně sleduje a rozhodne se k holubí jednotce připojit. Odletí do Londýna, kde zachrání chytrého neplatiče Všiváka před velkým průšvihem. Ten Valiantovi na oplátku slíbí, že mu pomůže hladce proklouznout náborovou procedurou, ale oproti svým původním záměrům nakonec skončí v řadách elitní holubí letky spolu s ním. Oba se stanou členy jednotky beznadějných outsiderů. Patří do ní také Baron, který sem přišel z Oxfordu, aby svou službou v armádě pokračoval ve vznešené rodinné tradici (přestože je mnohem větší šprt než bojovník) a dvojčata Frajer a Drsňák, která dohánějí nedostatečný důvtip nadšením a fyzickou zdatností. Tvrdý trénink se neobejde bez spousty oděrek a škrábanců, ale v péči krásné holubí ošetřovatelky Victorie přestávají Valianta všechny rány bolet. Po pár týdnech výcviku a ještě nepříliš připravena se tato skupinka musí vrhnout do boje. Beze stopy totiž zmizela další letka a na čerstvé rekruty čeká tajná operace v okupované Francii, během níž se musí setkat se členy odboje a převzít od nich zprávu, kterou pak doručí zpět do Anglie. Nad nepřátelským územím se však všechny plány rychle hroutí a nezkušení holubi musí začít improvizovat. Podaří se jim zprávu získat a doručit ji zpět do hlavního stanu? Podaří se jim přežít náročnou misi se všemi jejími nástrahami, mezi které patří krvelační sokoli, vedení obávaným generálem Von Drápem? Podaří se Valiantovi a jeho přátelům nalézt dostatek odvahy a sil k tomu, aby se postavili svým obavám a dokázali splnit velký úkol? Vrátí se Valiant zpět, aby získal lásku krásné holubí ošetřovatelky? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No tak ne, že bych očekával něco světoborného, ale ani na Karcoolku podle mě toto nemělo. Nebylo to zas tak špatné, ale Karcoolka je vtipnější a zábavnější než toto. Zato, Valiant měl lepší grafické zpracování než Karcoolka, ale to nezachrání fakt, že jsem se po celý film ani jednou nezasmál. Zdálo se mi to pro děti absolutně nepochopitelné naopak pro dospělé příliš dětské. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $19,478,106Tržby Celosvetovo $61,746,888║ Na prekvapenia dosť slušne zvládnutá rozprávka, či už po animačnej, príbehovej či humornej stránke. /60%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka s přijatelně vlasteneckým poselstvím, ale bohužel i s polovinou gagů z kategorie fekálních. Když si ale představím režisérskou verzi, která sahá skoro ke dvěma hodinám, jímá mě hrůza. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice sem nevidel vsechny novejsi animaky, ale z tech co sem videl je tenhle nejhorsi. Sice to ze zacatku vypadalo jeste docela slusne s peknou hudbou, jenze po par minutach se to zvrtlo v postuchovani mezi holuby a podobny kraviny. Pokud to mela bejt komedie, tak vtipny veci sem spocital na prstech jedny ruky a pokud to melo bejt napinavy, tak takovejch momentu tu bylo zhruba stejne. I kdyz je film hodne kratkej, tak bych ho jeste skratil a pri takovy pulhodinovy stopazi by moh bejt skvelej, ale takle dost casto nudi. Ty 3* sou za docela slusnou animaci, dobrej napad a tech nekolik malo povedenejch momentu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Valiantovi jsem bohužel byl se svými malými dětmi v době premiéry v kině a musím konstatovat, že šlo o omyl. Základní nápad a kostra příběhu jsou sice nosné, konkrétní scénář, charakteristika jednotlivých postav už nikoliv. Jádro problému je v zasazení příběhu do frontové linie 2. světové války a chtít přitom vytvořit podívan zjevně určenou menším dětem. Některé asociace jsou celkem vtipné, ale ocení je vesměs dospělí, řada pokusů o vtip se míjí účinkem a postavy jsou jen povrchně načrtnuté. Celkový dojem 40 %. Selhala koncepce i realizace... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ubohost. Rádoby další vtipný animák, snažící se svézt na popularitě současné počítačové animace, dosahující největšího boomu za posledních pět let. Vznikají nová a nová studia a ta produkují nové a nové 3D filmy, na spoustu fanoušků to však již neplatí a začínají si pečlivě vybírat, který je pro ně to pravé. Přesně tohle pocítil i Valiant, který jednoznačně propadl a o pokračování tak nemůže být řeč. Co tak slýchávám, tak jediným kladem byl hlas Ewana McGregora. Smůla pro mě, dabované filmy jsou stejnou hrozbou, jako animáky z rychlovýroben. Ale abych jen nehanil, občas byla animace oku lahodící a hudba za ty dvě hvězdy také stála. Ale nic jiného si Valiant nezaslouží. Dobře mu tak. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úplne hlúpučká, prostá, jednoduchá a pritom tak naivne zábavná záležitosť, že počas hodinky svojho trvania vlastne ani nemá šancu začať nudiť, čo by som pri 'director's cut' asi nenapísal. Aj keď nechápem, keď mal niekto k dispozícii materál na skoro dve hodinky, prečo tú akčnosť z nadstavenej pol hodinky radšej nevopchal do toho kratšieho príbehu. Grafika postačujúca, príbeh sa dal využiť aj vo vyšších obrátkach, viem si predstaviť, že Pixar by z toho mohol spraviť senzáciu, takto ostávam len pri milučkom uspokojení animovaných chúťok. Ale chválim vnorenie sa do deja, do vojnovej situácie a niektoré vydarené postavičky, hlavne po grafickej stránke. 70%. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No, animák velice nadějný, ovšem svůj potenciál nevyužil a spíš to vypadalo na lacinou pohádku bez většího napětí. Tudíž konec byl předem čitelný a příběh ničím nepřekvapil. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zas tak špatné to nebylo,jak jsem čekal a občas jsem se docela dobře zasmál. Je to sice chvilkama až moc pro děti,ale díky té krátké délce se to dá docela přežít. Prostě další průměrný animák ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný animák odohrávajúci sa za 2.svetovej vojny. Oceňujem hlavne práve tento originálny nápad. Animák z 2.svetovej sme tu ešte asi nemali. Trocha humoru by však neuškodila. Nie som si istý do akej miery pochopí detský divák situácie, ktoré sa týkajú vojny, preto podľa mňa snímka nie je určená malým deťom. Celkovo slabý príbeh, miestami nudný, miestami nuda plná klišé z klasických filmov - napravený flákač, drsný, ale spravodlivý veliteľ a tu sú to navyše akurát holuby. Animácia je na rok 2005 príjemná, ale príbeh je veľmi deravý. Tých 75 minút sa síce dá v pohode stráviť, ale režisérsku - 109 minútovú predĺženú verziu by som teda s istotou neprežil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekná akcia,dobrodružstva tiež boli dobre ale nejako ma nenadchli.Hlavný hrdinovia boli oukey ale hlavný záporák sa my páčil ešte viac. 65% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak ano, srovnám-li to se Shrekem, budu mít výhrady. Jenže ono to srovnávat moc nejde. Tohle je animák pro fajnšmekry co holdojou leteckejm záležitostem za druhé světové, pro děti je to až pak. Jsem si zcela jist, že to tak je. Jinak totiž běžný divák celou řadu vtipů vůbec nechytne. Již úvod s propagandistickým kino úvodníkem jasně udává tón kterým směrem se bude snímek sunou dále. RAF zde reprezentují poštovní holubi a Luftwaffe zastupují sokoli hnízdící v opevnění na pobřeží Normandie... Francouzský odpor zastupuje myší komando. Já se prostě bavil u všeho. Ať už u náboru, výcviku, rozeznávání siluet ptáků :-)) či samotné mise k enemy coast... K tomu nutno přičíst povedený český dabing a vtipné hlášky. Miálovníci válečných filmů (leteckých zejména) neváhejte. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 9/10/// +originální prostředí, animace, charaktery postaviček -předně žádná výrazná scéna, moc mírumilovné na válečný film, příběh/// Tak tohle je snad první animovaný válečný film který jsem viděl. Tedy pokud vezmu v potaz animáky posledních pár let. Největší škoda je, že tomu chybý pořádný scénář. Příběh je sice originální, ale je velice prostinký. A tak nějak zjistíte, že ani na krátké stopáži vám film nenabídne pořádný obsah. Dále pokusy o srandu jsou často dost fádní a bez pořádného nápadu nebo gradace. Když to shrnu, tak vtipné to moc není. Tedy rozhodně ne tam kde by ste to čekali. Ale jinak to ještě není tak nejhorší, technická stránka je v pohodě a stačí i na konkurenci a celkově zatím nejsem animákama přejezenej, takže beru každej./// Celkem 66%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle holub mi k srdci skutečně nepřirostl... A to ani přes zajímavé a originální propojení s naším (lidským) světem. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, že kdyby nebyla druhá světová, filmaři by si ji museli vymyslet. A že se plete i do animáků, v tom nás utvrdil o mnohem lepší Slepičí úlet... ()

Reklama

Reklama