Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jejím hrdinou je "středně vysoký" úředník Martin Harvey. Říci, že se ve své práci zmítá v moři problémů by bylo víc než výstižné a tak, když se dozví, že jeho strýc zemřel a odkázal mu pohádkovou jachtu, bez váhání hodí všechny trable přes palubu. S vidinou exotických přístavů a dobrodružství v ráji karibských ostrovů, sebere Martin rodinu a vyrazí za lepším životem. Jejich sen však tvrdě narazí na nepříliš radostnou realitu, že jejich pohádková jachta je malá, sotva plovoucí ratejna, která potřebuje opravit úplně všechno, na co se zděšený Martin podívá. A pak se na scéně objeví on, kapitána Ron, a Martinova touha po dobrodružství může být naplněna víc než si kdy představoval (dokonce nechybí ani piráti). Kapitán Ron, jakási urousaná variace současného Ahaba s napohled pochybnými námořními dovednostmi, bere do rukou kormidlo chátrající jachty, osudů rodiny Harveyovy i příběhu samotného a vyplouvá podle námořních map tradičních amerických komedií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie s vcelku nečekaným drajvem, která má několik vyloženě libových momentů, ale jinak se drží osvědčené šablony dvou antagonistických postav, které k sobě postupně nacházejí cestu, a přitom se tak nějak pořeší domácí problémy jedné z nich. Je to možná sice krapet nefér, protože bych se po delší době klidně znova podíval, ale sedmdesátka by mi prostě přišla lehce nadhodnocující. 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak hlavně je to velká, ale přesto velmi dobrá ptákovina. Kurt Russel hraje kapitána Rona naprosto dokonale a jeho hlášky nemají meze. Pravda je, že celá rodinka je krapet stupidní, ale kvůli Kapitánovi to stojí sledovat. Film odehrávající se v příjemném prostředí karibských palem. Martin Short nehraje také špatně i když v tom něco schází. I přes tyto výhrady je toto stále velmi dobrá komedie a stojí se na ní podívat. --- Máte pásku přes oči? Kde jste na ni přišel? - Ehm? Žralok!! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nudná komedie, která asi sázela na "hvězdnost" Kurta Russella a na jeho kvality i dojela. Kdo se s ním bude snažit stvořit dobrou komedii musí k němu přidat úplně jiné téma. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt ulet. Scenar hodne blbej, ale o ten tu nejde, tady de hlavne o Kapitana Rona Kurta Russella a ten si tuhle roli fakt uzil. Kapitan Ron je jedna z jeho nejlepsich roli. Navic Martin Short je taky slusnej. Samozrejme to neni nejake veledilo, ale svuj ucel pobavit plni bezchybne. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tak Kurta Russella jako jednookýho piráta fakt žeru.Souhlásím s gouryellou, že herecké výkony jsou v tomhle snímku jeden velkej úlet...No ostatně je celej tenhle snímek.Hlavně pak část na Cubě! ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jedna spořádaná americká rodinka si koupí loď a na najmou si kapitána homelessa Kurta Russella, který si z celého filmu udělal pořádnou one-man-show. A bylo tomu jenom dobře. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Solidní oddychovka, která se nesnaží být něčim víc.Kurt Russell v jedné ze svých komediálních rolí předvádí dobrej výkon a v podstatě celej film táhne, bez něho by to byla tuctová komedie, ale s nim to je výborná zábava ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Veskrze nenáročná komedie, která si neklade žádné vyšší cíle a jako hlavní tahák nabízí Kurta Russella. Hodnocení filmu závisí na ochotě přijmout dětinský scénář, což se mi, jak vidno ze dvou hvězdiček, tak docela nepovedlo. Krvežízniví kubánští piráti a další scénáristovy inovace mě příliš nenadchli. V rámci režisérem vytvořeného světa ale již vše funguje, jak má. Russell, Short a koneckonců i ostatní herci sice přehrávají, jak mohou, ale v rámci této ptákoviny to prostě patří k roli. Snímek nejlépe použitelný jako relaxace po náročné duševní práci. Celkové hodnocení: 40%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ignorujte kritiku na tenhle film. Kurt Russell a Martin Short hrají velmi dobře. Kurt je ještě zábavnější než ve Velkých Nesnázích v Malé Číně. Mary Kay Placeová a děcka jsou skvělým protipólem pro první dva zmiňované. K tomu připočtěte ještě pěkné prostředí... Mno, myslím si, že můj názor je jasný. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Vynikající pirát Kurt Russel a navážející se fotřík Martin Short udělali svým výkonem tento film zajímavý a zábavný. Výborná oddychovka, na kterou se vždycky rád podívám. U mě 4 hvězdy... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně hrozný film, nicméně ve dvanácti jsem si myslel něco jiného. Prostě dobrodružství pro celou rodinu. Brrr :-)... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Měla to být asi oddechová komedie, které ovšem bohužel jaksi chyběla ta vtipnost. Bohužel začínám zjišťovat, že Kurt toho v 90. letech asi moc nepředvedl. Tohohle Kapitána si rozhodně za rámeček nedá. 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Rodinná skvadra vyplouvá s jednookým kapitánem za dobrodružstvím, které nebude úplně typické, ale kdo by se taky chtěl nudit na takové místě jako jsou karibské ostrovy. Fajnová rodinná komedie. ()

Reklama

Reklama