Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Mason Storm (Steven Seagal) odhalil spojení vysoce postavených politiků s mafií. Protože se nechtěl nechat zastavit v boji proti korupci, zločinci připravili krutou pomstu - skupina vrahů přepadla jeho rodinu a Masonova manželka je zastřelena. Také agenta považují za mrtvého. Mason Storm však žije. Bude trvat velmi dlouho, než se pustí do hledání vrahů. Potom už jej však nic nezastaví. Detektiv Mason Storm pořídí usvědčující videozáznam schůzky neznámého poslance se zločineckým podsvětím, na níž se domlouvá vražda senátora Campbella, po jehož křesle poslanec touží. Zločinci však Storma odhalí, a aby získali videokazetu, vyvraždí celou Stormovu rodinu. Nevšimnou si však, že syn stačil uprchnout. Vážně zraněný Storm, oficiálně prohlášený za mrtvého, upadne do kómatu. Zatímco zkorumpovaný kapitán Huiland se pokusí Stormovu památku pošpinit, jeho kolega a přítel O´Malley zachrání usvědčující videozáznam a zajistí, aby byl Storm inkognito převezen do bezpečí, kde by se případně mohl uzdravit. Storm se po sedmi letech probere z kómatu. Mafiáni se to ale dozvědí a ihned se ho pokoušejí zabít. Storma zachrání zdravotní sestra Andy Stewartová, která ho ukryje. Detektiv se postupně uzdravuje a fyzicky i psychicky se připravuje k odplatě a odhalení spiknutí. Andy a Storm se do sebe brzy zamilují. Zločinci však stahují smyčku kolem Storma a likvidují všechny, kteří překážejí. Storm naváže kontakt s O´Malleym a posílen zjištěním, že jeho syn přežil, začíná tvrdě usilovat o naplnění spravedlnosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stále si s tebou budu povídat. Dneska, zítra i pozítří. A kromě toho ho máš tak velkýho. Prosím tě, probuď se." Vždycky jsem se považoval za kance, kterej občas dokáže přinutit i nádhernou holku, aby si odplivla jeho směrem, ale při setkání s Masonem Stormem jsem ztratil sebevědomí. Chlap, kterej je sedm let v kómatu, dokáže sbalit krásnou sestřičku, i když se ani nepohne, nepromluví a nepodívá se jí do očí. To je borec. A to nemluvím o soupeřích, kteří si po setkáním s ním stěžujou na zauzlovanou páteř a odcházejí si kopat hrob. Tohle mě prostě baví, i když je to béčkovej námět a céčkový zpracování. ()

tron 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! „Kde sú všetci poliši, keď ich potrebuješ?“ – „Asi jedia šišky.“ Po Nicovi historicky druhá seagalovka a je vidno, že Seagal po svojom debute ostro stúpal, snímka oproti Nicovi dostala raz toľký rozpočet. Bohužiaľ, Ťažko ho zabiť nie ej až taká ostrá jazda, divácky obľúbených otvorených zlomenín je v nej na poctivú seagalovku až nepríjemne málo. Na začiatku je to správne tvrdé a ku koncu tiež, medzitým sa ale nachádza nudná neakčná časť. V nej by sme mali zrejme cítiť s postavami. Čo samozrejme nie je v seagalovke reálne. Treba si k tomu prirátať matnú réžiu a podpriemerný scenár (strážca zákona odhalí korupciu, korupcia mu zavraždí manželku a on skončí v kóme, následne sa z nej prebúdza, podstúpi ozdravný výcvik, pomstí sa, narazí si novú babu, korupcia je odhalená médiami, happyend, titulky). Ťažko ho zabiť je zaujímavé predovšetkým kurióznou bradou, ktorú si nechal alfa samec Seagal so svojimi výstavnými rozmnožovacími žľazami narásť. Film je miestami fajn nekompromisný (úvodné vyvražďovanie v spálni mohlo v čase premiéry pre spálňový sex znamenať to, čo Čeľuste pre kúpanie v mori), ale tiež gýčový (modlitba so synom) a gauneri (v čele s Williamom Sadlerom a Branscombeom Richmondom alias budúcim zamestnávateľom Odpadlíka) tomu tiež dvakrát nedávajú. Našťastie sú tu brutálne hlášky typu „Zdochni ty sviňa“. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Přepadení večerky, (nepovedený pokus o) vyvraždění rodiny, útěk z nemocnice (který připomene útok zabijáka v nemocnici v COBŘE), hlášky jako "KURVY POSRANÝ" a JDI DO PRDELE A ZEMŘI" ("Fuck you and die")... Moje nejoblíbenější, s nostalgií vzpomínaná "předrybackovská" seagalovka, která mě naučila, co je to kóma. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Vezmu tě do banky, do krevní banky!" Druhá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Steve nám už od Nica trochu dospěl, nabral zkušenosti (i kila) a vrhnul se s elánem do další tvorby. Zápletka je slušná - Steve leží sedm let v kómatu, za tu dobu mu narostou fousy, že vypadá jako Čingischán a kolem něj pobíhá sestrička, která se modlí za to, aby se probudil, protože má podle ní velké péro. Ze sestřičky se nám ale vyklube asi nejhezčí a nejvíc sexy "Seagagirl" (což znamená, že si Steve nenechal ujít hodně namlsanou erotoscénu) a protože je Steve po sedmi letech povalování v posteli docela z formy, čeká nás i v té době tak populární filmový trénink. Při tom si sice Steven pořádně nesundá tričko a všechno nosí hodně volné, protože svalů narozdíl od Slye nebo Arnieho moc nepobral, na druhou stranu nám ale ukáže asijskou meditaci a dokonce i akupunkturu. Akce sice mohlo být víc, ale sem tam hezky křupne ruka nebo noha a odnese to i sám velký Bobby Sixkiller!!! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Vzdy som si myslel, ze vsetky tie starsie filmy so Seagalom, ako TEZKO HO ZABIT, NICO (1988), MUZ S CEJCHEM SMRTI (1990) alebo NEMILOSRDNA SPRAVEDLNOST (1991) sa mi pacili na rovnakej urovni, ale asi som sa mylil, pretoze dnes uz tento film pre mna nebo ten isty zazitok, ako asi pred 20-timi rokmi, co je ale kvalitami filmov aj pochopitelne. Nechapem, co viedlo scenaristov tohto filmu k tomu, aby nechali hlavneho hrdinu 7 rokov v kome, pricom by sa cely nemocnicny aj policajny personal asi uz x krat obmenil a nic by nefungovalo tak, ako v tomto filme. Podla mna by bolo zaujimavejsie, keby sa prebudil trebars o nejake 2 mesiace a bolo by to vsetko uplne cerstve. Ale to nebol hlavny dovod, preco som z tohto filmu nebol az tak nadseny, ako volakedy. Proste filmu, ako celku mi nejaka pricina brani dat stvrtu hviezdicku. Som zvedavy, ci budem pri reprizach ostatnych uz spominanych filmov podobne sklamany alebo aj rovnako nadseny. Seagalov TOP film asi navzdy zostane PREPADNUTIE V PACIFIKU (1992)... 18.11.2010 ________ Steven Seagal - (Mason Storm) +++ Kelly LeBrock - (Andy Stewart) +++ William Sadler - (Senátor Vernon Trent) +++ Frederick Coffin - (Poručík Kevin O´Malley) +++ Bonnie Burroughs - (Felicia Storm) +++ Andrew Bloch - (Kapitán Dan Hulland) +++ Nick DeMauro - (Calabrese) +++ Hudba: David Michael Frank +++ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • Film bol v necenzúrovanej verzii zakázaný v Nórsku (1990 – 2003). (Paldiny)
  • Když se zkorumpovaní policisté vydají zabít Storma (Steven Seagal) do jeho domu, je jeden z nich vybaven brokovnicí Benelli M1 Super 90 s laserem Imatronic LS45. Scéna je situována do roku 1983, zmíněná brokovnice byla však vyrobena až v roce 1986 a onen laserový zaměřovač o rok později. (Guilemot)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo na rôznych miestach v Los Angeles, vrátane Čínskej štvrte. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama