Reklama

Reklama

Příběhy včelích medvídků

(seriál)
  • Československo Príbehy včelích medvedíkov (více)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Oblíbený animovaný seriál pro nejmenší diváky. Humorné a napínavé příhody dvou malých včelích medvídků – čmeláčků Čmeldy a Brumdy a jejich přátel čmeláčí maminky, brouka Kvapníka, lučního koníka, mušky, pučmelouda, roháče aj. (Karlos80)

Recenze (155)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Večerníček, který doznívá v uších po celý život. Či snad chcete tvrdit, že ♫ Bílá, bílá, bílá, bílá, komu by se nelíbila. Bílá vrána, bílá noc, bílé není nikdy moc. "Čmeláci vy jste snad šílení, okamžitě nechte bílení." ♫ či ♫ Na políčku v jetelíčku, tam kde potok pramení, dobře je nám po tělíčku, zákonem jsme chráněni. Sosáčkama sosáme, bez přestání to samé, do pěti, do pěti, musíme být u maminky v doupěti. ♫ si tu a tam nezabroukáte i v dospěláckých letech? No tak vidíte... Á jé-é-ště jé-é-dnů ♫ Přátelé, chvátám, chvátám, nemám chvíli klid. Já tam, já tam, dávno už měl být. Ne, ne, ne, nesnídám, nesvačím, nestihnu to nestačím. Promiňte, vážení, mám veliké zpoždění. ♫ ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Večerníček k prasknutí narvanej legračníma hláškama a srandovníma písničkama:-))): "Tak co?" - No, ta levá..ta levá by utíkala, ale ta pravá je nervózní a pořád brzdí." No, to je určitě tim, že ta pravá je taky levá.. - "Sádlo, samý sádlo...to je ale mazaná rodina, oni mají všude samý sádlo", - "Podívejte jaké mám svaly pod křídlama ..no joo, ten má svaly.." - "To je ale tlustá kroupa" - "takovy maly tvrdy to nepoznám vubec.. No tak to si vemu" - "No, tak prosim tě, co děláš?? Ty mě kutálíš! Ty mě kutálíš jak mičudu.." - "Žádná lochnesska, já jsem Spleštule blátivá" - "nepouštějte mi to sem, tydle předměty, já jsem vzácný, mimořádně neobyčejný exponát!" - "No, to ne, co vás to napadlo pane Myš? Já nechci na špendlík." Hudba je pak kapitola sama pro sebe - Bílá, bílá, bílá, bílá, komu by se nelíbila. Bílá vrána, bílá noc, bílé není nikdy moc. " ()

Reklama

Jolee 

všechny recenze uživatele

Rozpustilý zvídavý Brumda a trošku přitroublejší jedlík Čmelda jsou pohádkové postavy mého dětství. Příběhy včelích medvídků jsou naprosto pohodovým večerníčkovým seriálem. Nikde nikdo nelítá jak blázen, nekřičí na sebe a nemlátí do sebe. A jako bonus - písničky těchto čmeláčích kluků se prostě nedají zapomenout! ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Měl to být sice pořad jen pro děti, avšak baví úplně všechny od batolat po geronty. Příběhy plné laskavého humoru sice ztrácejí s časem na originalitě, ale namluvení postav je skvělé - pánové Zedníček a Dvořák se vyřádili, a to zejména Josef Dvořák na Pučmelounovi. Největší devízou večerníčku je ovšem zcela bez pochyby geniální soundtrack, jehož písně jsou často zpívány při všech možných i nemožných příležitostech. A tehdy pochopíte, že jde o legendu. Velmi pěkné čtyři hvězdičky. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Dokonalost v každém směru. Loutkářský kumšt, dabing, hudba ( neskutečně jemné melodie) a celý výchovný efekt pro děti. V době blikajících, navzájem se ničících, či za reklamu na něco se schovávajících televizních počinů pro děti, je potřeba se zamyslet, jestli to, na čem jsme částečně vyrůstali my, by nebylo dobré i pro naše děti. Ano, bylo, je a bude. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Přestože je seriál loutkový, v několika epizodách se objevují živí herci. Např. Ota Jirák jako promítač v kině nebo Milena Steinmaslová jako maminka v cukrárně. Pokud nepočítáme seriály Václava Chaloupka, které ovšem nejsou pravými Večerníčky, jsou Příběhy včelích medvídků společně s Krkonošskými pohádkami (od r. 1974) jediné dva Večerníčky s živými herci. (Stejšn)
  • Kontrola výtvarných honorárov vraj doložila neoprávnené vyplácanie presahujúce 100,000 korún za večerníček. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama