Reklama

Reklama

Epizody(12)

Legendární seriál o městském chlapci Pavlovi, lesníku Horynovi, psu Halušce a jejich společných dobrodružstvích. (oficiální text distributora)

Recenze (85)

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený dětský seriál, které už dnes tímto způsobem nikdo udělat neumí. Tento film je třeba hodnotit dětskýma očima, ale i já jako dospělý jsem si to docela užíval a závěrečná scéna, kde se rozhoduje o budoucnosti údolí, dojme nejedno lidské oko. Chválím herecké výkony zejména pánů Müllera, Matyáše a Vochoče, kteří zde nad ostatními jasně vyčnívali svou naprostou přirozeností. Taktéž hudba hrající během děje se velmi povedla. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Kdybys tak náhodou měl pocit, že jsi sám...." Nemusím mít pocit osamělosti. Stačí trocha toho sentimentu a nostalgie na dětská léta a jsou to jasné čtyři hvězdičky. Škoda, že je to zde tak podhodnocené. Seriál mám spojen zejména s ekologickou tématikou, což může být v případě člověka, který se celý život točí kolem dopravy trochu paradoxní. Možná ale i proto jsem zároveň dosti značný odpůrce myšlenky stavby dálnice D3 přes Sázavské údolí. ()

Reklama

Stefi_836 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je to dost debilně naivní dětinsky zahraný seriál a punc tomu dodávají debilně naivně zahrané role "ostravskych hercu" dnes možná už i vhodný na odpad.......ale musíte uznat, že pro naivní Husákovy děti to bylo dost nádherné pokoukáníčko s vyzdvihnutím dobrodružství a vztahu k přírodě, které vycházelo z naprostého reálu a platí to do dnes. Hnusná nebudu, takže objektivně? :Účel splnil na pět hvězd. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Znáš nebe bez mraků a mraky zase bez nebe. Stříbrnou vodu řek, a zázraky jménem les. Dík křiku sojky poznáš jednou i sebe. Už zítra znát se budeš mnohem líp než dnes. Kdybys tak náhodou měl pocit, že jsi sám. Tou cestou mechovou přijď rovnou k nám. Vždyť fůru přátel máš v zeleném údolí. Tak si jich jenom važ, ať už jsi kdekoliv. Pro štěstí do kapsy tři sojčí pírka dej si. A špetku jehličí, ať vždycky trefíš zpět. Kdybys to nevěděl, tak dávno malý nejsi. Vždyť v kůře stromů dá se najít celý svět. Kdybych to nevěděl, tak dávno malý nejsem.Vždyť v kůře stromů dá se najít celý svět." * ()

jakoby 

všechny recenze uživatele

Zadne tri nostalgicke hvezdicky u me nehrozi. Horynuv hluboky hlas a jeho osobu jsem nesnasela a ten spratek , ach boze ten musel mit protekci, kdyz ne talent. Horsi propAganda nez kdyby se Zena za pultem sesla s Muzem na radnici nekde v Okresu na severu.Jestlize nekdo nedava na Majora Zemana toto je prave politicka propagace komunismu. Holt stromek se musi ohybat dokud je mlady .Odpad ? MMM prece jen kousek te prirody tam je. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Vysílání seriálu v roce 1992 mohlo být i poslední. Filmový pás, na který byl seriál natočen, byl totiž uložen v archivu ostravského studia, který v roce 1997 poničila povodeň. Seriál se jen náhodou dochoval na Betakazetách. (Zdroj: kultura.idnes.cz) (HawkeyP)
  • Při natáčení dílu s názvem "Déšť" měl Vlado Müller plavat v rozvodněné řece. Filmaři se ale o něj tak báli, že na natočení scény byl nakonec povolán pokořitel kanálu La Manche František Venclovský. Dobrácký Müller ale jejich obavy považoval za zbytečné a před samotným natáčením scény v řece se slovy "co pořád máte" Venclovského odstrčil a plaval sám. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (HawkeyP)
  • Panelový dům, kde bydlel Pavel (Martin Čížek) s rodiči, se nachází v Havířově v ulici Petra Bezruče č. p. 5. (M.B)

Reklama

Reklama