Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem kritiku, keďže sa podľa mňa jedná o snímok s veľmi príjemným a hlavne inteligentným humorom( ale asi mnohým vadil práve ten inteligentný humor). Hoci vôbec nie som fanúšik Meg Ryan, jej prezencia mi nevadila, kedže ostatné herecké obsadenie bolo viac než uspokojivé. Walter Matthau svojím charizmatickým a jedinečným spôsobom stvárnil Alberta Einsteina, ktorého všetci poznáme z plagátu s vyplazeným jazykom a tým si ma získal... Veľmi rád si pozriem tento film aj častejšie, keďže mi vždy pripomenie ako ďaleko musí chlap zájsť aby získal pozornosť a srdce ženy, a hlavne Meg Ryan nám potvrdila ako dokážu byť ženy povrchné. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A jak vysvětlíš tohle ??" - "Nevím !! To není možné !!" ;) Nádherně roztomilá a vtipná komedie Freda Schepisiho, kterou si tím víc užijete, čím vyšší je hodnota vašeho I.Q. !! ;) To byla první myšlenka, s níž jsem si pohrával přibližně po hodině filmu, abych se následně ujistil, že tomu až tak úplně není !! Ačkoliv genialita mnohdy tkví právě v jednoduchosti, která platí za hlavní znak této velmi netypické inteligentní romantické retro taškařice, přičemž je to paradoxně právě ta nekomplikovanost, která na jedné straně činí film velmi svižným a zajímavým, zato ji v závěru mírně shazuje svým očekávaným rozuzlením bez nějakého silnějšího konfliktu !! Na sexy Meg Ryan se vždy krásně koukalo, Tim Robbins nikdy nemůže zklamat stejně jako excelentní pan komik Walter Matthau, který jako by Albertu Einsteinovi z oka vypadl.. Velmi zdařilé mi pak logicky přišlo kontrastní angažování Tonnyho "Monka" Shalhouba jako majitele autodílny s průměrnou mozkovnou, ačkoliv tato hříčka je pouze dílem náhody, protože Tonny se stal seriálovým detektivem až takřka osm let po uvedení I.Q. Experimentátor Jerry Goldsmith se opět vytáhnul velmi dobrým soundtrackem, který spolu s velmi originálním a neotřelým příběhem, v rámci žánru v maximální míře, a skvostně dobovou atmosférou dávají zapomenout na absenci jakékoliv údernější zapamatování hodné repliky některé faktické chybičky, které se ve filmu objevují.. Velmi nedoceněná záležitost, které však k plnému hodnocení rozhodně něco podstatného schází.. A dovedení projektu studené fúze do finální podoby to jistě nebude..;) ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Vždy když jsem viděl v televizi upoutávku na I.Q., říkal jsem si "Do čeho to ksakru zase Einsteina namočili". Ale také jsem to nechtěl hnedka odsuzovat. A kouknul jsem se na to, načež teď musím svou kritiku pozměnit a uznávám, že je to i pohodovka, která neurazí. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Miloučký obličej Meg Ryan je stále spolehlivým prototypem romantické hrdinky, příjemné herectví sympaťáka Robbinse je dlouhodobou ozdobou 90. let a vitální Einstein v podání Waltera Matthaua skvěle ztělesňuje roztomilost a vtip, s jakými jsou Američané schopni vylíčit jakoukoli byť jen trochu svéráznou historickou postavu. Ve výsledku sice nic extra a chvílemi dokonce zavánějící nevyužitým potenciálem, ale už jen za ten originální nápad, inteligentní humor (tak krásně zesměšňující všechny inteligenty) a bezchybný casting nehodlám jít pod 70%. Ostatně k tomu ani nemám pádný důvod.. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Okouzlující komedie, která rozhodně není jenom romantická, jak by její nejužší koncentrace základního námětu do jedné věty napovídala. Matthau jako Albert Einstein a jeho stádo stárnoucích géniů je skutečně neodolatelné a přináší celou řadu naprosto špičkových scén, z nichž nejzábavnější je beze sporu prosťáček Tim Robbins před zkušební komisí, která má posoudit pravdivost jeho fyzikální teorie, která je ve skutečnosti nepublikovanou prací A.E. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama