Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozpustilá princezna Anka (V. Freimanová) svými originálními kousky zlobí svého tatínka (Z. Dítě), ale i okolí. A tak ji za trest odnese čert Haramáš (V. Hašek) mezi loupežníky a ona jim z jejich příjemného loupežnického života udělá doslova peklo na zemi. Jak rádi by ji čerti teď vrátili královským rodičům! Jenže Anka si usmyslí, že musí být ze zajetí řádně vysvobozena. Sežene si draka i prince a uspořádá velké osvobozovací představení… Televizní zpracování pohádky Josefa Lady nechybí humor, neotřelé nakládání se známými pohádkovými motivy. Spolu s půvabným Ladovým výtvarnými rukopisem si po léta získává srdce diváků. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Veselá kulisová pohádka, na motivy Josefa Lady (Nezbedné pohádky) s ním spojené i typické výtvarné pojetí. Ti zženštilí zavšivení petrovští loupežníci to byl vážně unikát:-)! A ten hrůzostrašný drak? Netřeba komentovat, směji se ještě teď:-) Marek Eben (mladý princ) opět v pohádce na Ladovské téma..! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Únosem princezny je krutě vytrestaná celá lupičská kumpanie, která je nucena odložit fešácké oblečky, zahodit hřeben a udělat si v domě nepořádek. Drak je do zpěvu i tance jako drak a zlatými kudrnami vyšperkovaný princ Vendelín taktéž. Kdybych si jo musela vybrat, domů bych raději toho draka. Jsou okolnosti, kdy je drak lepší než princ. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Homosexuální změkčilí loupežníci, homosexuální metrosexuální drak zpívající hlasem Luďka Soboty a čert - buržuázní podnikatel. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Proti Nezbedné pohádce slabší hudební motiv, míň vtipu. Zároveň mi víc vadila modernizace. Ae Veronika Freimanová jako Anka je skvělá. V komparsu mezi zpívajícími sboristkami tuším byla Dana Vávrová. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, i roztomilá Freimanová je zde neskutečně otravná (kam se hrabe na Bouškovou v podobně laděné Nezbedné pohádce) a děj klouže chvíli sem (princezniny klukoviny), chvíli tam (kupcovy pikle), a zase sem (vyložení princezny u loupežníků), a opět tam (princ Vendelín a drak!). Vynikající jsou scény s králem v podání Zdeňka Dítěte, loupežníci poněkud přehrávají, a zpívající drak je konečné dada. Přišlo mi to zbytečně dlouhé, a i když zde hrají herci třeba z té Nezbedné pohádky, asi kvůli provázanosti, tak celkově tomu chybí ona lehkost a poetika, přijde mi to spíše takové dryáčnické, a princezně jsem navíc přál daleko víc než dvě na prdel. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Rozverná Freimanová táhne co může. Nejlepší z nejlepších mezi herci se zvládají tupě nepitvořit, zmíním Štěpánka. Pohádky Janečkové jsem nikdy neměl v oblibě a připadaly mi trapné i jako dítěti, natož nyní. A nechápu, co paní Janečkovou vedlo k ženštilému karikaturování mužských postaviček. Patrně měla v plánu vychovávat generace mamánků a buzniček. Ebena utratit! Při scéně s krokodýlem vydávaným za draka a "zahraným" šišlajícím Sobotou jsem už vyloženě trpěl. Prakticky každá dětská besídka je zábavnější než tato profesionály natočená ptákovina. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nevím, opravdu nevím, přemýšlím nad hodnocením. Když se zamyslím, tak toto je pohádka jenom pro malé děti, nedovedu si tak nějak představit, že to sleduji nyní. Ani dospívající děti se na to nebudou dívat. Hodnotím tedy průměrně a to jenom z pohledu takového malého dítka:) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Mordiekotrmelec, Babáčková, pardie, už ani muk !!" ;) Babáčková nebo Kelišová, ono je to tak Trošku fuk !! Tentokrát Vlasta Janečková s další adaptací Ladovy další bizárpohádky šlápla docela vedle, zvlášť když svoji snahu o ladovskou poetiku vyjadřuje pouze prostřednictvím kulis, jakkoli tedy zdařilých.. Zato tu obludnou afektovanost a diblíkovské herectví zde dovádí až k naprosté (ne)dokonalosti.. A tak zas jednou nechává v důsledku ležet Ladem celou hromadu přímo skvostných dialogů.. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Asi mi přijde nejméně vtipné či atraktivní vidět Luďka Sobotu jak je oblečený v dračím kostýmku tančí, zpívá a hraje ...Když jsem to viděla prostě a jednoduše jsem na to koukala jako sůva z nudlí. Popravdě jsou i lepší pohádky. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Dodnes si tak říkám,co asi Vlasta janečková brala za psychedelické drogy,že stvořila takovou šílenost,které,když se nebudete pořád smát,tak se zblázníte.:) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Měla jsem strach, aby se z pohádky nakonec nevyklubal trapný paskvil. Strach mě přešel a já se příjemně bavila. Výraz pan tatíček král mě bude znít v uších asi ještě pěkně dlouho. Takoví loupežníci jako byli právě zde se asi nikde jinde nenajdou. To byla ale nafintěná cháska a jak se s příchodem rozmazlené princezny parádně změnili. Princezna Anka by zasloužila přehnout přes koleno a ne takový výlet. Ale jak jsem se mohla přesvědčit, tak cesta je cíl a nikoliv konečné místo určení. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Perfektně ulítlá pohádka se skvělým hereckým obsazení. Tomu se prostě nejde nesmát! Krásné kulisy malovala Alena Ladová. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ladovská pohádka v Ladovských kulisách, veselá a v podstatě milá, moderní, ale mě neoslovila. Kromě Veroniky Freimanové mě neoslovilo ani obsazení. ()

Reklama

Reklama