Reklama

Reklama

Slečna Marpleová: Vlak z Paddingtonu

(TV film)
  • Velká Británie Miss Marple: 4.50 from Paddington (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Slečna Marpleová rieši záhadu zločinu, ktorý sa odohral v kupé idúceho vlaku. Do pochmúrneho vidieckeho sídla sa dostane mladá pomocníčka slečny Marpleovej Lucy s jasnou úlohou: nájsť ukrytú mŕtvolu. To sa jej nakoniec podarí, no najprv je potrebné zistiť totožnosť neznámej ženy, ktorú, ako sa zdá, nikto v St. Mary Mead nepozná. Potom už len slečna Marpleová pripraví na páchateľa pascu. Bude to skvelý úlovok... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch dílů, kde se stane vražda ve velkém venkovském sídle plném podivínů v jejichž čele stojí svérázná hlava rodiny, která potřebuje den co den návštěvu svého rodinného lékaře, jinak by se nedožila večera. Samozřejmě nikdo z přítomných dotyčnou mrtvolu v ještě živém stavu nikdy neviděl... To ale nemůže tvrdit Elspet McGillicuddy - přítelkyně slečny Marplové, která vidí samotnou vraždu v okénku souběžně jedoucího vlaku - už ten nápad je sám o sobě geniální. Také si na tuto scénu vzpomenu kdykoliv jedu vlakem a druhá souprava nás pomalu dohání a pak "předjíždí" - nevím jak častý je to jev, ale koho by to zajímalo tak se to stává při odjezdu ze Staré Paky směr Turnov a Lomnice. Chybí už jen ty kupéčka ;-) Ale zpátky k filmu, který se opět snaží držet předlohy. Slečna Marplová zde nedostává tolik prostoru jako jinde, ale opět zde má rozhodující slovo, k nelibosti naše starého známého inspektora Slacka. Ostatní obsazení tentokrát nic moc: nemastná, neslaná a hranatá byla Jill Meager jako Lucy Eyelesbarrow a naprosto toporný byl vdovec David Beames jako Bryan Eastley. Potěšila snad jen Joanna David hrající Emmu, mně známá ze Ságy rodu Forsytů. A hypochondrického starého pána dobře zahrál Maurice Denham. Neodmyslitelně k sérii s Joan Hicskon patří úvodní melodie, která se časem pekelně dostává pod kůži, ač ze začátku se zdála tak nenápadnou - jako samotná hlavní představitelka. Chybí tomu malinko víc šťávy, ale v rámci série krásných 80%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Opět o řád lepší zpracování než (velmi povedené) s Geraldine McEwan a v tomhle případě byla překonána i komediální verze s Margaret Rutherford. Opět nemám, co bych vytknul. Adaptace se opět drží předlohy (což je v pořádku), herecké výkony jsou vynikající (a Joan Hickson ční nad všemi), hudba, atmosféra, sympatická stopáž, nádherné velkolepé rodinné venkovské sídlo, intriky, vtip, šarm... Nelze nedoporučit. 80%. ()

farinelli77

všechny recenze uživatele

Tyto komentáře evidentně nepatří k tomuto zpracování, které je barevné! A pokud se na naší obrazovce vůbec někdy vysílalo, tak to bylo na konci 80. let. Co si ale pamatuji, ČST tehdy zařadila snad jen dva filmy z této série s Joan Hickson: Ohlášená vražda a Zapomenutá vražda. Byly vynikající! Velká škoda, že se od té doby nereprízovaly!! ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá adaptace. Má rád Agathu Christie, její knihy mají hlavu a patu a jsou inteligentní. Tahle řada, to je stará dobrá anglická škola. ()

Zajímavosti (2)

  • Skoro celý film se odehrává na fiktivní venkovské usedlosti nazvané Rutherford Hall, která se ve skutečnosti jmenuje Orchardleigh House a kterou můžeme navštívit v jihozápadní Anglii v hrabství Somerset nedaleko města Frome. (Trajektt)

Reklama

Reklama