Reklama

Reklama

Danganronpa: Kibó no gakuen to zecubó no kókósei – The Animation

(seriál)
  • Japonsko ダンガンロンパ 希望の学園と絶望の高校生 The Animation (více)

Obsahy(1)

Skupina patnácti středoškoláků je zavřena v elitní střední škole, jejímiž studenty jsou pouze a jen oni. Ředitelem této školy je medvídek Monokuma, který jim dovolí opustit školu teprve poté, co ji úspěšně absolvují. Ovšem jediným způsobem, jak ji úspěšně absolvovat, je podle Monokumy zabití jednoho ze svých nových spolužáků tak, aby na vraha nikdo nepřišel. Pokud ostatní spolužáci odhalí identitu vraha, je vrah popraven. Pokud se jim však pravou identitu vraha odhalit nepodaří, přežije pouze vrah a ostatní jsou popraveni. Přežije vůbec někdo z patnácti vyvolených tohle krveprolití? (Hromino)

(více)

Recenze (14)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Co by si Japonci bez těch zvláštních, výstředních škol počali. No vážně, jmenujte mi nějaký rok, v jehož průběhu se nevyskytlo ani jedno anime, v němž by hrála roli nějaká velmi nezvyklá škola. Ať už je to škola kouzel, démonů, exorcistů, nindžů, jókai či kdovíčehodalšího, čas od času se vždycky na anime políčku nějaká najde. A anime Danganronpa, které vychází ze stejnojmenné hry původně jen pro PSP, rozšiřuje tuto řadu o další kousek. Úspěšně, či neúspěšně? Inu, to si můžete přečíst v prvních dojmech na našem hipsterském webíku zde. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mi to připadá, jako kdyby dialogy/příběh napsal Quentin Tarantino, o šílenosti se postaral Robert Rodriguez, vraždy měl pod palcem Eli Roth a celé to režíroval Takashi Miike. Ale parta školáku byla fajn, byť se mezi sebou kuchali a třískali po hlavě, přesto všechno byli fajn, ke konci mi bylo líto těch co to nedotáhli do konce. Ale celé je to takové šílené, bizarní, ale zase na druhou stranu promyšlené a důmyslné, ať už jde o vraždy a nalezení pachatele, nebo odhalení toho kdo za vším stojí. Akční to určitě neni, jelikož tu jde hlavně o vyšetřovaní a taktiku. Jen ten konec.....byl zase takovej a jak dál ? Což je škoda, tyhle konce nemám rád. Super edning. https://www.youtube.com/watch?v=4w8qEmqUBac ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Zdálo by se to tak jednoduché - máte napsaný scénář, dialogy, herce/voice actory, hudbu, grafiku/art assets, dokonce i drtivou většinu key frames, v některých částech i přímo hotovou animaci. Tak proč trvalo do doby než jsem viděl Danganronpa: Animation abych viděl zfilmovanou hru, co to všechno využije a nemrhá prostředky na zbytečné změny? Coby osoba čerstvě dohrávší Danganronpa: Trigger Happy Havoc můžu říct, že tohle byl naprosto skvělý recap hry. Aby taky ne, když je to prakticky 1:1 kopie hry, jen s o mnoho vyladěnější animací. Vystřižena je bohužel téměř veškerá "vata" - dávám to do uvozovek, protože na hlavní příběhovou linii to vliv nemá, má to však nesporný vliv na vztah člověka k postavám - free time, kdy ve hře člověk může postavy obdarovávat předměty a odemykat jejich příběhy z minulosti. Jelikož jsem si v rámci hraní těmito segmenty prošel, mám postavy přirostlé k srdci, tudíž nemohu moc dobře objektivně posoudit osobitost postav v anime, řekl bych však, že by si zasloužily víc prostoru. Opakem se však ti, kterým se animovaná Danganronpa zalíbila, mohou těšit na vícero stejně laděného obsahu, pakliže si zahrají hru. Samotné class trials taky těžko soudit objektivně, když některé má člověk stále v živé paměti - rozhodně mě potěšila přítomnost herních prvků (grafických i hudebních), "řešení" případu souběžně s postavami díky rychlému tempu a některým drobným změnám moc nejde, ale vždy se dá vše dobře odvodit jak během třídního soudu, tak i během klasického děje před ním (zde jsem si vzpomněl na podobně rychlé řešení stejně dlouhých případů (1-2x 20 minut) v Brooklyn Nine-Nine, kde to také dobře fungovalo). Výměnou tu máme pár scén navíc (které nebyly ve hře), které mi všechny hned padly do oka. Sečteno a podtrženo tu máme odvěkou otázku, pro koho jsou videoherní adaptace určené - jestli pro fanoušky předlohy nebo pro nehráče, kteří by se k tomu nejspíš jinak nedostali. Jestli pro první skupinu, tak za mě nelze říci nic jiného než jen "Prosím, pane, dal bych si ještě." . ()

