Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co by se stalo, kdyby pečovatelka, kterou si najmete na hlídání vašeho dítěte byla psychicky narušená a na hranici šílenství? Pokud si to nedovedete představit, podívejte se na psychologický thriller, kde se do podobné situace dostane rodina úspěšného spisovatele Dennise Jonese a jeho manželky Ruth. Potřebují sehnat někoho, kdo by v hotelovém pokoji pohlídal jejich pětiletou dcerku Melisu, aby se mohli vypravit na banket pořádaný přímo v prostorách hotelu, a dlouholetý zaměstnanec hotelu Carl, který má na starosti obsluhu výtahu, jim doporučí svou mladou neteř Nell. Nikdo v tu chvíli netuší, jak moc je Nell psychicky narušená a co všechno se stane během těch několika hodin, kdy zůstane s Melisou v jejich hotelovém pokoji. Krátce po odchodu rodičů totiž Melissa uvízne v pasti Nellina hluboko zakořeněného nutkání a šalebné hry na matku a dceru, když pečovatelka trpící zmatenými představami a deziluzemi, začne být přesvědčená, že holčička, o kterou se stará, je její dcera. Konečně se splnily její fantazie a sny, konečně je "matkou" a nikdo jí její "dceru" nevezme. Je odhodlána bránit ji proti všem, kdo by ji chtěli vzít a nezastaví se před ničím a se stejným odhodláním zabije psa, nevlastního otce, pokojskou, která by ji mohla prozradit. Pravé peklo si prožije také hotelový host Jeff Harper, který se náhodně a zcela bezděčně stává předmětem Nelliny zhoubné vášně a "osudové přitažlivosti". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V první řadě je potřeba říci, že se jedná o nepříliš známý televizní thriller/drama, které se o hororový žánr otírá jen velmi sporadicky. Přesto že je tento žánr u něj rovněž uvedený na několika filmových databázích. Sice zde dojde k několika úmrtím (některá nešťastnou náhodou, jiná v afektu), ale žádné krvavé orgie zde nečekejte. Tempo příběhu se dost vleče, ale dá se tu narazit na několik slušných pasáží s přiměřeně dobrou atmosférou. Většinou však jen ve chvíli, kdy mladá Nell odstraní někoho z cesty (ať už člověka, nebo agresivního psa).   Kim Myers byla až sakra podobná jiné známé herečce Meryl Streep, ale prosím jen vzhledově – nepodala špatný výkon, ale známé herečce nesahá ani po kotníky. Mladá dívenka si rovněž nevedla špatně, ale zbytek tu byl tak nějak do počtu. Bylo ale zajímavé sledovat jejich počáteční přátelství a postupnou proměnu v chování Nell (z téměř nevinného děvčete ve vraždícího maniaka). Je nám zde nastíněno, že to v životě neměla vůbec lehké, ale její psychika a romantické filmy udělali své – vytvořila si vlastní svět, vlastní obraz dokonalé rodiny a běda tomu, kdo se jí ho pokusí narušit…   Podobné filmy v klidu může Prima dávat i o víkendu odpoledne. Trocha toho násilí, nějaká ta vražda – no jak v každém krimi seriálu. Viděl jsem už řadu mnohem lepších a atraktivnějších filmů s bláznivou holkou na hlídání. Nerad bych však tento film úplně shazoval, protože vyloženě špatná (odpadní) podívaná to taky není. Ovšem nic, co bych musel někomu doporučovat. ()

Reklama

Hillock 

všechny recenze uživatele

Ještě než jsem se začal dívat na film, přečetl jsem si pár negativních komentářů a podle nich to vypadalo, že film bude pěkná blbost jako např. pořady Ulice a Ordinace v Růžové zahradě, tak jsem si říkal, že nevydržím u toho ani pět minut jako u zmiňovaných seriálů. A světe div se, film není taková hrůza, jak tady někteří píšou. Není pravda, že se tam skoro nic neděje. Vždyť jde o psychologický thriller, což mnozí z vás nechápou. Za mě dvě a půl hvězdičky. ()

Handle odpad!

všechny recenze uživatele

Kristova noho, to byl snad vtip! Já čekal psycho atmosféru atd. a místo toho jsem se dočkal maximálně tak komedie. Mnohdy opravdu úsměvné, krom toho, že se ve filmu skoro vůbec nic nedělo. Otřesní herci s rádoby psychopatkou v hlavní roli, otřesný scénář - ta holka snad cokoliv řekla bylo hloupé. Kdyby tento film vyšel jako Komedie, možná by to dopadlo lépe.. A český dubing byl snad výsměch všeho. Jako, docela síla! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama