První Přízrak (podle Lovecraftovy povídky) byl slušnou žánrovou jednohubkou, která měla v rukávu dva trumfy - jednak dusnou atmosféru uvnitř starého domu a především skvělou masku mýtického monstra. Za dvojkou stojí tentýž člověk, tentokrát ale napětí jaksi ustupuje stranou. Podíváme se sice do podzemních tunelů pod hřbitovem, ale většina děje se přesouvá na univerzitní kolej, do nemocnice i knihovny. Tohle prostředí ubírá stvůře s kozama na působivosti a tajemnosti, a bohužel se k tomu odhaluje i její původ. Naštěstí se to ale nebere tolik vážně, má to pár dobrých momentů a gore efektů, takže žádná nuda.(20.2.2011)
Slušné pokračovanie, v ktorom sa podarilo zachovať pôvodného režiséra aj dvojicu preživších hrdinov z jednotky. Neviem, či to bol iba môj subjektívny pocit, ale zdalo sa mi, ako keby maska potvory bola o čosi horšia, ale to mohlo byť spôsobené tým, že prešla (podľa mňa nežiadúcimi) výzorovými úpravami a v sequeli sa na pľaci objavovala podstatne častejšie než v prvom Unnamable, ktorý sa navyše zväčša odohrával v pološere, zakrývajúcom prípadné drobné nedostatky a kreatúra sa tu v plnej kráse objavila až v samotnom závere.(10.3.2011)