SonGokussj odpad!

všechny recenze uživatele

Přes ten smích ze shlédnutí poslední episody ani nevím, co napsat. Už od (bohužel až) druhého dílu mi bylo jasné, že to bude blbost. Ale vytrval jsem, protože jsem byl zaujmut tím, jak to skončí. Nezklamali mě. Episoda za episodou se degradovaly neskutečným tempem. Naegi, alias "naděje" střílí po spolužádích "kulky naděje" a kvůli tomu se **SPOILER** hlavní záporák zabije, oni otevřou dveře a ani nám neukážou, co se stalo a Monokuma se opět probudí, i když je jeho "páníček" slisován na pizzu? **SPOILEREND** No tak to si dělají srandu :-D Borci. Nevím, jak moc úspěšná byla hra, ale koukání na poslední episodu bylo utrpením. Ničím jiným. NEDOPORUČUJI ani svým úhlavním nepřátelům. Nikdy. Toto anime nemá absolutně žádný přínos narosto v čemkoli. Za pár krásných kreseb a sympatickou fialovlásku: 10% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Šílené ukřičené anime představí (tituly jako "super programátor" nebo "super motorkář") 15 karikatur studentů Akademie naděje, kteří, uvězněni v zabedněném komplexu, přežijí jenom tak, že spáchají vraždu spolužáka a ostatní je neodhalí. Videoherní scénář bohužel detektivní pátrání laxně odbývá a vycucaná "zvratová" usvědčení viníků tak odzíváte, nicméně atraktivní námět, jenž se později převrátí v odhalování záhad samotného místa (školy, ředitele, sadistického medvídka Monokumy), přes ohýbání pravidel u sledování udrží. Přestože výsledné Zoufalství (sic) opět zapadne mezi absurdní japonské magořiny. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Ak mám byť úprimný dementnejší námet na anime som jakživ nevidel. O hernej predlohe som nepočul ani prd ,pretože vizuálne novely nehrávam (to si radšej prečítam knihu). No na moje prekvapenie z toho vznikol celkom zábavný a šialený seriál (a hlavne krátky). Úprimne som nečakal že by ma dokázalo zaujať anime ,ktoré nemá ani poriadny opening a jeho hlavným zloduchom je čierno-biely medveď žerúci med so sadistickými chúťkami (btw je to môj najobľúbenejší charakter ). A mimochodom spomenul som už ,že je riaditeľom školy? (radil by som vám ho nepodceňovať). Ostatné postavy na tom až tak dobre nie sú. Sú často ploché ,pretože sa počíta ,že v ďalšej epizóde ich niekto zavraždí. Takéto ,ale nie sú stále ,pretože keď je akurát "Triedny súd" ,ktorý môže byť aj kľudne celú epizódu....tak až vtedy sa ukazujú ,že každý je unikátny a že nie sú až tak klišé ako sa na prvý pohľad môže zdať. A tie "tresty" keď sú vinný....nejak sa mi vracajú spomienky na film Saw (za rúžovú krv len ďakujem) Zbytok už ,ale nechám na vás... Pre mňa osobne to je trochu podhodnotené anime ,i keď je pravda ,že podobných je hromada...no za mňa nie. 72% - pobaví ,možno aj zaujme ,ale poznám lepšie. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit po 12 dílech, ale pokud si počkáte a vydržíte prakticky stereotipní skladbu příběhu, tak vás čeká neskutečně zajímavé a nevšední finále. A i ona skladba opakujících se vražd není úplně stejná. Několikrát dokážou tvůrci překvapit a táto víc než příjemně a tak jen Naegi působí při Třídních soudech jako moc velký profík (skoro jako Phoenix Wright). Nicméně, pokud překousnete nevšedního ředitele, který není tím, za ce jej všichni mají, a podivnou střední školu, která není až tak podivná, doporučím tento seriál všem, kteří si umí počkat na finále. /// Finále nezklamalo a jen potvrzuje předchozí hodnocení. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Anime zaujme určitě animací, která se mi líbila. Jak klasická tak i ta při trestech. Taky se mi líbí vizuál ala hra. Samotný příběh je docela jednoduchý a nijak mě nezaujal. Konec mě zklamal. 60% ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo napsáno, tak tohle anime má dvojí animaci - většinovou průměrnou animaci a pak menšinovou (v průběhu trestů) levně vypadající animaci, která celkem i sedí k tomu. Zpočátku to vypadá celkem zajímavě, kdy se před nás postaví klasickej survival žánr. Detektivní stránka mě celkem bavila, ale říkal jsem si, že je to takový neslaný, když si tam člověk nemůže pořádně užít napětí, protože se nejedná jen o jednoho vraha, ale několik, kteří jsou postupně odsuzováni. Respektive jeden příběh "vždy" na dva díly. Samozřejmě, že jsem čekal na konci nějaké to rouzlení - kdo za tím stojí, proč to dělá a jak oni vybraní dopadnou. Ovšem jsem nečekal, že z toho vzejde neuvěřitelná hovadina, kdy konec si člověk musí doslova domyslet sám. Navíc ten příběh o venkovním světě je opravdu nepovedený a řekl bych, že v tom vyprávění byla spousta faktických chyb. Pokud mě tam něco zaujalo, tak to byla ona psychologická část, kde byl viděn ten nátlak na ty jednotlivce. ()

cumhead 

všechny recenze uživatele

Danganronpa, moje nejoblíbenější VN a franchise. Bohužel tohle anime nemůžu doporučit, když stojí samo o sobě, tak je to dost slabé. Ale vůbec dělat ztéhle hry anime nebyl dobrý nápad, ve hře máte spoustu možností trávit svůj "free time" kterej je v animaci úplně odstřiženej. Ale zase, hra je 30hodin dlouhá a anime má 4hodiny na všechno. Některé scény jsou úplně cutlé, chybí budování vztahu s postavami a scénaristé místo toho aby přidali scény, tak vidíte asi 5min Monokumu tančit. Božemůj, jestli tě tenhle koncept zájímá, najdi si ten čas a přečti/zahraj si VN, zkouknutím tohodle anime si akorát zkurvíte tu nejlepší murder mystery na světě. A jestli vás to chytne, jsou tady další: Dangaronpa 2, Danganronpa V3 a Despair girls. A tím že se podíváte na tenhle "recap", hodíte stovky hodin SUPER kontentu z okna. Ktomu je spoustu side-storýček, if-storýček. Celej svět Danganronpy je obsáhlí a dokonce se z části odehrává v Česku. Tohle anime doporučuju až po přečtení VN, poté je celkem nice vidět postavy v pohybu. Fakt, ser na to a jdi si to zahrát. ()

JackStrange 

všechny recenze uživatele

Ani jako fanoušek původní hry nemůžu říct že by se jednalo o nějak povedenou adaptaci. Původně herní mechaniky nepasují do neinteraktivního formátu. A vystřižením obrovského množství původního textu, se sice povedlo dostat celý příběh do 13 epizod, ale s vaničkou animátoři vylili i dítě a ztratila se většina charakteru postav. Neurazí, ale nenadchne. 60% ()

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele

Ach tolik napětí mi hodně chybělo jako jsem měl naposledy u anime Elfen Lied... A návrat napětí jsem nečekal zrovna u toho dle seriálu... Už hned musím pochválit dobře napsané postavy které mají v sobě dobře vybudovaný příběh... A tím jak se jejich chování mění v strach začne vznikat ještě větší napětí a to ve velkém... Hudba naprosto výborně pasuje i když se jedná o celkem detektivní seriál, ale tím jak je udělané prostředí to prostě nad detektivní tématikou vyhrává... Na závěr mě překvapilo jak se do toho dle seriálu rozhodli dát i trochu 3D, a upřímně povedlo se to, je to úplně jiné než nějaké anime co mělo 3D ale stejně vypadalo strašně. Prostě nemám slov... Horrorová Psychologie prostě zde funguje a to je hlavní důvod proč dle mého názoru je ten seriál dokonalý. Za mě maximálních 100% Změna Hodnocení - Po dohrání herní předlohy se mi hodnocení snížuje na 91%  (a jedno doporučení zahrajte si první herní danganronpu až potom si klidně zkoukněte seriál) ()

Reklama

Reklama