Tajná fronta Saturn 3.,4.

• CZ název

Konec "Saturnu"

• Sovětský svaz

Konec Saturna

Válečný

Sovětský svaz, 1967, 92 min

Villen Azarov

• Malarkey

Stejně jako první díl. Stejně nudné, stejně o ničem, stejné nezábavné, nic nedající. Alespoň že je to Konec. Chybí tomu šmrnc, ale to většině ruských filmů z této doby a černobílé plátno tomu o nic víc lepšího nedodá.(7.8.2008)

Pokračování slaboulinkého odvaru myšlenky na populárního "Kapitána Klosse". (Co si budeme povídat... Mikulski byl rozhodně větší Němec (rasově) než Michail Volkov). No, když dva dělají totéž, není to vždy totéž, že ? P.S. Byla jsem upozorněna na okolnost, že "Saturn" byl nafilmován o rok dříve než kapitán Kloss. Takže se tímto panu AZAROVOVI omlouvám, byl s tímto podobným projektem první.(3.4.2009)

....sehnat údaje o 127 Německých agentech připravených k vyslání nebo již vyslaných do našeho zázemí...Dějiny velké vlastenecké války Sovětského svazu. Pokračování Cesty do " Saturnu ", kdy Ruský agent Krylov pod falešným jménem kapitán Kramer, dokončuje svou práci a to zničení Německé skupiny Saturn. Stejné jako první část. CITÁT : Nuže, Sovětská rozvědka nás doběhla.(27.3.2010)

• antragus

Rusáci měli tehdy nepěkný zvyk točit v pohádkovém stylu bylo - nebylo. Keců bylo hodně, ale neřekly nic. S narůstající stopáží od prvního dílu také neúměrně rostlo kecání, ubývala akce a nabývala nuda. Jestliže se první díl dal ještě překousnout, druhému už chyběla i tato kvalita. Schematičnost a šablonovitost děje i postav, v nichž jsem se navíc začínal ztrácet, což je u druhého dílu taky trochu problém. A ještě drobnost. Sice jsem za kamerou nikdy nestál, ale dostával jsem občas pocit, že byť osvětlené (tedy ne v noci ani v zatemnění) interiéry chtěly místy trochu více nasvítit. Takhle se z černobílé stávala především černá(5.8.2010)