Reklama

Reklama

Příběhy včelích medvídků

(seriál)
  • Československo Príbehy včelích medvedíkov (více)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Oblíbený animovaný seriál pro nejmenší diváky. Humorné a napínavé příhody dvou malých včelích medvídků – čmeláčků Čmeldy a Brumdy a jejich přátel čmeláčí maminky, brouka Kvapníka, lučního koníka, mušky, pučmelouda, roháče aj. (Karlos80)

Recenze (155)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jako dítěti se mi to jen líbilo. jako dospělý se nestačím divit těm dada dialogům, které mohly vzniknout snad jen po celotýdenním tahu. "Ale pozor, ať se neuhodíte do hlavy. - Nám to nevadí, my jsme malincí. - Já to taky neříkám kvůli vám, já to řikám kvůli sobě, protože já se mlátim v jednom kuse." A to nemluvím o písničkách, které jak jednou uslyšíte, už se jich nezbavíte. Na políčku v jetelíčku, tam kde potok pramení... Přizpůsobovali jsme si je ke Starcraftu. Spadla bomba do báze... ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 70-80%. Jako dítě jsem tenhle večerníček nijak zvlášť nemusel a jeho písničky do dospělého věku prakticky neznal. Asi i proto, že jsem ze Slezska a ta česká čeština mi stále neleze přes uši (stejně jako většině českých Čechů naše krácená moravština :-) Ovšem Dvořák je zde skvělý, to nelze upřít! ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Příjemný večerníček, který jsem v dětství milovala... Jako dospěláka mě překvapilo, že děj často není nic moc, ale to nejmenším dětem asi nevadí... Každopádně krásné loutky čmeláčků a chytlavé písničky s výchovným podtextem (hlavně ta Do pěti, do pěti... musíme být u maminky v doupěti :-)) Kvalita dílů v sérii znatelně klesá. Zajímavý komentář: Gemini. ()

RaidingTombs 

všechny recenze uživatele

Krasne propracovane loutky roztancene na obrazovce prinesly usmev do mnoha rodin. Dodnes si tenhle vecernicek pamatuju a miloval jsem a dodnes miluju uvodni pisnicku. Skoda, ze dnes se uz nic podobneho nevysila ani netoci. Je to sama kyberneticka pohadka bez poselstvi. Dnesni pohadky jsou mrtve. Tato neni a vsechny dnesni pohadky prezije. Trnkovy loutky byly vlastne vsechny dokonale. Nemluvim jen o tehle pohadkove serii. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Písničky včelích medvidků si pamatuju dodnes. ´´Na políčku v jetelíčku, tam kde potok pramení, dobře je nám po tělíčku, zákonem jsme chráněni. Sosáčkama sosáme, bez přestání to samé, do pěti, do pěti, musíme být u maminky v doupěti.´´ a tu druhou ´´Přátelé, chvátám, chvátám, nemám chvíli klid. Já tam, já tam, dávno už měl být. Ne, ne, ne, nesnídám, nesvačím, nestihnu to nestačím. Promiňte, vážení, mám veliké zpoždění.´´ Pěkný večerníček. / Viděné epizody *20.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Kontrola výtvarných honorárov vraj doložila neoprávnené vyplácanie presahujúce 100,000 korún za večerníček. (Raccoon.city)
  • Přestože je seriál loutkový, v několika epizodách se objevují živí herci. Např. Ota Jirák jako promítač v kině nebo Milena Steinmaslová jako maminka v cukrárně. Pokud nepočítáme seriály Václava Chaloupka, které ovšem nejsou pravými Večerníčky, jsou Příběhy včelích medvídků společně s Krkonošskými pohádkami (od r. 1974) jediné dva Večerníčky s živými herci. (Stejšn)

Reklama

Reklama