Reklama

Reklama

Život úspěšného mladého muže Nicka Beama se zhroutil ve chvíli, kdy se nečekaně vrátil z kanceláře dřív domů a našel manželku v ložnici se svým šéfem. Nick neztropil žárlivou scénu, ale potichu nasedl do svého auta a beze slova odjel. náhodou se pak při bezduchém bloudění po Los Angeles dostal až do velice nebezpečné čtvrti. Když zastavil na křižovatce, naskočil do jeho auta T. Paul s pistolí v ruce a hromadou výhrůžek na rtech. Smolařský lupič si ale vybral špatného muže ve špatnou chvíli. Nick nebyl v situaci, kdy by mu revolver mohl nahnat strach a tak zamkl dveře, šlápnul na plyn a přes protesty šokovaného lupiče vyrazil na "cestu smrti". Při následujících dobrodružstvích v arizonské poušti se dva naprosto rozdílní muži poznenáhlu sblížili až nakonec dostali geniální nápad. Vy&loupením vlastního podniku by se Nick pomstil záletnému šéfovi a smolařský zlodějíček T. Paul by se konečně dostal k pořádnému balíku peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tim Robbins - člověk, který měl dočinění s přezávažnými záležitostmi jako jsou Jakobův žebřík nebo Mrtvý muž přichází a v takovéto roli? Elasticita jeho herectví je opravdu obdivuhodná, je to úžasný komik a teď si vzpomínám na jeho vědátora v Howard the Duck, hráče v podvazkách v Bull Durham ... takže ono to jeho komediantství vlastně není nic nového ?!?! ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Odzbrojující komedie, s netypickým, ale o to zábavnějším Timem Robbinsem a nepříliš zaostávajícím Martinem Lawrencem. První dvě třetiny filmu, odehrávající se v poušti nemají chybu, závěrečná už trošku ztrácí a uchyluje se k opisování zaběhlých schémat. I tak se, ale jedná o výbornou zábavu, která je v mnoho ohledech dokonce vrcholem žánru, parťáckých komedií. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Docela miliónový motiv borce v podání Tima Robbinse, který v jedné sekundě zjistí, že se mu zhroutil jeho idylický manželský život a rozjede sebedestrukční jízdu po boku zlodějíčka Martina Lawrence. Škoda, že z toho nakonec vylezla taková neškodná, průměrná věc s americkým finále dokonalého happpyendu. Úsměvné a s dobře fungujícím duem profíků. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď som niekedy písal, že Martin Lawrence je akceptovateľný iba v Bad boys a Bad boys 2, tak som sa mýlil, nespomenul som si totiž na túto vydarenú komédiu, kde je samozrejme tým hereckým ťahúňom ale Tim Robins. Dôvodom kvality filmu tiež Lawrence nie je, tým je dorý scenár a svižná réžia. Takže to zase odo mňa chudák schytáva viac, ako by si zaslúžil. Radšej už končím. Dočkám sa nejakej tv reprízy? ()

cross 

všechny recenze uživatele

Autoři se snažili o humorný nadhled na jeden nepovedený den v životě jinak úspěšného obchodníka, ale ve snaze o spoustu vtipných situací zůstali někde u bodu mrazu. Film sice není vysloveně špatný, ale scénář buduje své základy na nepříliš věrohodných (obsahově i ztvárněním) scénách, což je neskutečně rušivé a bohužel i smutné, protože to s talentem hlavních představitelů mohlo určitě dopadnou lépe... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Během scény pronásledování Rig (John C. McGinley) hodí cigaretu z okna do SUV. Stejná cigareta se přesto objevuje hned v dalším záběru. (Borrtex)
  • Rig (John C. McGinley) a Charlie (Giancarlo Esposito) ukradnou vozidlo, přesto mají o několik scén později opět původní starší. (Borrtex)
  • Režisér Steve Oedekerk ztvárnil postavu hlídače Baxtera, a to téměř beze slov, zato však s úžasnou taneční kreací. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama