Aneta (TV seriál)
Rodinný
Česko, 1995, 6x25 min
Jaroslav DudekHrají:
Tatiana Vilhelmová, Viktor Preiss, Jana Štěpánková, Barbora Kodetová, Martin Sobotka, Dagmar Čárová, Jana Švandová, Radek Kuchař, Jan Kalous, Jakub Zdeněk, Pavel Mang, Filip Rajmont, Karolína Pospíšilová, Lenka Kubálková, Jan Dolanský, Daniel Margolius, Miriam Kantorková, Karel Augusta, Taťjana Medvecká, Simona StašováObsah
Tři úspěšné knížky holandské spisovatelky M. Diekmannové o dívce Annejet posloužily jako předloha k českému, šestidílnému seriálu ANETA. Prostředí, v němž se odehrává, bylo šťastně převedeno do české reality, zatím co děj zůstal v základních dějových motivech zachován. Všechna dobrodružství i trápení, která hlavní hrdinka Aneta prožívá, jsou totiž obecně platná i srozumitelná. Jednotlivé episody nás postupně seznámí s Anetinou rodinou, s jejími spolužáky a přáteli. Příběhy Anety, její sestry Barbory, bratrance Lukáše, Kryštofa a konečně i Anetiných rodičů skýtají mnoho poloh - od dobrodružných a vážných přes humorné i romantické. (oficiální text distributora)
Trellíno
Jeden z těch horších seriálů, ale hlavní roli tam hrál můj kamarád, takže pro něj mám jistý druh slabosti.(29.1.2004)
lesumir
odpad!Proč jen my češi umíme tvořit vynikající seriály pro děti? :-)(16.8.2008)
Zdeňka
Tohle je trapárna na entou. Vybavuji si ten díl, kdy nějakou tu holku chtěli vystrašit spolužáci a Aneta ji šla ochránit. No uznejte!(24.2.2008)
hygienik
Knižky, boli krásne, citlivé, veľavravné, holandské. Film bol povrchný, treťotriedne urobený, zle adaptovaný na české pomery. Vôbec nechápem prečo to museli počešťovať. A keď už prečo tam nechali mená Jesika a Pol. Keby tam nechali tie holandské reálie - korčuľovanie na jazere, kajakovanie v prieplavoch a trošku rozvinuli vzájomné vzťahy postáv, bol by to dobrý seriál. Takto je to odfláknutá robota. Prečítajte si radšej knižku!!(13.4.2007)
duddek
Kombinovat nizozemské prvky (výhradní pohyb na kole, jména) s českými (např. Barbora si v posledním díle prozpěvuje "Čechy krásné, Čechy mé...") mi nepřipadá zrovna šťastné. Celková kvalita nic moc, ale když přežijete úvodní dva díly, najdete i hrstku dobrých momentů. :) Každopádně, nebýt postav jako Lukáš, Pol atp., bylo by sledování o hodně snesitelnější.(2.9.2008)
Mbali
Jejda, kam se poděla Annejet? Já vím, že v českém prostředí nemohl seriál dle nizozemské předlohy dopadnout o moc lépe, ale proč tvůrci nenechali Anetu a její přátele trochu povyrůst? Oddělit od sebe jednotlivé roky? Spousta scén (i výběr herců) pak vyznívá jako fraška, jen tápu, která z postav na tom tratila nejvíc. Nezbývá než se vrátit ke knížkám...(8.1.2008)
Ondis
Na tohle se já díval rád, navíc tam hrála Anetu jedna moc pěkná herečka. :-)(17.1.2008)
prasklinka
knížku jsem četla jako malá holka a tak jsem se těšila na seriál, ale seriál byl velkým zklamáním.(7.2.2009)
rakovnik
Děti sice hrají velmi toporně, ale jsou celkem sympatické. Zato role dospělých jsou obsazeny skvostně, možná proto je ž tak viditelný amatérismus malých herců. Příběhy jsou zajímavé, scény přirozené a prostředí velmi hezké. Celkově vzato hezký miniseriál pro děti na zimní podvečery.(23.1.2012)
pl4nt
Jedna hvězdička za to jak neuvěřitelně trapný seriál to je :D(27.8.2008)
hanzi_111
odpad!Strašný seriál, strašně natočený, trapné situace, které ze života rozhodně nejsou...(19.8.2008)
==T=P=M==
odpad!pyčovina ...(14.8.2008)