Polda a bandita

Komedie / Akční

USA, 1977, 96 min

Hal Needham

• Houdini

Oscar 1 nominace: Střih(15.4.2004)

Pohodová buranská komedie. Burt Reynolds je frajer, ale nejvtipnější je tlustej šerif Budford T. Justice a jeho stírací hlášky alá "synu až se vrátim domů, tak dám tvojí matce pěstí." A Sally Field měla tenkrát pěknej zadek.(6.8.2010)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $126,737,428Tržby Celosvetovo $127,200,000(13.3.2010)

Zábavná road movie s mladým Burt Reynoldsem a Sally Fieldovou. Sice je to na muj vkus trochu moc jednotvárný, ale vtipný to teda rozhodně je(14.8.2007)

• Hunt

HUDBA: Bill Justis,Jerry Reed(3.8.2007)

Bláznivě upřímná komedie dvou chlápků a jednoho pronásledovatelského šerifa.:-)(23.7.2008)

• RHK

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/.(17.4.2011)

Když mi bylo kolem 10, táta mi film pustil od těch dob skoro každý den si video od filmu neodpočinulo. Skvělké scény dobré honičky, skoky kde se tají dech, kráská žabka (nevěsta na útěku) , nepříjemný tlustý polda, jeho debilní syn, který vše zmrvil a nakonec neodolatelný Bandita. K tomu není co říct je to nezapomenutelný a skvělý film.(31.12.2006)

• danecek24

35. Zlatý Glóbus za rok 1977 - nominace (1) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Sally Field(31.12.2008)

Taková ta pohodová nedělní komedie pro celou rodinu. Tvůrci se snad jen měli víc zaměřit na vtipy a obecně scénář, než na to, aby Burt Reynolds vypadal v každym záběru jako dokonalej frajer.(24.11.2011)

Spousta akce, zábavy a pohodové atmosféry (country písničky). Krásné role pro Reynoldse a Gleasona (šerif Buford T. Justice). Navrch sympatická Sally Field. Prostě parádní oddechovka. Trailer - www.youtube.com/watch?v=UACtATttjEk(13.8.2007)

Obstojná komedie, u které jsem se tedy jako malý chlapec bavil o mnoho více, leč ani teď to nebylo tak špatné. Ke konci jsem se trochu nudil, na druhou stranu musím ocenit stylovou hudbu. 55%(19.2.2010)

"Jezdim z místa na místo a dělam co mi jde nejlíp. A co to je? Frajeřina" Naprostá šílenost (v tom dobrém - lehce nadprůměrném smyslu) napěchovaná vtipem (skvělý dabing), honičkami, bouračkami a frajersky frajerským Reynoldsem s tradičním knírkem, "zvonáčema" a červenou cowboy košili s rozhalenkou.-)(26.3.2011)

Jako malej jsem tenhle film měl strašně rád, i teď se mi ještě pořád líbí.(22.7.2008)

S Burtem jsem viděl hodně málo filmů a ještě méně dobrých. Tomuhle dílku se nedá upřít zábavnost a konečně chápu jeho zbožňování v "cornbeltu," na středozápadě a v podobných lokalitách. Óda na buranství, auta, honičky, drobné podvody a zlodějny plná hloupých strážců zákona, prohnilých motorkářů a voňavých hamburgerů zde zakořenila opravdu hluboko. Soundtrack je naprosto nesnesitelný, cca 4 country písničky jedou furt dokola, příběh složitý jak z dětského leporela a postavy zhruba stejně komplikované. Humor na úrovni nevulgární grotesky a režie slušně rutinní (projeví se v romantické etudě, když Burt konečně vystoupí z auta:-) Jenže honičky slušně odsýpají, vše je takové příjemně naivní a poselství celého filmu je: ropná krize skončila, všichni za volant! Bandita je borec, jenž vše dokáže a s ničím si neláme hlavu, takže výlet přes pár států, unesená nevěsta, kamion plný piva a celý rajón policistů za prdelí ho prostě nemůžou rozhodit... 60%(10.2.2010)

Jedna nekončící honička. Proč ne?(25.5.2009)

Celkem povedená komedie, plná bravurních honiček až do poslední kapky benzinu,přepisové bouračky a vtipné dialogy.(12.2.2003)

Skvělá oddychovka,film sice není obvzláště náročný ale v jednoduchosti je síla.Člověk se kolikrát pořádně zasměje,největší dravec vve filmu je jednoznačně šerif Buford T Justice.(28.7.2008)

Výborná oddechovka s krásnými auty a skvělými postavami. Už se těším na další díl.(13.2.2009)

Fajná oddychovka. Jen nebýt tak jednotvárná…(10.9.2009)