Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

JimiH 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejnudnějších komiksáren, co jsem kdy viděl. Nefunguje zde nic – onelinery, kladné ani záporné postavy, scénář, natož režie. Když začne ve scéně se zoufale špatnou bitkou znít pompézní hudba působí film alespoň na chvíli jako skeč ze Saturday Night Live. Zbytek nsímku mi nepřišel zábavný ani trochu. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá jako celkem slušná komedie s fóry založenými na podobnostech a odlišnostech v lidském a kačeřím světě. Pak se tam ale rozjede nějaký nesmyslný příběh s nepřátelskou potvorou z vesmíru, která se zmocní těla Jeffreyho Jonese a provede jeho elektrifikaci, což provází různé trapné akční a trikové scény. Dost špatný byl i Tim Robbins, který měl být hlavní lidskou komickou postavou. Hlavním pozitivem filmu tak byla sympatická Lea Thompson. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V paralernom vesmíre existuje rovnaká planéta ako tá naša. Vedie sa na nej podobný život ako u nás. Lenže namiesto ľudí ju obývajú veľké, inteligentné kačice. "Káčer Howard" je jedného večera transportovaný zo svojho bytu priamo do nášho sveta. Sebavedomý, pridrzlý, pohovoriaci káčer v obleku sa znenazdajky ocitne medzi ľuďmi v americkom Clevelande. Je to originálna detská sci-fi komédia. No na mňa to pôsobilo infantilne, stupidne a trapne. Jebnutá kačacia pičovina. ** ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To tak člověk slyší o některých filmech, jak jsou skutečně hrozné, ale když se na ně podívá, tak nakonec zjistí, že to vůbec tak strašné není. Jasně, tohle je komedie, kde se herci pitvoří, což nesedne každému, Tim Robbins je zde hrozný, ale já jsem se u snímku docela bavil, bylo to pěkně ujeté a místy i přišel nějaký ten dobrý nápad. ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to před mnoha lety u kamaráda na VHS a líbilo se mi to. Včera jsem to zkouknul a chytilo mě to zas. Je to prostě svým způsobem unikátní film u kterého jsem se navíc několikrát od srdce zasmál. Hlavně v druhé polovině se sice jedná o absolutní béčko, ale atmosféra nejhlubších 80s, celková stylizace a hodně povedený český dabing mě chytil za srdíčko. Dnes navíc už nikdo nic podobného nenatočí. Takže leť kačere! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Snímek se umístil na 46. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Kačera Howarda vymyslel Steve Gerber a nakreslil Val Mayerink. (Rodriguez)

Reklama

Reklama