Leon Hawthorne je čerstvě ovdovělý úspěšný stavební investor, kterému zůstala na opatrování jeho devítiletá dcera Tania. Když se na jedné z Leonových staveb zabije při pádu cikánský dělník, rozhodne se Leon osobně setkat s jeho ovdovělou ženou Natálií, které nabízí finanční obnos, který by mu zaručil, že Natálie nebude firmu žalovat za nedbalost, která smrt jejího manžela způsobila. Když Natálie finanční částku z principu odmítne, Leon se s ní chce znovu setkat a pokusit se jí přemluvit, přičemž se stává nevítaným svědkem odvěkého rituálu, při kterém cikáni spalují majetek zemřelého. Leon je napaden a probouzí se až druhý den na poli chudší o oblečení a svůj milovaný Mercedes. Natálii, cestující se svou dcerou karavanem, kde jí učí starým cikánským tradicím, cítí k Leonovi lítost.
Po riskantním setkání se stádem koňů, farmářem s nabitou zbraní a agresivním policistou, který si ho spletl s jedním z cikánů, se Leon rázem ocitá na okraji společnosti na hony vzdálen luxusu, na který byl uvyklý. Předstírající excentrickou rockovou hvězdu, ubytuje se Leon s Natálii v romantickém vesnickém hotelu a vše naznačuje tomu, že příběh už se bude dál ubírat tou správnou cestou. Následujícího rána ale Natálie a její dcera záhadně zmizí. Leon se tedy vrátí ke své milované dceři Tanie a předchozímu způsobu života, ale zjišťuje, že ho tento život neuspokojuje. Proto se rozhodne Natálii i s její dcerou najít a spolu s Taniou začít úplně nový život a to i vzhledem k okolnostem, které jim nejsou právě nakloněny (oficiální text distributora)
Ilicka
Mi se to i celkem líbilo, od začátku až po ubytování v hotelu moc pěkné, později trochu moc romantické, ale přesto hodnotím pozitivně. No ne holt každý zahodí sto táců, plat sto táců ročně a vydá se s ženou, dvěmi dětmi a koňmi vstříc osudu... Btw: Jack Davenport je roztomile neohrabaný...(1.5.2006)
rikitiki
No jo, no. Miloučké, romantické a nepřekvapivé. Takové fajn podívání na lenošivé odpoledne. /24. 10. 2010/(24.10.2010)
farmnf
16 minut jsem vydržel bez použití tlačítka NEXT(ještě že tam je). Rádoby akčně komediální slátanina s příchutí romantiky. 2 * za kameru.(5.3.2011)
Lobotomas
Scénář: Steve Knight(28.7.2007)
Mocoft
Velmi příjemný nenáročný kousek. Jako jednohubka :) A dobrá!(1.5.2006)
Skuby47
Film je charakterizován jako romantická komedie i když výstižnější by bylo komediální romance. Začátek je totiž spíš komediální a závěr zase spíš romantický. Příběh sám se na počátku jeví jako velmi originální, ale v průběhu se stává předvídatelným - neurazí ani nenadchne, nepřekvapí ani nenudí, prostě vcelku příjemný film na sobotní podvečer. Zkrátka Pretty Woman je jen jedna a taky nevěřím, že by se chlap z lásky vzdal pohodlí a peněz a začal kočovat.(24.9.2011)
tragicus
Pekna hudba, pekne exteriery, pekna zena, pekna prsa a obcas i vtipne dialogy... Pekne 3 hvezdicky nebo trochu osklivejsi 4.(17.1.2011)
xander
Prvá polovica filmu je výborná, ukazuje väčšinou kočovný život cigánov, s jemnou dávlou humoru, ktorý príliš nevadí. Herecké výkony sú kvalitné, hlavne Jack Davenport v hlavnej úlohe. Druhá polovica filmu je skôr romantická a menej komická. Scenár je slabý a romantika tiež dosť nevychádza, takže som sa začal nudiť. finále nieje zlé a sú to celkom dobré tri hviezdičky.(14.2.2004)
V-TECH
Původně jsem neměl v plánu se na ten film vůbec dívat, ale párkrát jsem šel okolo televize, až jsem zůstal sedět. Klasická romantická se vším, co k ní patří a navíc ještě poměrně vtipná. Hlavně teda první část. Žádné velké umění, ale neurazí.(2.5.2006)
| Na levném DVD od: | 10.02.2010 North video |
|---|---|