Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou této americko-francouzské fantastické komedie je spisovatelka Lila Juteová (Patricia Arquette), která vypráví svůj neobyčejný příběh. V dospívání zjistila, že vlivem nevyléčitelné hormonální poruchy jí celé tělo porůstá chlupy. Vyřešila to útěkem do přírody, žila ve stanu a začala psát ekologické knihy. Ve třiceti ji však zpět do civilizace přivedla touha po muži. Kvůli tomu Lila podstoupí náročné depilační kůry a když se setká s krátkozrakým vědcem Nathanem Bronfmanem (Tim Robbins), zdá se, že problém je vyřešen. Jenže nic není tak snadné, jak vypadá – zvlášť poté, co se dvojice setká s divokým mladíkem, který vyrůstal od dětství v lese a myslí si, že není člověk ale opice. Nathan s Lily mu dají jméno Puflík a vědec se rozhodne necivilizovaného tvora polidštit… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ano, civilizace je naprostý hnus a tak se všichni svlékněme do naha, zdrhněme do divočiny, chovejme se jako zvířata a bude mír na světě... Uf. Když ale pominu tu extrémně naivní myšlenku celého filmu, tak to má celkem dobrý scénář, je to slušně zahrané, sem tam něco pobaví a i ten nápad je zajímavý. Akorát tomu chybí nějaké tempo, atmosféra a určitě ten nápad šlo i líp využít, takže se mi to od jisté chvíle omrzelo a celé to bohužel spadlo do průměru. Gondry má dost lepších filmů, ale má i horší. Slabé 3* ()

Kapybara 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost a la Charlie Kaufman, jejíž podivný humor spoustě lidí nesedí. Příběh o chlupaté ženě, uprchnuvší do divočiny, o muži, který byl vychován jako opice a následně vycepován v téměř dokonalého snoba (zdůrazňuji: téměř), o neurotickém sociologovi, důsledně bazírujícím na používání předkrmové vidličky a o jeho francouzské milence, mě od začátku chytil. Říkejte si, co chcete, ale fantazii jako Charlie Kaufman má málokdo. Naše civilizace je zkažená a pokud někoho chytí, už ho nepustí. Ale - na druhou stranu - ani vzdělaný sociolog, snažící se neustále "správně" směrovat ostatní, není schopen potlačovat své primární pudy. Režie je výborná, děj má spád, nevím, proč se tu v tom skoro všichni tak pitvají a píší, že to za moc nestojí. Pro mě parádní záležitost, kterou kdykoliv zhlédnu ráda znovu. ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch slabších děl Kaufmannovic, ale zase jeden z nejlépe herecky obsazených. Patricia Arquette a Tim Robbins byli prostě dokonalý a musím uznat, že to co předvedla Patricia Arquette na tak malém prostoru je prostě senzační. Je to pani herečka! Jinak k filmu nemám větších výhrad jen kdyby byl film trochu poutavější a o trochu vtipnější bylo by to určitě za plný počet. Takhle mi tam občas scházela lepší pointa či vtip k tomu aby byl film více přehlednější a pro veřejnost přijatelnější. Jinak ale nemám větších výhrad a i s těmi chybami mě film dost bavil a mile překvapil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zlez zo stromu je najviac opomíjaný film podľa Kaufmannovho scenára. Je to škoda, pretože je jeho asi najhravejší a najbizarnejší výtvor. Ifansov Puff nám ukazuje naše korene, akí v skutočnosti sme, ale spoločenské konvencie nám bránia sa prejaviť chovať sa tak, ako by sme chceli. Nakoniec sme úplne dole z toho stromu nezliezli. Asi je to dobre. Ale prečo nad tým trochu nepofilozofovať prostredníctvom takejto parádnej uletenosti. Distribučný názov je dokonalý. ()

anura 

všechny recenze uživatele

Ještě zbývá nějaký čas, než se Gondry bude dívat svým hrdinům kukátkem do hlavy a po skluzavce jejich fóbií, snů a okamžiků pošle i nás. Ve filmu je už zárodek velkého výtvarného cítění, toužící se projevit a rozvinout a co do kreativity být dokonce o krok dál před současníky. Film charakteristiku Gondryho budoucích projektů nastiňuje, ale přitom ji sám ještě nemá. Jedná se o málo komediální frašku, nesoucí i nezřetelné sdělení. O pudech, které nás ženou do lesa a zase ven a nebo o těch pudech, jenž nutí lidstvo neustále myslet na sex? Sdělení o čemsi. Nejasné, bez psychoanalýzy mozků postav. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama