Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jejím hrdinou je "středně vysoký" úředník Martin Harvey. Říci, že se ve své práci zmítá v moři problémů by bylo víc než výstižné a tak, když se dozví, že jeho strýc zemřel a odkázal mu pohádkovou jachtu, bez váhání hodí všechny trable přes palubu. S vidinou exotických přístavů a dobrodružství v ráji karibských ostrovů, sebere Martin rodinu a vyrazí za lepším životem. Jejich sen však tvrdě narazí na nepříliš radostnou realitu, že jejich pohádková jachta je malá, sotva plovoucí ratejna, která potřebuje opravit úplně všechno, na co se zděšený Martin podívá. A pak se na scéně objeví on, kapitána Ron, a Martinova touha po dobrodružství může být naplněna víc než si kdy představoval (dokonce nechybí ani piráti). Kapitán Ron, jakási urousaná variace současného Ahaba s napohled pochybnými námořními dovednostmi, bere do rukou kormidlo chátrající jachty, osudů rodiny Harveyovy i příběhu samotného a vyplouvá podle námořních map tradičních amerických komedií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak hlavně je to velká, ale přesto velmi dobrá ptákovina. Kurt Russel hraje kapitána Rona naprosto dokonale a jeho hlášky nemají meze. Pravda je, že celá rodinka je krapet stupidní, ale kvůli Kapitánovi to stojí sledovat. Film odehrávající se v příjemném prostředí karibských palem. Martin Short nehraje také špatně i když v tom něco schází. I přes tyto výhrady je toto stále velmi dobrá komedie a stojí se na ní podívat. --- Máte pásku přes oči? Kde jste na ni přišel? - Ehm? Žralok!! ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

"Nechoďte do džungle. Je tam gorila." ... "Já vám to říkal." - "Říkal jste gorila, ne guerilla!" Kurt Russel jako šílený kapitán, který udělá rodince Martina Shorta ze života peklo a ztroskotání na Kubě už je jen třešničkou na dortu složeného ze samých bláznivin (kterých se rozsévá nazdařbůch, řekl by Vančura). A co na to Kapitán Ron? "Oni uhnou. Vždycky uhnou. To je to první, co jsem se naučil." ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell v roku 1981 zažiaril v akčnej sci-fi Johna Carpentera s názvom Escape from New York. V tejto svojej slávnej roli mal cez oko pásku a nejakým nedopatrením si túto pásku rozhodol nasadiť o 11 rokov neskôr v tejto trápnej komédii. Keď som ju videl znovu po mnohých rokoch tak som si len hovoril že Snake Plissken si asi odskočil na dovolenku v Karibiku a chýbajú tu akčné scény. Zato trápnych gagov je tu požehnane. Nie je o čo stáť. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Martin Harvey (Martin Short) a jeho rodina prochází velkou rodinnou krizí. Do toho přichází zpráva, že zemřel vzdálený strýček, a Harveyovým odkázal loď. Martin v tom vidí velkou příležitost, jak dát rodinu dohromady a ještě si udělat pěknou dovolenou... jenže Loď není ani tak krásná jachta, jako na obrázku ale spíše otrhaná kocábka, a ještě k tomu dostanou Harveyovi jako kapitána chlapíka, který jako by vypadl z pirátů z Karibiku (uh, ono to vlastně celé v Karibiku bylo). Kapitán Ron (Kurt Russel), kromě toho, že má jedno oko skleněné, již svým příjezdem ukáže, že se Harveyovi na své plavbě nudit nebudou - a že je při tom potká věcí ... Rodiná komedie, která měla (patrně) stavět na (v té době velké) hvězdě, Kurt Russelovi. Ten to sice pojal jako velkou show, ale tak nejak, většina fórů jde mimo (i když, pár vtipných scének by se tu taky našlo). Ve scénáři je pár velkých děr, které film nemilosrdně táhnou ke dnu (jak se sakra všichni! dostali na tu Kubu??). No nic, určitě neurazí, a pro děcka, proč ne .. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Kapitán Ron je klasickým příkladem filmu s dvěmi protipólovými postavami, kde je jedna je pohodář, co na vše sere a druhá je dobrácký moula, co si myslí, že sežral Šalamounovo hovno. Zde mi to velice fungovalo a to hlavně zásluhou jednookého Kurta Russella. Nikdy nezapomenu na scénu s gorilami, kterou si pamatuju velice přesně už od doby kdy jsem tohle viděl před nějakou dobou prvně. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Benjamin Salisbury v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama