Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po orgasmu je člověk ve zvláštním rozpoložení. Směje se tomu, pro co by před chvílí vraždil, říká věci, o kterých by normálně nemluvil... Devět hlavních postav tuto situaci v našem filmu zažije mnohokrát, podle matematického výpočtu - čtyři muži x pět žen. Přesně dvacetkrát. Vzniká sled miniepizod, které se slévají do jednoho příběhu o lásce, intrikách a sexu. Film Post Coitum je především o vztazích, ze kterých se láska nevytratila, protože tam nikdy nebyla.

Celý propletenec vzniká díky intrice ambiciózní asistentky ředitele Sabriny (Eva Elsnerová), která cítí, že její biologické hodiny již bijí na poplach. Rozhodne se ulovit svého šéfa Zikmunda (Jiří Langmajer). Strhne tak lavinu událostí, která postupně smetává všechny aktéry příběhu. Počínaje bezelstnou Zikmundovou partnerkou Violou (Beata Greneche) a poživačným stárnoucím hipíkem, fotografem Bakchusem (Franco Nero), přes naivního Jarouška (Mira Nosek) a jeho manželku, barmanku Messalinu (Mahulena Bočanová), až po zmatenou pannu Kristýnu (Lucie Vondráčková), otrlou studentku medicíny, přivydělávající si prostitucí - Kleopatrou (Sandra Pogodová) a pak překvapivě i zdánlivě neprůstřelného bohéma, rockera Adama (Richard Krajčo).

Devět rozdílných charakterů se svými potřebami a touhami rozpoutává na filmovém plátně hru, která se zpočátku jeví jako komická fraška, ale postupně z ní začíná mrazit v zádech. Divák je miluje i nenávidí zároveň, protože každý má šanci najít ve filmu moment, ve kterém pozná sám sebe.

Chcete mít lásku za každou cenu? Tak plaťte! Účet však bývá dosti překvapivý...

Režisér Juraj Jakubisko se po dlouhé odmlce po filmu "Nejasná zpráva o konci světa" pustil do moderního kontroverzního příběhu, který zcela jistě zaujme diváky svou originalitou. Posledním filmem producentské společnosti Jakubisko Film je umělecky kvalitní a divácky velmi úspěšná "Kytice". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (308)

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní odpad v tvorbě odpadového velikána Jakubiska, Oproti jiný odpadům z jeho filmotéky je zde méně hrobů a svíček, zato více nahoty. Účast hvězd je zbytečná, za setinu nákladů by to odehrál i amatérský soubor lecjakého psychiatrického ústavu. Kdyby aspoň porno bylo, ale tohle? 2 Tosim: Já jsem přesvědčený, že obojí je správně, totální kráva bez kontaktu s realitou:-)) ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak hrozné, jak popisují komentáře níže. Celý film jsem bral tak, že pan Jakubisko chtěl hlavně šokovat a to se mu myslím dokonale povedlo. Tento film jen otevřeně ukázal, jak se lidé mezi sebou v běžném životě chovají, jak mezi sebou mluví. Erotické scény jsou spíš úsměvné a myslím, že i herci a herečky, které tomuto filmu propůjčili svou tvář, to brali jako jednu velkou prd.l ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu se ve své době hodně povídalo (prý je to jediný film, kde lze vidět Lucku Vondráčkovou nahou), a tak jsem si řekl, že je potřeba zjistit, co je na tom pravdy (přece jen, je to Lucka Vondráčková). Jenže koukat hodinu a půl jak si všech osm hlavních postav užívá každý s každým (dobře, Krajčo s Langmajerem sice ne, ale být film o půl hodiny delší, kdoví čeho bychom se ještě dostali). Přitom bez jediné hlubší myšlenky, něčeho - nad čím by se člověk mohl zamyslet, co by nějak více diváka zaujalo (samozřejmě kromě Lucky Vondráčkové). Co se ale Jakubiskovi určitě povedlo (Lucka Vondráčková?) byla vizuální stránka filmu, včetně výborně zvolených interiérů (ať už jde o Langmajerův hyperluxusní dům, či Nerův ateliér). A nakonec snad už jen, díky za Lucku Vondráčkovou :) ()

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Juraj Jakubisko nám serviruje chladná príbeh bez citu. Nechápem, prečo ho veľa ľudí považuje za brak. Dovolim si tvrdiť, že film nastavuje zrkadlo dnešnej amorálnej dobe.Aj v realite je to také, že každý s každým bez citu.Presne taký je aj film.Ludia su ako hyeny bažiace po sexe.Nehladia na city, lásku, na nič.Film je chladný a chladným aj byť mal.To sa mi na Jakubiskovi páči,že sa nebojí riskovať a spracuje akukolvek temu podľa seba. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Juraj Jakubisko .. Určitě ne tak špatný film, alespoň co se námětu týká. Ale scénář už se nepovedl a provedení také ne. Některé pasáže jsou hodně zhovadilé, jiné ale nadprůměrné. Pro spoustu lidí až moc kontroverzní. „a tak jsem se konečně prolhala až do cíle. A jako každej cíl i tenhle je z prdele!..“ Holt Juraj není (a nebude) Fellini.. 50%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu zazní dva songy od kapely Ready Kirken - Hvězda a Moje malá (autor hudby i textu je Michal Hrůza). (Yardak)
  • Původně měl se režie filmu ujmout autor scénáře Marcel Bystroň. Zhruba v polovině natáčení ale bylo oznámeno, že režii převezme Juraj Jakubisko. Podle bulvárního tisku se měl Bystroň, jenž měl i v munulosti problémy s agresivním chováním, dopustit napadení Deany Jakubiskové. (Paity)
  • Nero mluví plynule pěti jazyky. Ve filmu jeho postava mluví italsky, zatím co ostatní herci mluví česky. Mimo kameru probíhala vzájemná komunikace anglicky. (imro)

Související novinky

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

25.02.2023

Československá kinematografie přišla o jedno ze svých velkých tvůrčích jmen, ve věku čtyřiaosmdesáti let totiž v pátek 24. února v Praze zemřel legendární slovenský režisér, scenárista, výtvarník a… (více)

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Reklama

Reklama