Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou krimi komedie z amerického San Diega je poněkud svérázný polda z protidrogového oddělení Mike Dooley, samotář, který kašle na vnitřní směrnice a dělá všechno proto, aby dopadl významného obchodníka z drogami Lymana. Je ve své snažení tak úspěšný, že se ho Lyman pokusí zabít. Bohužel neúspěšně. Jediným důsledkem je zničený vůz. Protože překupník chystáý velký kšeft, požádá o rychlé přidělení nového vozu, aby mohl pokračovat ve sledování. Místo vozu však překvapený policista dostane nového, poněkud netradičního parťáka. Psa, německého ovčáka, který je sice úředně veden jako K-9, ale jinak má jméno Jerry Lee. Byl vycvičen k hledání drog, rejstřík jeho schopností je však mnohem širší. Kromě výcviku má ovšem Jerry také velmi výraznou osobnost. Pracuje jen když se mu chce, zato je ochoten kdykoli přispět k rozvratu Mikeova osobního života, popřípadě zničit něco v jeho bytě či autě. Dvojice, která se k sobě absolutně nehodí je přes všechny rozdíly a nesrovnalosti nucena spolupracovat na dopadení Lymana. A tak je jasné, že počáteční potíže budou nakonec překonány, dvojice se stane nerozlučnou dvojicí a všechno dobře dopadne. Nebo ne? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

italka63 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to mírně stupidní:-) ale-čím víckrát ten film vidím, tím lépe relaxuju a vzpomínám na svého huňáče. Jestli krom jiného nějaký jiný film dokázal lépe zachytit porozumění a humor mezi člověkem a psem, a ještě takhle ušatým a ukecaným, nemůžu si prostě vzpomenout. To, že pes ve skutečnosti posléze zahynul při výkonu své policejní práce, je o to smutnější. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mike Dooley (James Belushi), detektiv z San Diegského protidrogového oddělení, má namířeno na velkou rybu - významného obchodníka Lymana. Ten ale ví, že po něm Dooley jde, a rozhodne se jej zabít. Dooley však přežije, a navíc dostává nového, ale netradičního, parťáka - psa. I přes prvotní rozpory se Dooley s Jerrym Lee (jak se pes jmenuje) dají rychle dohromady, a pak už je jen otázkou času, kdy se dostanou Lymanovi na kobylku... Tento film by se v pohodě vyjímal jako díl v seriálu Komisař Rex, byť po americku - jasně, rýpalové namítnou, že seriál vznikl až pět let po tomto filmu - a možná to bude taky důvod, proč jsem se u rakouského seriálu bavil o řád víc. Tento film - kromě toho že je příšerně předvídatelný, mne nijak moc nebavil, a ani nezazlívám, že je to z velké části díky Jamesi Belushimu, který mi ale opravdu nesedí. Naštěstí to trochu vyrovnával Jerry Lee, takže nemusím s hodnocením skončit někde u odpadu.... ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Jako obdivovatel Jamese Belushiho mám tuhle komedii rád, i když vím, že nejde o žádné veledílo, ale "jen" o příjemnou komedii na nedělní odpoledne. Některé hlášky jsou opravdu dobré, příjemná je účast Mel harrisové a ten pes je prostě výborný (ovšem viděl jsem to ještě před "nástupem" Komisaře Rexe). ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrá akční komedie, která hodně těží z dobré práce se psem před kamerou, ten vždy dokáže průměrný film vytáhnout o chloupek výš. Uvidíme vcelku rutinní detektivní příběh s poldou typu drzosti Eddie Murphyho z Beverly Hills, jen ne tolik zábavného. Ale hafoš se umí moc pěkně tvářit a tak hlavně díky němu dokráčel tento film k velmi solidním a lepším 60 %. ()

RenataD 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád psy, určitě viděl "Komisaře Rexe",. Ani tento pes se moc neliší od Rexe. Je často inteligentnější než jeho pán a není jen jeho přítelem ale dokáže mu pomoci v nebezpečných situacích. Němečtí ovčáci jsou krásní hlídači, kteří milují svého pána, a proto se mi tento příběh moc líbil. Už tolik nezáleží na tom, jestli pes může dokázat, co příběh ukazuje. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Koton (Jerry Lee) byl ve skutečnosti policejní pes oddělení v Kansas City v Missouri. 18. listopadu 1991 byl zastřelen při pronásledování podezřelého ze zabití policisty. Deset dní před svou smrtí našel Koton 10 kg kokainu v celkové hodnotě přesahující 1,2 miliony dolarů. (HellFire)
  • Jednou ze skladeb použitých ve filmu je „Oh Yeah“ od švýcarského electro-dua Yello. (Frontie)
  • Lyman jezdí v Maserati Quattroporte Tipo AM 330. (HellFire)

Reklama

Reklama