Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak se to mohlo stát, ale asi 4x jsem se během sledování této blbosti zasmál. Ne moc nahlas, samozřejmě, to bych se ztrapnil sám před sebou, jelikož tenhle film je humorný asi stejně jako vaše čerstvě zpopelněná babička. Vypočítávat všechny nelogičnosti nemá smysl, pár jich vypsal Jalu a celkově je jich tolik, že by vystačily na napsání slušně dlouhé recenze. Herecké obsazení by nebylo až tak špatné, kdyby byla hercům dána aspoň minimální možnost něco zahrát, což se nestalo. Namísto toho jsme svědky trapáctví vysokého kalibru, v němž je každá potenciálně dobrá vtipná myšlenka hned v zárodku zašlapána hluboko do země a poté ještě převálcována parním válcem plným násilného humoru "za každou cenu", jenž je místy tak infantilní, že by snad dokázal pobavit jen dětičky v jeslích. Ta jedna hvězdička je pouze za to, že i když se tvůrci (není to pro ně honosný název?) snažili seč mohli, do "kameňákovsko-poldovsko-dagmarovských" hlubin stejně nedosáhli. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Bývali časy, keď Česi vedeli točiť komédie (hlavne 70. roky), ktoré boli naozaj zábavné. Ale tie časy sú zrejme nenávratne preč a dnes už točia naši západní susedia len komédie, ktoré nie len že nie sú zábavné, ale sú priamo dementné (páni režiséri Troška, Soukup, Olmer...). Nemožno ale za to viniť tvorcov takýchto filmov. Oni proste len točia to, čo chcú ľudia vidieť - niečo jednoduché nad čím netreba rozmýšľať a nikomu nevadí, že je to originálne asi ako najnovšie sfilmovanie Draculu. Stačí, že niečo iskrí, vybuchuje, padá alebo niekto padá a ľudia sa váľajú od smiechu. Je to smutné konštatovanie a radšej si nechcem predstaviť, aké filmy sa budú točiť za 20 rokov, keď to takto pôjde ďalej. Inteligentný humor umrel - minimálne v českých filmoch - česť jeho pamiatke. ()

Reklama

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla vybrat pro mě to nejnepochopitelnější hodnocení tady na CSFD, bylo by to rozhodně hodnocení Pánské jízdy. Jasně, rozhodně to není žádnej masterpiece (ani se jim být nesnaží), ale 27%? Tak to je fakt nářez. Za sebe můžu říct, že se u Pánské jízdy dobře bavím a když na ni náhodou narazím v televizi, rozhodně nepociťuji nutkání přepnout program. Viděla jsem spoustu trapnějších komedií s mnohem ubožejším humorem, který tady na CSFD mají mnohem vyšší hodnocení. No, ať už jsi místní "kritici" o tomhle filmu myslí cokoliv, já můžu s klidem říct, že se mi líbil. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně takhle vypadá filmový trapas. Když bych tohle měl srovnat s Kameňákem páně Trošky, tak světe div se, Kameňák vyhrává, přestože je to debilní film "kultovního" režiséra debilních filmů. V Kameňáku jde od začátku o hovno a celý film tak představuje i pan "režisér", ale tohle se tváří jako SITUAČNÍ KOMEDIE !!!!! PROBOHA !!!! PANE KOTÍKU NEDĚKUJEME, VYPADNĚTE Z ČESKÉHO FILMU !!!!! Jeden Troška mu bohatě stačí. ()

Lavran odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Kotík je živoucím důkazem toho, že získané tituly v oboru filmové vědy a spol. nečiní z člověka notně dobrého režiséra. Existuje také něco jako vrozený talent, víme? A kdo ho nemá, ať raději prodává v řeznictví, obchází důchodce s nabídkou hrnců a vysavačů nebo na sebe alespoň zbytečně neupozorňuje. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama