Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

kleopatra odpad!

všechny recenze uživatele

Napadá mě jedno označení za druhým, ale ať dělám, co dělám, v každém je ryčné er. To snad ani neni možný, už dlouho jsem neviděla nic takhle stupidního, bohužel s herci, o nichž bych myslela, že kromě talentu oplývají i citem pro výběr rolí. ()

Cival odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle prostě není film. To je televizní úlet totálních rozměrů, který nezachrání ani pohodoví Škultéty s Vetchým. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako seriál skečů, dejme tomu tak dvouminutových, na téma "Tak Takhle Teda Ne, Pánové!" by to asi mělo něco do sebe. Jako reklama na koncern IKEA nebo kampaň feministických (pardon, genderově nekonformních) hnutí by to mělo dost co nabídnout. Ale takhle, s jakýmsi náznakem čehosi co by mohl být příběh a jinak s naprosto, nejen na půdu, ale až pod krovy dementním scénářem, je to jako film nepoužitelné. Jestli existuje muž tak neschopný jako pánové Dejdar nebo Vetchý nebo přímo úchylný jako pan Abrhám, tak teda potěš klobás že nikoho podobného neznám. Dámské osazenstvo je alespoň svým vzhledem jakýmsi přínosem. Jinak je to děs a běs větší než Sex Pistols pod parou. Musím dát 20%, protože perverzní zábava se tu bohužel ani v náznaku nekonala... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že srovnání s Kameňákem je přece jen už trošku mimo... Všechny chyby snímku, které zde byly uživateli vyjmenovány, jsou samozřejmě pravda. Mé tři hvězdičky se týkají hereckého obsazení a humoru, jež se mi jevil velice dobrý. Nic nečekejte = nebudete zklamáni. Pěkných šedesát procent. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud mate špatnou náladu a chcete vidět pár dobrách hlášek a gagů, takl tenhle film by je měl splnit, pokud čekáte něco víc, asi je třeba volit jiný film. Pojem pánská jízda by se neměl hanobit. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak se to mohlo stát, ale asi 4x jsem se během sledování této blbosti zasmál. Ne moc nahlas, samozřejmě, to bych se ztrapnil sám před sebou, jelikož tenhle film je humorný asi stejně jako vaše čerstvě zpopelněná babička. Vypočítávat všechny nelogičnosti nemá smysl, pár jich vypsal Jalu a celkově je jich tolik, že by vystačily na napsání slušně dlouhé recenze. Herecké obsazení by nebylo až tak špatné, kdyby byla hercům dána aspoň minimální možnost něco zahrát, což se nestalo. Namísto toho jsme svědky trapáctví vysokého kalibru, v němž je každá potenciálně dobrá vtipná myšlenka hned v zárodku zašlapána hluboko do země a poté ještě převálcována parním válcem plným násilného humoru "za každou cenu", jenž je místy tak infantilní, že by snad dokázal pobavit jen dětičky v jeslích. Ta jedna hvězdička je pouze za to, že i když se tvůrci (není to pro ně honosný název?) snažili seč mohli, do "kameňákovsko-poldovsko-dagmarovských" hlubin stejně nedosáhli. ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář: Petr Nepovím, Tomáš Končinský, Martin Kotík .. Hm, to tedy byla JÍZDA.. Za necelých 11 měsíců od premiéry už je to v televizi nova.. To o určité "kvalitě" prostě svědčí.. Byl jsem zrovna doma, sedíc u počítače a po očku jsem sledoval i tuhle ubohost! Neměl jsem žádné očekávání a jako plod české kinematografie jsem to chtěl shlédnout, ale už nikdy nechci znovu! Trapné gagy, nelogické jednání, tragické postavy v mizerné "televizní inscenaci".. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Film, který v některých místech funguje na bázi Kameňáku - pouze inscenuje laciné a paušální vtípky (emancipovaný telefonující mladý muž ,,podpantoflák", který se náhle změní v mistra bojových umění a zažene machochistického posměváčka...). Komedie bez vtipu či s humorem tak prvoplánovým, že je z něj divákovi smutno... Nechápu, proč herci formátu Josefa Abrháma nebo Ondřeje Vetchého dobrovolně jdou do takovéhoto projektu... Nějaká ta hvězdička tedy právě jedině za ně... ()

DaViD´82 odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně debilní studiová záležitost s takovou kadencí nevtipných až trapných gagů, že to bere dech. Herci by na to určitě měli, ale scénář, naprosto nelogické postupy a režisér beze špetky komediálního timingu to povyšují někam těsně nad úroveň Kameňáků. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::: Já byl na to jako malý v kině a vzpomínám si, že se mi to docela líbilo. Jako oddechovka super. Dávam 3 nejen z nostalgie ,-) ::::::::::::::::::::: ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hodne trapnej "film". Mno spis nez film to vypadalo jako pilot nejakyho spatnyho sitcomu. Jedinej klad tohohle filmu je, ze trval nakejch 80 minut a nemusel sem tu blbost sledovat dyl. Martin Kotik svuj debut pekne zvoral a Josef Abrhám si pro svuj navrat k filmu vybral hodne spatne. Ne ze by herci hrali nejak spatne, Vetchy je celkem drsnej, ale z takhle debilniho scenare by vic nevytezil ani Tom Hanks. Za celou dobu filmu jsem se zasmal asi tak dvakrat coz je na komedii hodne spatny. Neni to tim, ze by tady bylo vtipu malo, jsou tu furt, jenze vetsinou tak neuveritelne trapny, nevtipny a predvidatelny, ze se tomu proste nezasmejete i kdybyste chteli. Navic z dvou hlavnich predstavitelu udelali naprosty hovada, ktery se sami ani nevychcijou. Jednou skouknout se do da, ale znova uz to videt nechci. Ty 2* davam za to, ze se par horsich filmu v ceske kinematografii najde a za to, ze jsem pri sledovani tyhle kraviny neusnul. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Byl jsem připraven na to, že Dejdar bude jistě trochu přehrávat, že debutující režisér sem tam někde ujede a že neuvidím o nic komplikovanější příběh, než je libovolná epizoda A je to! Ale taky jsem čekal, že když někomu stálo za to obejít stovky firem a škemrat o sponzorský příspěvek, má v ruce scénář, který by byla škoda nenatočit. Tři věštby se naplnily, čtvrtá vůbec ne. Titulkový rozjezd je slibný, ale když jsem potřetí během dvaceti minut slyšel repliku "Poradíme si, jsme přece chlapi", začalo mi cukat oko. No a druhá polovina už opravdu vaří z vody a film má co dělat, aby se jakžtakž dokodrcal ke konci. Podtrženo, sečteno: zasmál jsem se jednou (hezky vygradovaný gag se zvonícím Abrhámem), uchechtnul dvakrát (Abrhám s píšťalkou), chvílemi se usmíval (Josef Abrhám) a zbytek pronudil (většina scén bez Abrháma). 40 % ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jde jistě o trapárnu, ale když se člověk trochu hlouběji zamyslí a semtam něco odpustí, ne až tak velikou jako třeba Troškovy trapárny nebo filmy Soukupa v poslední době či některé "pecky" cizí produkce. Pokusy čerstvě ovdovělého otce a osiřelého syna se vypořádat s normálními pracemi v domácnosti jsou sice dovedené až do absurdity (a někdy i absurdity tuplované), nespadnou však k vulgárnímu humoru a pobaví (nebo minimálně vytvoří na tváři divákově vlčího šklebu). Slyšel jsem, že je to blbost, pak jsem to i četl a možná právě proto jsem od toho filmu očekával jen další Kameňák, ale ne. Vtipy jsou sice jemně křečovité, ale mnohdy mi přišly i notně parodické a satirické a (v přihlédnutí k ostatním komentářům to je svatokrádežné prohlášení) i směšné. Možná si říkáte, co by to mohlo parodovat? Co třeba vůbec celkově žánr rodinné komedie o ztrátě partnera? A když se na ten film člověk dívá jako na parodii, když neočekává žádný jemný humor nebo grácii, myslím, že bude spokojen. ()

Boss321 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle snad Martin Kotík ani nemohl myslet vážně. I když budu brát ohled na to, že je to debutující režisér, tak je to prostě a jednoduše odpad....... ()

Jara.Cimrman.jr odpad!

všechny recenze uživatele

Proti svým zvyklostem jsem silou nezdolné vůle přežil pouze půl hodiny, během které jsem musel být třikrát defibrilován, takže pokud se tato ubohost později nějakým zázrakem proměnila v mezník filmových dějin, tak se tvůrcům poníženě omlouvám. Jelikož jsem však toliko příležitostným masochistou, tak se ode mne za vážnou újmu na zdraví žádné hvězdy nedočkají. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Opdad tak odpadní, že jiné odpady se cítí trapně, že jsou ve stejné kategorii. A oprávněně. Měla by tu pro to být nějaká zvláštní skupina "filmy tak špatné, že musí být mimo normálně nepovedené snímky." ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nejenomže je to podprůměrný sitcom ale ještě je poslaný z televiznho ateliéru hned do kina. Dyť to ani nevypadá jako film.. ()

Reklama

Reklama