Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

John Zachary Delorean stavěl evidentně ty nejlepší vozy u značky Pontiac. V hlavní auto-roli tohoto snímku nehraje nikdo menší než potomek legendárního Kitta (Knight rider - Pontiac Trans America). Úsměvný (a občas i výsměvný) film má jednoduchý nápad, který nikterak nekomplikuje, ale jednoduše podá. Pokud by se tento film dal označit jako road movie (a to on se opravdu dá), zcela nepochybně se jedná o jeden z nejlepších road movies, co jsem kdy viděl. 4*. A to kvůli druhému dílu. - Viz. komentář - Polda a bandita 2. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo kolem 10, táta mi film pustil od těch dob skoro každý den si video od filmu neodpočinulo. Skvělké scény dobré honičky, skoky kde se tají dech, kráská žabka (nevěsta na útěku) , nepříjemný tlustý polda, jeho debilní syn, který vše zmrvil a nakonec neodolatelný Bandita. K tomu není co říct je to nezapomenutelný a skvělý film. ()

Reklama

Voxel 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Frajer Burt Reynolds dává na prdel policajtům z amerických vidlákovů, aby odlákal pozornost od kamaráda pašujícího plnej truck chlastu. Spousta automobilových honiček, svižný děj, celý film se odehrává na silnicích a je to i dost vtipné (především postava cholerického šerifa je dokonalá). Nedávno jsem to viděl na tv prima a úplně mě pohoršil nový dabing - zmizely vulgarismy a většina hlášek přestala být vtipná - děs hrůza. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bláznivě rychlá road-movie režiséra Hala Needhama jedním z několika úžasných filmových klasik, která nestárne a svou svěží energií a úžasným až groteskním humorem nestárne a bez problémů dokáže pobavit i dnes. A to si ve své době kritici mysleli, že se bude jednat o jasný propadák. Avšak vše zafungovalo jak má. Jednoduchý příběh na celou eskapádu postačil, každá scéna pevně seděla na svém místě, přesvědčiví herci své postavy vyzdvihli do výšin a písnička doprovázející celý film se následovně stala hitem. A že to byl komerční úspěch už ani nemá cenu, po tom všem, ani zmiňovat. Co se týče humoru, největší prim má šerif Buford T. Justice of Portague County se svým synem, kteří, svým způsobem, vystupují jako slavná komická dvojice Laurel a Hardy. Šerifovi hlášky jsou prostě nezapomenutelné. Minimální děj, minimum postav a bláznivá automobilová honička, jakou svět filmu snad do této doby nezažil. Málo se ví, že většina dialogů mezi Burtem Reynoldsem a Sally Field, která roli přijala s obavou, že jí to určitě zničí kariéru, vznikla z improvizace. A to i přes to, že scénář neměl jedinou chybičku. Snímek má také spoustu malých epizodních rolí, které taktéž mají své pevné místo a ve filmu něco znamenají. A každá začíná úsměvem. Film byl nominován na Oscara za střih a není divu. Vše je dokonale načasované, zdrcující rytmus se pevně drží, takže neexistuje jediné hluché místo a tak, jak rychle se střídají bláznivé gagy, uhání i celý film. Zkrátka a dobře, kdo se do filmu po divácké stránce zaboří, nejen že ho to nenechá vydechnout, ale bude mít co dělat i se svou bránicí. Žánrová klasika, která z mála udělala hodně a která se následně stala inspirací. A je možné že se tvůrci inspirují dodnes. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zvláštní úkaz. Tuhle bezkrevnou a urputnou komediální naháněčku u mě nezachránilo ani prozření v případě samplu z Their Law (šerif Justice), zjištění že se jednalo o Hitchcockovo guilty pleasure a fakt, že americký středozápad (to nemohl být nikdo jiný) tenhle biják vytáhl na druhý nejziskovější titul v roku totální dominance Hvězdných válek. Znám lepší červené krky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Pat McCormick (Veľký Enos) bol iba o 13 rokov starší ako Paul Williams (Malý Enos). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama