Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh zesnulého J. Edgara Hoovera, který byl ředitelem americké FBI v letech 1924-1972. Film sleduje Hoovera od jeho začátků a po celou dobu, co byl v úřadě. Tam setrval bez přestávky téměř padesát let, zatímco se v Bílém domě vystřídalo osm prezidentů. Režisér Larry Cohen v této Hooverově pseudobiografii odhaluje spoustu bizarních detailů jeho života, mimo jiné třeba to, že tento mocný muž měl homosexuální sklony, rád se oblékal do ženských šatů nebo sedával ve tmě s láhví whisky a přehrával si při tom pásky s důkazy sexuálních afér vysokých politiků, které případně používal k jejich vydírání. Zachycuje ale i zlomové okamžiky jeho neuvěřitelné kariéry - například zastřelení slavného gangstera Johna Dillingera nebo zatčení jeho vůbec prvního zločince. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film, podle českého názvu slibuje velkou podívanou plnou odhalení tajných případů FBI nebo samotné činnosti FBI. O napětí si v tomto filmu, můžete nechat jen zdát, chyba je právě v tom, že film sleduje celé období J. Edgara Hoovera a v rámci toho aby celé období stihnul cca za 100 minut není čas se věnovat žádným tajným aktům FBI. Příběh se věnuje hlavně osobě J. Edgara Hoovera a tomu že FBI, rozhodně nepoužívala čisté metody při své práci, jenže to se tak nějak už dlouho dobu ví. Jen díky posledním zhruba 15 minutám dávám 2* . Jinak mě docela zamrazilo při větě "Unesu letadlo a napálím to s ním do bílého domu". Rok natočení 1977 !!! . Ještě jedna věc, kde je činnost FBI asi dneska, když funguje Bushův plán národní bezpočnosti ?? ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Do jisté míry souhlasím s kolegou pshimi.Aby si mohl divák film náležitě vychutnat měl by vědět něco o historii FBI.J.Edgara Hoovera se politikové báli,a i kdyby došlo k jeho násilnému odstranění-nebylo by to nic platné.Držel je v šachu-v těch letech snad neexistoval jediný politik na kterého by Hoover "něco neměl".Každý měl "máslo na hlavě".Když se po jeho smrti vynořily na světlo nečekaná skandální odhalení-různé mikrofilmy,zvukové pásky apod.-například o aféře Watergate,nemůžem se divit výrokům"Unesu letadlo a napálím to s ním do Bílého Domu".Proto já jsem film ohodnotil tak jak jsem hodnotil. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém Washingtonu. (Terva)
  • Film měl premiéru roku 1977 v Kennedyho centru. Nesetkal se však tehdy S moc kladným hodnocením. (Terva)

Reklama

Reklama