Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #72” - Howard the Duck je v podstatě nepřiznaná první Marvelovka z dob, kdy komiksový film byl synonymem pro infantilně špatný film. Howard má své kouzlo, pár dobrých hlášek, ujetý příběh a na svou dobu přepálenou akci. O to větší překvapením může být, že ho produkoval George Lucas. Tenkrát šlo o jeden z největších propadáků roku ‘86, ale během let ho zřejmě část lidí zpětně docenila. Mě jako dítě Howard úplně minul, protože se zřejmě moc často v TV neobjevoval a z té doby tu byly mnohem divácky vděčnější komedie. Nejbizardnější scénou je ta almost sex scene mezi duckem a Leou Thompson. Hodně dětí a teenagerů muselo být tenkrát trochu confused. Shlédnuto na Amazon Prime. 3* ()

mrclTV odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem, čo som to pozeral, ale producent bol George Lucas a je to od Marvelu, čo je kombinácia, ktorá sa patrila vyskúšať. Bohužiaľ ja a film sme neboli kompatibilný....veľmi divná hlúposť. Ja len dúfam, že tento skvost filmovej tvorby ma nebude budiť ako nočná mora, lebo má na to silný potenciál. Nevkusná divná vec, čo nevie v akom žánre chce byť - komédia, satira, romanca, horor, všetko naraz.... Od tridsiatej minúty som si hovoril, že to už horšie nemôže byt, ale mýlil som sa, čím ďalej tým horšie. Fakt dosť zlý film, no nie až tak zlý, aby si vyslúžil miesto v mojej čiernej listine, bádam vo filme snahu nakrútiť niečo špeciálne, ale bohužiaľ táto snaha vôbec nevyšla. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Bomba. Tenhle sci-fi film mi dlouho unikal a tak jsem sehnal hodně pozdě. Můj bratr se koukal se mnou se slovy to mám koukat na nějakou kachnu? Taky jsem si to říkal, ale film nasadí hned na začátku neuvěřitelné tempo gagů, které nemají obdoby. Howard je chudák, který je neustále vláčený okolnostmi, ale skvěle komentuje okolí, nechybí tu klasická osmdesátková zpěvačka, potrhlý vědec a šílený magor, který chce zničit svět za pomocí spousty barevných efektů. Prostě bohovský film a jen zbytky zdravého rozumu mi brání dát pět. PS: Bratr se nakonec skvěle bavil, stejně jako já. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ve všech těch Galaxiích může existovat cokoliv......... Marvel vytasil svého kačera. Dal mu kalhoty, jméno Howard a přenesl jej z Marschingtonu na Marsu do Clevelandu na Zemi. Kupodivu se s touto situací kačer Howard vyrovnal rychleji než místní "nahé" opice. CITÁT - Hele, vypadají hladově. Dejte jim banán.......... Plno vtipných hlášek, gegů a komických situací. Dobrý hudební doprovod a supr hlavní herečka Lea Thompson. Například její erotická scéna mě dostala do kolen a kačerovi dokonce i postavila. Postavila pírka na hlavě. CITÁT - To je zvrácenost!!!........Howard mi okamžitě přirostl k srdci - je silně ironický, nemá rád vajíčka a miluje pivo. CITÁT - Dáme si třikrát pivo!!!........ A aby to nebylo až tak moc romantické, objeví sa na planetě zvané Země ještě jeden mimozemšťan. Je to záporák, nemá rád pivo a miluje vajíčka. Závěrečná hudební šou je prostě krásná a píseň Howard of The Duck je pěkná. CITÁT - To nebylo špatný na kačera z Vesmíru........ ()

rogger 

všechny recenze uživatele

Ja som tento film vo svojej dobe proste zožral aj s navijákom. Mal som asi 12 rokov a preto aj znížené a nenáročné predstavy o filmovom pôžitku, no dostal som zábavu, fantáziu, originalitu a napätie v takom množstve ako mi vtedy stačilo. V dnešnej dobe som sa k tomuto snímku už nedostal, ale asi ani nechcem. Chcem si zachovať to čaro okúzlenia zo skvelého filmového zážitku. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Howardův autor využil postavu kačeřího cizince v cizí zemi především k novému pohledu na náš svět, k parodiím a satirám. (Rodriguez)
  • Natáčení probíhalo v Ohiu ve městě Cleveland a v Kalifornii ve městech Novato, Modesto, Nicasio, Petaluma a Sacramento. (Terva)
  • Na začátku filmu, kdy je kačer Howard na své domovské planetě, tak si prohlíží časopisy Rolling Egg, což je parafráze slavného hudebního časopisu Rolling Stone, a Playduck, jež je pro změnu kačeří variantou neméně slavného časopisu Playboy. (noelcoward73)

Reklama

Reklama