Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

MM11 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že snímek absolutně nepřináší nic nového a je hrozně neoriginální, ale i tak se na něj příjemně kouká. Russel a jeho věk se ke scénáři docela hodí, navíc je sympatické je, že nepůsobí jako nezdolný buchar, co si cestu jen prostřílí. Jinak už bych jen skloňoval výraz průměr v mnoha pádech. Únos nevyžaduje velké mozkové pochody a na dlouhodobější cestu do vaší hlavy rozhodně nemá. Jednou uvidíte a založíte mezi deset jemu podobných. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Ak mi ešte pamäť dobre slúži, bola vo filme celkom slušná automobilová naháňačka. A to je dobre, lebo režisér sa tak vhodne pripravil na jednu z najlepších auto-likvidačných scén v histórii filmu. Áno, reč je o T3, aj keď vtedy to asi Mostow netušil ani len vo sne. Ale späť k Únosu. Je to absolútne priemerný (čiže nie zlý) thriller. A to je všetko. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kus výborně odvedené práce. Minimální rozpočet, pouze několik herců, neokoukané prostředí a silně inovativním způsobem zpracované téma, které je samo o sobě sice na první pohled klišoidní a mohlo by se zdát, že nemůže přinést nic nového. Jenomže je tomu jinak a není to práce jen režiséra. Minimálně stejný podíl na tom má strhující Kurt Russell, který zde předvádí jeden z vrcholů své kariéry. Zápletka je jednoduchá, ovšem o to ani zdaleka nekráčí. Maximálně fascinující je na filmu dávka reality a tzv. "řešení nouzových situací". To znamená co má hlavní charakter dělat, když absolutně netuší která bije. Nesmí se řídit přesně nalinkovanými úkoly, postupy a směrnicemi, protože prostě žádné nejsou. Russell je pouze obyčejný týpek, kterému se ztratila žena a on je ochoten udělat cokoliv aby ji dostal zpět. Jen neví kde hledat a netuší co se vlastně stalo. Samozřejmě nějaká vodítka býti musí a tak se dočkáme několika málo zaškobrtnutí. Rovněž akční scény nejsou nijak dechberoucí. Ovšem závěr ve stodole je doslova fantastická a dech vyrážející podívaná. Relativně minimalistický a na nic si nehrající thriller, který je naprosto neprávem opomíjen. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle film rád, mám rád Kurta Russella a taky mám rád, když casting dobře plní svou práci a tady ji splnil na výbornou, zločincům by jste nejradši rozkopali hubu a oběti jsou sympaťáci se kterýma cítíte. Oceňuju především velmi uvěřitelné jednání a reakce hlavních hrdinů - obyčejných lidí z masa a kostí + akční bonbónek na závěr = 85%. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Podivný únos ve kterém nevíte, co Vás čeká. Mnoho filmů staví na jednoduchém příběhu - únos, pomsta, ... jsou dosti ožehavým tématem. Ale Únos s Kurtem Russellem je trošku jiný šálek kafe. Takové drama jako je právě Únos jsem už pořádně dlouho nezažil. Po celou stopáž jsem opravdu ani nedutal, jelikož po celou stopáž jsem měl chuť ty "podělaný únosce" pořádně nakopat do zadku. A takový zážitek se jen tak nevidí, když je divák součástí příběhu, je to jen a jen dobře. Napětím naplněných 90. minut!b> ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Red (J.T. Walsh) jazdí na ťahači Peterbilt 377. (m.a.t.o.)
  • Prvotný nápad pre napísanie scenára skrsol v hlave Jonathana Mostowa počas toho, ako so svojou manželkou cestoval autom do Las Vegas. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa vo viacerých lokalitách v Kalifornii, Utahu a Nevade. Napriek tomu odvážal Kurta Russella (Jeff Taylor) každý deň z miesta natáčania vrtuľník do Los Angeles, aby mohol byť so svojou rodinou. Nasledujúce ráno bol vrtuľníkom opäť dopravený na miesto natáčania. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama