Kdyby se známkovala nostalgie, tak bych dal asi "pět" ... Je ale fakt, že takovéhle seriály se už nenatočí, takže díky za ně.(19.1.2004)

Dnes už převážně nostalgická pecka o zeleném přátelství samotářského hajného a městského kluka. Jejich příhody byly místy celkem akční (viz potok otrávený čpavkem), jindy zas dost naivní (výstavba silničního nadjezdu). Co však nikdy nezestárne a svou barvou tak bude krásně ladit s celým seriálem, to je úvodní píseň - nesmrtelná odrhovačka "kdybys tak náhodou":) 70% bez jakýchkoliv výčitek.(17.7.2008)

• AngelAngie

Ach ten koloušek...(26.8.2008)

• berg.12

Seriál, do kterého se zub času zakousnul opravdu hodně a vy marně pátráte ve vzpomínkách, cože se vám na tom tenkrát tak líbilo.(26.11.2005)

Dle mého názoru velice příjemný a neškodný dětský seriál. Vlado Müller ve své nejznámější roli. Seriály tohoto ražení v dnešní tvorbě citelně chybí.(3.2.2008)

Zatracovat ta díla předlistopadového období, která nepatří mezi jejich nadčasovou špičku, je poměrně snadné. Zvažujeme-li však jejich kvalitu ve srovnání s polistopadovou tvorbou pro děti a mládež - pokud ve srovnatelné podobě vůbec existuje - jsou výsledky a názory, k nimž dospíváme, jednoznačné. Ostravská tvorba ve většině případů na tuto špičkovou hodnotu nedosáhla; zřídkakdy však šla také pod standard doby. Scénář, který nepatří k nejdokonalejším, dokázala režie vylepšit a některé herecké výkony dále posunout. Vlado Müller, výrazný, osobitý slovenský herec (SIGNUM LAUDIS, OBŽALOVANÝ) tu dostal jednu ze svých vděčnějších příležitostí; herectví Tomáše Holého muselo být vždy psáno na míru; kvalita jeho výkonu tím bývala ovlivněna. Je to pochopitelné. I po tom, co jsem naznačil, klady zůstávají: slušně zvládnutý televizní seriál pro děti a mládež, v osmdesátých letech ještě děti a mládež všeho věku.(15.3.2008)

• gudaulin

V době svého vzniku šlo nesporně o výrazně nadprůměrný pořad pro mládež, ovšem je nutné připomenout, že kvalita tehdejší produkce nebyla valná a při současném reprízování se v plné nahotě projevují slabiny tohoto dílka - nejvýrazný scénář, mizerné herectví ve vedlejších rolích, slabší zápletky a pomalejší tempo. Celkový dojem: 40 %. Pro Vlado Müllera byla nicméně role hajného jako ulitá a pokud dnes má smysl tento seriál shlédnout, tak díky jeho zralému herectví.(1.8.2008)

• paascha

Vedle slovenského seriálu Spadla z neba je tento klenot z ostravského studia největší perverzitou a úchylárnou, kterou jsem kdy viděl.. Kam se na to hrabe hvězda mých dětských nočních můr Čertík Bertík nebo čert Bulibán(11.9.2011)

• WANDRWALL

Vždy jsem se divil, proč vede dálnice kudy vede. A tady je důkaz. Ne korupce, ale hajný Horyna a podobní v tom mají prsty.(14.8.2010)

• Crocuta

Vlado Müler je frajer, ale ten spratek mi už od začátku pil krev a srdečně jsem mu přál všechny průsery do kterých neustále upadal a znichž ho musel Horyna tahat.(11.7.2007)

Kdyyyyybyyyyys tak nááhodou...(21.12.2008)

Škoda hereckého talentu Vlado Mullera pro tento naivní sladkobolný spíše dětský než rodinný seriál.(16.5.2011)

Krásná ústřední písnička. Scénář řeší hlavně problémy člověka a přírody z pohledu kluka. Jen jsem nechápal, proč Pavel nemá říkat Horynovi pane.(26.7.2008)

Z nostalgického hlediska velmi cenný seriál. Z úvodní písně se mi vždy vybaví tato scénka.(30.9.2010)

• IllIlIlIIl

Závěrečná píseň Horyny a Pavla předčila obsah seriálu.(18.2.2008)

Nostalgie jak kráva:-), které dítko z osmdesátých by nepamatovalo chytlavou písničku a přírodovědné příběhy o městském chlapci a jeho přátelství se samotářským hajným. Jó, tehdy byla pedofilie neznámým pojmem, dnes už by se filmaři na takhle tenký led nepouštěli:-). Po stránce scénáře byly jednotlivé díly většinou celkem slabé, často nám tam soudruzi moralizovali a dnes už bych zřejmě nezvládla sledovat ani jedinou epizodu, ale tehdy... no tehdy to byl prostě solidní seriál pro děti a mládež. 55%(20.5.2009)

79 % - @Visáč: Když se mi/ti to tehdy líbilo, proč to s postupem času odsuzovat? Mně se tyhle seriály líbily, mám je spojené se svým dětstvím, a tak na ně rád vzpomínám...(4.11.2005)

• Ištván87

OUOUOUOUOUOUUUUUUUU... Ta bolest... To utrpení.... Bože, tak nezměrná bolest, to se nedá snést... Ne, prosím, už mě nenuťte se dívat a to myslím smrtelně vážně....(23.6.2010)

Když jsem byl malý, tak tenhle seriál byl jedním z mých nejoblíbenějších ;o) Dnes už svět vnímám přecejen méně idealizovaně, a taky už jsem viděl víc filmů a můžu lépe srovnávat ;o) Přesto jej hodnotím jako docela slušný film pro děti a mládež, který do dětských dušiček vpašovává přecejen zajímavější hodnoty než přiblblé seriály vysílené ve stejné chvíli na Nově či Primě. Ideologicky není ani moc zapšklý a mdlé herectví bohatě vyváží krásné přírodní exteriéry. Na svou dobu malý zázrak a těžký naprůměr ve tvorbě pro děti...(12.9.2006)

• balba

Na tomto seriálu se mi líbí znělka,která ukazuje různé zvířátka.(26.9.2006)

<< předchozí 1 2 3