Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolu s krásnou princeznou můžeme prožívat její strach z vynuceného sňatku s vlastním otcem, její útěk a život v bídě a ponížení. Z něj ji zpět k lesku královského trůnu pozvedne vroucí láska mladého prince. Ten odhalí, že pod ošklivou oslí kůží, která halí princeznino tělo, se skrývá nejen krása, ale také moudrá a upřímná dívčí duše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdo psal obsah téhle pohádky, evidentně se na pohádku nepodíval. Ááááá, oficiální text distributora, inu co k tomu dodat? Tahle verze pohádky z Perraultovy předlohy má tu oslí kůži a čarodějku, nicméně vynucený sňatek neměl být s vlastním otcem, ale se starým králem ze sousedství. Tím má Oslí kůže roku 1982 blíž k naší Princezně se zlatou hvězdou. Jak princezna ke kůži přišla je v téhle verzi méně drastické než v té francouzské (a nepůsobí to tak nepatřičně nechutným dojmem) a princ má kromě zasněného pohledu i nádherného psa. Princezna potom je oslnivě obyčejná a mně byla sympatičtější, než její slavnější francouzská obdoba. ()

Reklama

FandaF 

všechny recenze uživatele

Příjemné TV zpracování této pohádky. Nemám téměř co vytknout. Dobré herecké výkony, především princezna je skvělá a hodně tomu pomohl tentokrát i zdařilý český dabing (DVD od Řitka Video s.r.o.). Dobré kostýmy, exteriéry i interiéry. Vše s citem. Líbilo se to i mým dětem. Nelze si nevšimnout podobnosti, s "myším kožíškem princezny se zlatou hvězdou" a "popelkou skoušející střevíc" - zde to byl prsten. Prolínání bylo a je však u pohádek myslím celkem běžné... Jen to pak už nepůsobí tak originálně. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Určitý vtip a ironie zachovává v této adaptaci klasické francouzské pohádky rokokový duch, který samozřejmě poznají více dospělí než děti. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Obsah filmu je na smiech, ako keby patril k úplne inej rozprávke. Perraultovu predlohu nepoznám, takže porovnanie či odlišnosti nepripadajú v úvahu. Príbeh je trochu podivný, trochu netradičný, v iných aspektoch ako keby zasa vykrádal iné rozprávkové príbehy. Je to taká všehochuť, kde na jednej strane sa rozprávka drží v daných fantazijných mantineloch, má typicky švihnuté postavy aké poznáme z iných sovietskych rozprávok, ale na druhej strane, ma nedokázala natoľko nadchnúť či zaujať, aby som sa pri jej pozeraní viackrát nenudil. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama