Reklama

Reklama

Případ pro zvláštní skupinu

(seriál)
Československo, 1989, 6 h 2 min (Minutáž: 59–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Ivan Gariš

Kamera:

Josef Pávek

Hrají:

Josef Somr, Jiří Schmitzer, Tereza Brodská, Josef Vinklář, Zuzana Bydžovská, Jana Štěpánková, Jiřina Bohdalová, Alois Švehlík, Stella Zázvorková, Jaroslava Obermaierová, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Epizody(6)

Josef Somr, Jiří Schmitzer a Tereza Brodská jsou členy zvláštní skupiny, vyšetřující těžké zločiny. Jejich první případ vražd bez zjevného motivu je tvrdým oříškem... (oficiální text distributora)

Recenze (56)

Drom 

všechny recenze uživatele

Tak odpad ani veledílo to není a to je vždycinky problém, co tu vypotit, aby to mělo alespoň několik vět a byl to alespoň takovej blábol, jako obvykle. Což, jak se obávám, dneska nebude. Já fakt nevím co k tomuhle slabšímu průměru napsat. Nehraje tam zrovna plejáda mých oblíbenců, ale že bych na jejich výkony něco vydloubal... Ale zajmavý rozhodně jsou E!Ečka a jejich hit Caligula z kazeťáku, to fakt pobavilo. Měl jsem to puštěný dvakrát jako kulisu a bohužel mě to nepobouřilo ani neznechutilo. Tak že by tak třeba... dvě hvězdičky? ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zvláštní skupina detektvů či dneska útvaru pro odhalování nebezpečných zločinů se nasazuje všude tam, kde jsou zvláštní případy, zvláštní lidé, jinak by se skupina, co odhaluje kriminalitu nenazývala zvláštní. A tohle je vzpomínka na konec komunismu v ČSSR. Malá země v níž by konec komunismu nenastal, kdy se nerozpadl velký socialistický tábor. Že zde revoluci dělaly hejlové, to už je fuk. Kdyby zde změna režimu nebyla včas, což jsem si přál tak bychom zažily kuriozní dění. Rozpad RVHP, pak rozpad Waršavské smlouvy, a zde nechybělo moc, jen pár týdnů a už by nás ostatní státy považovaly za kuriozitu a celý svět by na nás koukal jako dneska na Cubu či na KLDR. A většině místních občanů by to nevadilo, protože žili v komunismu rádi! Já si přesně pamatuji, jak nás mladé antikomunisty považovali za bandu snílků a vexláků. Tomu prvnímu se posmívali, to druhé odsuzovali, ale my zase to první si nenechali vzít a to druhé dělali rádi, protože ubíjející práce pro nás nebyla a platy nás šokovaly. http://www.youtube.com/watch?v=QXEJhMElduk - Parádní skořápkáři. ()

Reklama

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Zřejmě pokus navázat na úspěch seriálu Malý pitaval z velkého města. Není to už zdaleka tak dobré, byť Josef Somr a Jiří Schmitzer jako kriminalisté jsou vynikající. Nadchne i Josef Vinklář jako nabručený náčelník. Jen to pištění Terezy Brodské mi přišlo lehce otravné (byť v jejích pozdějších rolích ji mám docela rád, tady opravdu ne). Dvě epizody utkví v paměti - vtipná záležitost s pornem a povedená krimi s vraždícím nočním chodcem. Jinak je to zašedlý seriál stojící ve stínu Malého pitavala. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál, patří k tomu lepšímu, čím na socialistická tv krmila. Podobně jako v Pitavalu i zde se střídají lepší díly s těmi horšími. Nejlepší jsou asi díly první, kde se pachatel mstí za smrt své dcery a pak předposlední, kde se mladá kapsářka připlete ke zločinu, který vede k odhalení velké skupiny pašovatelů porna. Nejhorší je asi herecké obsazení zachraňuje to jen Josef Somr a Josef Vinklář, dále se mi líbil Alois Švehlík jako kasař a Veronika Jeníková v takové podobné roličce jako v Bony a klid, ostatní jen do počtu, Jiří Schmitzer takový nijaký a Brodská totálně mimo, myslím, že tu postavu ani příliš nepředstírala a korunu všemu nasadila Zuzana Bydžovská jako její sestra také Jana Štěpánková v roli informátorky není příliš přesvědčivá. Seriál tedy neuškodí, ale ani nezazáří... ()

jakoby 

všechny recenze uživatele

Dnesni divak odchovany super poldy a superpraviky s presnou muskou , kteri pracuji na pripadu do roztrhani tela a prescas nebude mit pochopeni. Cesky usedle s pokusem o komedialni prvky a absenci napeti je o neco slabsi nez Pitaval ale da se divat kdykoliv a dokonce i s u babicky na navsteve. .Strevo Janska lina jak cervivy pes dost odrazuje ale Somr a Schmitzer jsou dobri herci, kteri si zaslouzi lepsi scenar. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Kasík (Jiří Kodet) prosí pracovníky kriminálky, aby ho zavřeli, protože mu jde o život, což byla pravda. Ti to odmítli, i když je jejich náčelník varuje, že pokud někdo Kasíka zabije, tak je stáhne z kůže. Nabízela se prostinká věc, dát mu sledovačku – jednak by ho chránili a jednak by dokázali vraha při útoku zatknout. To se však nestalo. (sator)
  • Seriál měl mít premiéru na podzim 1989, přišel však převrat a do vysílání se nedostal. Do vysílání byl pak nasazen v první polovině devadesátých let televizí Prima. (med)
  • Erotická nahrávka, kterou sleduje skupina lidí předtím, než do místnosti vtrhne Josef Drnek (Josef Somr), je Girls U.S.A. (1980). (offlineman)

Reklama

Reklama